Γενικού ενδιαφέροντος

Γράμμα στον μπαμπά μου


Γεια σου μπαμπά! Η μαμά μου είπε να σου γράψω ένα γράμμα γιατί λέει ότι σήμερα είναι η μέρα του μπαμπά και γιορτάζεις. Τι βλακείες λέει! Σήμερα δεν είναι του Αγίου Γιώργου. Όμως επειδή με παρακάλεσε εγώ θα σου γράψω και ας μην γιορτάζεις. Λέει θα στο δώσει αυτή το γράμμα. Εγώ της είπα ότι θέλω να στο δώσω εγώ. Αυτή μου είπε ότι είσαι πολύ κουρασμένος και θέλεις να ξεκουραστείς  και ότι αυτή απλά θα στο αφήσει στο κρεβάτι χωρίς να σε ξυπνήσει. Θέλει να σου κάνει και έκπληξη. Αλλά τώρα που στο είπα δεν είναι έκπληξη! Ε μπαμπά γιατί είσαι τεμπέλης; Και γιατί δεν είσαι εδώ και είσαι σε αυτό το άσχημο μεγάλο σπίτι που η μαμά το λέει νοσοκομείο; Ε, να ξέρεις ότι άμα θέλω να κοιμάμαι θα λέω στη μαμά να με πηγαίνει και μένα στο νοσοκομείο. Άμα έχει και τηλεόραση θα είναι φοβερά! Δεν ξέρω πώς να γράψω το γράμμα. Θα κάνω αυτό που μας είπε η δασκάλα στο σχολείο.

Γεια σου μπαμπά. Με λένε Ειρήνη και είμαι 8 χρονών και πηγαίνω Τρίτη δημοτικού. Μου αρέσει να ζωγραφίζω και να παίζω με τις κούκλες μου και με τον σκύλο μου που τον λένε Μπλάκι. Ουφ! Πόσο χαζή είναι η δασκάλα! Αφού αυτά τα ξέρεις. Γιατί τα γράφω; Θα γράψω αυτά που θέλω εγώ! Ε μπαμπά γιατί λείπεις από το σπίτι τόσο πολύ; Η μαμά είπε ότι θα έλειπες για λίγο, όμως εσύ λείπεις συνέχεια. Τι ωραία που ήρθα και σε είδα προχτές! Καλά, μπαμπά είσαι πολύ αστείος με αυτή τη μάσκα που φοράς. Είσαι σαν τον σαμπζίρο του μόρταλ κόμπατ! Χαχαχαχαχα! Γιατί τη φοράς συνέχεια; Δεν έχουμε απόκριες. Α! Στις απόκριες θέλω να ντυθώ Χιονάτη. Θα μου πάρεις αυτό το φουστάνι που είδαμε τότε που πήγαμε βόλτα στα μαγαζιά;

Μπαμπά έλα στο σπίτι και μην κοιμάσαι συνέχεια. Η κούκλα μου η Μπάρμπι χώρισε με το αγόρι της και όλο κλαίει. Ο Μπλάκι της δάγκωσε το πόδι και αυτή έκλαιγε πιο πολύ. Του δωσα ένα χαστούκι και αυτός ο χαζός με έγλειψε στη μούρη! Τότε γέλασα όπως γελάμε όταν είμαστε μαζί που κάνεις βλακείες και κολλάς αυτοκόλλητα στα μούσια σου και κάνεις το αεροπλάνο και η μαμά φωνάζει και ο Μπλάκι κατουράει και εσύ κάνεις ότι γλιστράς από τα τσίσα του!

Μπαμπάκα χτες άκουσα τη θεία να λέει στο τηλέφωνο ότι έχεις καρκίνο. Μα τι ψεύτρα που είναι! Εσύ είσαι σκορπιός. Και εγώ είμαι λιοντάρι και η μαμά ταύρος. Η θεία μου είπε επειδή την ζάλισα ότι μπορεί να πας ένα μεγάλο ταξίδι μόνος σου. Πόσα ψέμματα λέει αυτή η θεία. Μου θυμίζει τον Πινόκιο, μόνο που η μύτη της δεν μεγαλώνει αλλά είναι χοντρή σαν μελιτζάνα! Αφού κάθε φορά που ταξιδεύεις, με παίρνεις μαζί σου. Και μετά η δασκάλα κάνει παράπονα αλλά εσύ της λες πως δεν πάω πουθενά χωρίς την κόρη μου. Μπράβο μπαμπά! Καλά της λες! Μπαμπά άμα πας ταξίδι χωρίς εμένα δε θα σου ξαναμιλήσω.

Ουφ κουράστηκα. Δε θέλω να γράψω άλλο. Η μαμά λέει πως βράδιασε και πρέπει να κοιμηθώ. Όμως εγώ θέλω να κοιμηθώ μαζί σου και να μου διαβάσεις παραμύθια και να σου στρίβω τα μούσια και να με σκεπάσεις και να μου δώσεις φιλάκι. Και τότε να κοιμηθώ και να δω ωραία όνειρα. Μπαμπά σε είδα στον ύπνο μου και μου γελούσες. Ήταν πολύ ωραία. Με πήρες στην αγκαλιά σου και φόραγες τη μάσκα του σαμπζίρο και μετά μου πήρες σοκολατάκια και τα φάγαμε και λερώθηκαν τα μούτρα μας και η μάσκα σου έγινε καφέ!

Μπαμπά, θέλω να με αγκαλιάσεις και να μου πεις ότι είμαι η πιο όμορφη πεταλουδίτσα που είδες ποτέ και η πιο ζαβολιάρα και ότι έχω πανέμορφα φτερά και ότι μια μέρα θα πετάξω πολύ μακριά! Αλλά εγώ θέλω να πετάξουμε μαζί μπαμπάκα, όπως όταν ταξιδεύουμε με το αεροπλάνο. Μου λείπουν πολύ αυτά που μου λες. Σταμάτα να κοιμάσαι και έλα στο σπίτι αλλιώς θα έρθω με τον Μπλάκι και θα τον βάλω να σε κατουρήσει!

Η μαμά μου είπε να τελειώνω με το γράμμα. Μπαμπάκα μου χρόνια πολλά και ας μην γιορτάζει ο Άγιος Γιώργος σήμερα. Σε αγαπάω πάρα πολύ. Έλα γρήγορα στο σπίτι.

Ειρήνη

Του Μ.Τ –  awakengr.com

Διαβάστε επίσης


To Top