Τρόπος ζωής

Γιατί όσοι είναι ευγενικοί θεωρούνται αδύναμοι;


Ενώ από μικρά παιδιά, μας διδάσκουν να είμαστε ευγενικοί, να μην βλάψουμε τους άλλους, να μην πληγώνουμε τα συναισθήματά τους και να τους σεβόμαστε, όταν μεγαλώνουμε βλέπουμε ότι άδικα προσπαθούσαμε!

Σίγουρα κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι, κάποια στιγμή στη ζωή μας, έχουμε πληγώσει κάποιον άλλον, έχουμε βάλει τον εγωισμό μας πάνω από όλα ή έχουμε απομακρυνθεί από ανθρώπους.

Κανείς δεν είναι τέλειος και, ειλικρινά, δεν νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε. Σημασία έχει να είμαστε ο εαυτός μας. Κάποιοι άνθρωποι, λοιπόν, έχουν επιλέξει να είναι περισσότερο ευγενικοί και κάποιοι άλλοι λιγότερο. Γιατί, όμως, επικρατεί η άποψη ότι όποιος είναι ευγενικός είναι και αδύναμος;

1. Μισούν τις αντιπαραθέσεις.

Οι ευγενικοί άνθρωποι μισούν τις αντιπαραθέσεις. Δεν τους αρέσει να έρχονται σε ρήξη με τους άλλους και να τσακώνονται. Οι καβγάδες, τούς ταράζουν αυτό. Όμως, μπορεί εύκολα αυτή η στάση τους να παρεξηγηθεί. Όσοι βλέπουν έναν ευγενικό άνθρωπο να υποχωρεί σε μια αντιπαράθεση, για να μην προκληθεί ένας καβγάς, θεωρούν πως φοβάται τον απέναντί του και πως είναι αδύναμος. Πιστεύουν πως βλέπει τους άλλους σαν ανώτερούς του ή ισχυρότερους και δειλιάζει να βρεθεί σε μία διένεξη μαζί τους.

2. Δίνουν προτεραιότητα στους άλλους.

Όσοι έχουν διαλέξει να είναι ευγενικοί στη ζωή τους, πολλές φορές δίνουν προτεραιότητα στους άλλους. Η κίνηση αυτή μπορεί να παρερμηνευθεί. Και μπορεί να παρερμηνευθεί από όσους πιστεύουν, ότι το να βάζεις τις ανάγκες του άλλου πάνω από τις δικές σου, είναι δείγμα αδυναμίας. Κι όμως, δεν είναι δείγμα αδυναμίας. Είναι απόδειξη ότι ένας άνθρωπος έχει μεγάλη καρδιά και θέλει να βλέπει τους άλλους χαρούμενους και ευτυχισμένους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα θυσιάσει τον εαυτό του για την ευτυχία των άλλων. Απλά είναι ευγενικός.

3. Οι άλλοι μπορεί να εκμεταλλευτούν έναν ευγενή άνθρωποι.

Πιστεύεται πως όσοι είναι ευγενικοί, μπορούν να πέσουν θύμα της εκμετάλλευσης άλλων ανθρώπων. Πως οι καλοί τρόποι τους και η δοτικότητά τους, θα τους κάνουν στα μάτια των άλλων να φαίνονται, αδύναμοι. Και, φυσικά, κάποιος επιτήδειος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός. Για παράδειγμα, ένας φίλος να εκμεταλλευτεί έναν άλλο φίλο του, που από ευγένεια τον πηγαινοφέρνει συνέχεια στη δουλειά. Αυτό που μπερδεύουμε όμως, είναι ότι άλλο το να είσαι ευγενικός και άλλο αφελής. Ο ευγενικός θα εξυπηρετήσει μια-δυο τρεις φορές το φίλο του. Όταν όμως, καταλάβει ότι ο άλλος τον εκμεταλλεύεται, θα σταματήσει.

Πηγή: tsemperlidou.gr 

Διαβάστε επίσης


To Top