Σχέσεις

Γιατί ελκόμαστε από τους λάθος ανθρώπους

Με ρωτούν αυτή την ερώτηση συνέχεια: «Γιατί έλκομαι από ανθρώπους που δεν είναι σωστοί για εμένα;» Και η απάντηση είναι αρκετά απλή στην πραγματικότητα:

Επειδή ο πληγωμένος εαυτός σας είναι αυτός που τους έλκει.

Ξέρω, ότι ο όρος «πληγωμένος εαυτός» μπορεί να ακούγεται λίγο έντονος, οπότε αφήστε με να σας εξηγήσω. Όλοι μας έχουμε δύο εαυτούς. Τον «μικρό εαυτό» (ή τον πληγωμένο, τον εγωισμό) και τον «Πνευματικό Εαυτό» (τον ανώτερο, ή την ψυχή).

Ο πληγωμένος εαυτός είναι το κομμάτι σας που νιώθει ατελές. Αμφισβητεί την αξία σας. Δεν νιώθει ολόκληρος, ή νιώθει ελαττωματικός. Ο πληγωμένος μου εαυτός είναι ο «μικρός εγώ» που αναρωτιέται αν είμαι πραγματικά αξιαγάπητος.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε επίσης τον Πνευματικό Εαυτό. Είναι ο ανώτερος εαυτός σας, η ψυχή σας. Είναι το κομμάτι σας που συνδέεται με την αγάπη, την αλήθεια, την σοφία και την εσωτερική γαλήνη. Ο Πνευματικός Εαυτός σας, ξέρει χωρίς αμφιβολία, πόσο αξιαγάπητοι και πολύτιμοι είστε. Με πολλούς τρόπους, είναι το αντίθετο του εγωισμού.

Ανά πάσα στιγμή, λειτουργούμε με έναν από τους δύο εαυτούς. Πολλοί από μας, δυστυχώς λειτουργούμε από την οπτική γωνία του εγωισμού τις περισσότερες φορές. Δηλαδή, πιστεύουμε πως είμαστε ασήμαντοι και αδύναμοι με κάποιο τρόπο και προσπαθούμε να διορθώσουμε αυτή την έλλειψη.

Ο εγωισμός αναζητά πράγματα έξω για να βρει την επικύρωση και την ολοκλήρωση. Πιστεύει πως μόλις πάρει περισσότερα (χρήματα, καλύτερο σύντροφο, καλύτερη δουλειά, καλύτερο σπίτι, περισσότερες διακοπές κτλ.) θα είναι τελικά ευτυχισμένος.

Αλλά… ποτέ δεν είναι χαρούμενος. Όχι για πολύ τουλάχιστον. Επειδή είναι στην φύση του εγωισμού να νιώθει ατελής. Επομένως, όταν ζείτε μέσω της προοπτικής του εγωισμού σας, είστε προορισμένοι να αισθανθείτε ότι κάτι λείπει. Η ζωή μέσω αυτού δεν είναι πολύ διασκεδαστική.

Ο εγωισμός ενεργοποιείται πολύ όταν πρόκειται για ρομαντικές σχέσεις, επειδή οι σχέσεις προκαλούν τις περισσότερες πληγές.

Όλοι έχουμε απογοητευτεί ή πληγωθεί από μια σχέση στο παρελθόν. Κουβαλάμε αυτή την ανάμνηση μαζί μας ως την ενηλικίωση (μερικές φορές ασυνείδητα). Αν μια πληγή από την παιδική ηλικία, εξακολουθεί να είναι ενεργή μέσα σας, θα προσελκύσετε τους ίδιους ανθρώπους που θα προκαλέσουν το ίδιο συναίσθημα. Για παράδειγμα, αν η πληγή σας εστιάζει γύρω από την αίσθηση της απόρριψης, είναι πιθανό ότι θα νιώσετε κάτι παρόμοιο στις σχέσεις σας ως ενήλικες.

Το ασυνείδητο σας είναι προγραμματισμένο να προσελκύει ανθρώπους που ενεργοποιούν τις πληγές σας. Αυτό γίνεται για να αναπτυχθείτε.

Αυτό είναι το απογοητευτικό μέρος της διαδικασίας της ανάπτυξης! Αλλά σκεφτείτε το έτσι: Επαναλαμβάνετε τις πληγές ώστε τελικά να τις θεραπεύσετε. Δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε κάτι που δεν αισθανόμαστε ή που δεν βλέπουμε. Δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε πράγματα που αγνοούμε! Το άβολο συναίσθημα πρέπει να έρθει στην επιφάνεια για να το ξεπεράσετε.

Και πώς το κάνετε αυτό;

Αναγνωρίζοντας τον ανώτερο εαυτό σας.

Θυμηθείτε, ο ανώτερος εαυτός σας είναι το κομμάτι σας που ξέρει την αλήθεια για σας. Ξέρει ότι είστε άξιοι, εκπληκτικοί, ικανοί και ισχυροί. Μέσω της οπτικής γωνίας του ανώτερου εαυτού, γίνεστε ολόκληροι. Ναι δεν είστε τέλειοι και έχετε ελαττώματα. Αλλά η μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι είστε μια ψυχή.

Είστε όμορφοι.
Είστε σημαντικοί.
Είστε ξεχωριστοί.
Είστε αγάπη.

Αυτά γνωρίζει ο ανώτερος εαυτός σας για εσάς-και θέλει να τα ξέρετε κι εσείς.

Αναγνωρίζοντας τον ανώτερο εαυτό σας (την αγάπη μέσα σας), διώχνετε τον εξαναγκασμό σας να αναπαράγετε τις πληγές σας με άλλους ανθρώπους και σε κάποιες περιπτώσεις εξαφανίζεται εντελώς.

Όταν ξυπνάτε την αλήθεια του ανώτερου εαυτού σας ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι οι «λάθος» άνθρωποι ήταν απλώς δάσκαλοι που σας ώθησαν στην σωστή κατάσταση του μυαλού. Σε μια κατάσταση που δεν αμφισβητεί την αξία σας. Δυστυχώς, τίποτα δεν μας εμπνέει να αναπτυχθούμε περισσότερο πέρα από μία ραγισμένη καρδιά.

Ο ανώτερος εαυτός σας θέλει να το αναγνωρίσετε αυτό. Θέλει να παραδεχτείτε το ποιοι είστε πραγματικά.

Ανακτήστε την αγάπη μέσα σας και θα θεραπεύσετε τις σχέσεις σας από μέσα προς τα έξω.

Μάγεια Τ.

© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ

Εικόνα: George Hoyningen-Huene

Διαβάστε επίσης

To Top