Νόμος της Έλξης

Γιατί δεν λειτουργεί το Μυστικό και ο Νόμος της Έλξης σε εμένα;


Δεν αποδέχεσαι ό,τι ήδη παίρνεις

Εάν δεν δέχεσαι ότι παίρνεις ήδη στη ζωή- ενόσω επίσης δεν το χρησιμοποιείς στο μέγιστο δυνατό-δεν θα ανοίξεις ποτέ τις πόρτες μέσα από τις οποίες μπορεί να φθάσει ο σοβαρός συγχρονισμός.

Αυτό συμβαίνει επειδή το σύμπαν σου δίνει μόνο αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι τη δεδομένη στιγμή, όχι αυτό που το εγώ σου επιμένει ότι απαιτείται για να προχωρήσει.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δυο αυτά πράγματα, και αρκετοί υποστηρικτές του Νόμου της Έλξης τυπικά αναμειγνύουν/συγχέουν/συνδυάζουν αυτά τα δύο, με γνώμονα την έλλειψη των αποτελεσμάτων τους, και κατόπιν βγάζουν το μωρό μαζί με τα νερά του μπάνιου.

Παρατήρησε πως τέτοιοι άνθρωποι εξακολουθούν να παράγουν αποτελέσματα προσελκύοντας περισσότερα από όσα έχουν σηματοδοτήσει, ιδιαίτερα αφού εγκαταλείψουν το Νόμο της Έλξης.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο Ν.τ.Ε. (Νόμος της Έλξης) δε σβήνει ποτέ, και σε τροφοδοτεί διαρκώς με εμπειρίες και καταστάσεις στην καθημερινότητά σου, οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα με την ενέργεια που σε διακατέχει τώρα.

Σε οποιοδήποτε κανάλι είσαι συντονισμένος, σε εκείνο πρόκειται να φτάσεις.

Μπορείς να αρνηθείς το κανάλι που είσαι τη δεδομένη στιγμή, αλλά δεν θα προχωρήσεις ποτέ στο επόμενο κανάλι μέχρις ότου φθάσεις σε ένα συνειδητό επίπεδο αποδοχής για τη δημιουργία αυτών που ήδη βιώνεις.

Προσμένεις την άφιξή του

Η προσμονή είναι η υπ αριθμόν ένα δολοφόνος του ρεύματος, της έμπνευσης και της εσωτερικής καθοδήγησης.

Είναι η δική μου επίπεδη επιμονή ότι όλα πρέπει να συμβούν μέσα σε ένα αυθαίρετο χρονικό διάστημα, ειδάλλως όλα έχουν αποτύχει. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα και μόνα εμπόδια (σε συνάρτηση με το να μη χρησιμοποιείς οτιδήποτε λαμβάνεις ήδη), επειδή στην πραγματικότητα λειτουργείς ενεργά εναντίον του Νόμου της Έλξης «δένοντας κόμπο το σωλήνα» μέσω του οποίου η ροή και η αφθονία βρίσκουν το δρόμο προς εσένα.

Φαντάσου να έχεις ένα σωλήνα κήπου στην αυλή σου και να ανοίγεις τη βρύση. Τώρα, φαντάσου να παίρνεις αυτό το σωλήνα και να τον πιέζεις με τα δάκτυλα έτσι ώστε να μην μπορεί να περνάει η ροή του νερού. Αυτό ακριβώς κάνεις όταν προσμένεις την εκδήλωση συγκεκριμένων πραγμάτων.

Εκείνα τα πράγματα είναι ήδη εδώ ˙ απλά κόβεις το δρόμο στο όχημα μέσω του οποίου γίνεται αισθητή η παρουσία τους στην πραγματικότητά σου.

Ο σωστός τρόπος να συμπεριφερθείς είναι να ενεργείς στο παρόν και όχι μέσω προσμονής κάποιων μελλοντικά μακρινών εκβάσεων.

Όταν παραμένεις αγκυροβολημένος στην παρούσα στιγμή και συνειδητά επιλέγεις την ενέργειά σου, καθιδρύεις μια αναλυτική ένδειξη πρόθεσης με το σύμπαν γύρω σου. Όταν «παραμένεις σ’ αυτό το κανάλι» αντί ν’ ανησυχείς για το τι πρόκειται να συμβεί, τα πράγματα τυπικά λειτουργούν καλύτερα από ότι είχες αρχικά σχεδιάσει.

Όταν αποσκοπείς σε κάτι, τότε ανησυχείς για το πώς και το πότε αυτά επρόκειτο να εκδηλωθούν και καταλήγεις στο να εκδηλώνονται περισσότερα πράγματα για ν’ ανησυχείς σχετικά.

Όταν αποσκοπείς σε κάτι, τότε παρέμεινε αγκυροβολημένος στην ενέργεια που προτιμάς και θα εκδηλώσεις πράγματα συνυφασμένα με αυτή την ενέργεια.

Δεν μπορεί να υπάρξει άλλος τρόπος.

Υποσυνείδητα αναιρείς τις προθέσεις σου

Αυτό κατά κάποιο τρόπο ισοδυναμεί με τα προαναφερόμενα, αλλά είναι λίγο πιο παραπλανητικό και διακριτικό. Πόσες φορές έχετε εκφράσει (οποιαδήποτε) πρόθεση – και τότε σχεδόν αμέσως είχατε σκέψεις τύπου «Εύχομαι να πραγματοποιηθεί», ή « Γιατί δε μπορώ να εκδηλώσω ευχάριστα πράγματα όπως όλοι οι άλλοι διεκδικούν?!».

Κάθε μία από αυτές τις σκέψεις είναι μια πρόθεση, και κάθε πρόθεση που έχεις και κρατάς την παρούσα στιγμή ακυρώνει και αναιρεί εκείνη που εκφράστηκε προηγουμένως.

Για να το θέσω διαφορετικά, είναι σαν να δίνεις μια παραγγελία στο αγαπημένο σου εστιατόριο και να την αλλάζεις κάθε δυο δευτερόλεπτα καθώς η σερβιτόρα απομακρύνεται από το τραπέζι σου προς την κουζίνα. Στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Αντί να αφήσεις «να εκτελεστεί η παραγγελία σου στην κουζίνα», συνεχίζεις να την αλλάζεις. Δεν προκαλεί εντύπωση ότι εξακολουθείς να ελκύεις το φόβο, την ανησυχία, και τα φορτωμένα με αμφιβολία σενάρια. Εξασκήσου στην υπομονή και επέτρεψε στους μάγειρες να κάνουν τη δουλειά τους!

Η υπομονή και η εμπειρία είναι οι δυο δάσκαλοι οι οποίοι δίνουν προτεραιότητα στους αληθινούς θησαυρούς του μοντέλου πρόθεσης / εκδήλωσης.

Προσηλώνεσαι σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα / υπονομεύεις το συγχρονισμό

Όπως πριν, περιμένεις την άφιξη του συγχρονισμού και την «απόδειξη» ότι ο Νόμος της Έλξης ισχύει για σένα-αυτή τη φορά το θέμα είναι να περιμένεις ένα σούπερ ακριβές, συγκεκριμένο αποτέλεσμα να εκδηλωθεί.

Ας πούμε ότι ο στόχος σου είναι να εκδηλωθούν περισσότερα χρήματα για σένα. Δηλώνεις την πρόθεση, κάνεις μια θαυμάσια δουλειά στο να κρατήσεις την ενέργεια και δεν επιτρέπεις σε α-σύμφωνες σκέψεις να γεμίζουν το κεφάλι σου και να υπονομεύουν τις προσπάθειές σου.

Τότε ξαφνικά, μια σειρά από “εργασίες” αρχίζουν να γίνονται εμφανείς σε σένα. Παρατηρείς όντως ότι είναι κάπως παράξενο και άκρως συμπτωματικό που αυτά βγαίνουν σαν από το κουτί της Πανδώρας στα ξαφνικά, αλλά παραμένεις λιγάκι σκεπτικός και καμιά από αυτές τις “εργασίες” δεν σου αρέσουν αρχικά και τις αψηφάς.

Με το πέρας κάποιων ημερών, περισσότερες “εργασίες” εξακολουθούν να σου προσφέρονται. Αρχίζεις να απογοητεύεσαι επειδή αποσκοπούσες σε περισσότερα χρήματα – όχι σε περισσότερες εργασίες.

Τι συμβαίνει εδώ πέρα λοιπόν;

Αυτό που στην ουσία συμβαίνει είναι ότι το σύμπαν ευθυγραμμίζει τις συνθήκες μέσω των οποίων θα μπορέσεις να λειτουργήσεις μέσα από την παρούσα κατάστασή σου.

Το μεγαλύτερο λάθος ( και η πιο κοινή παραδοχή) είναι ότι ο συγχρονισμός είναι αυτό το τεράστιο, πομπώδες, απίστευτο γεγονός που επρόκειτο να ξεχωρίσει! Ενώ μερικοί συγχρονισμοί θα είναι πράγματι κάπως απίστευτοι, τις περισσότερες φορές εκβάλλουν από το περιβάλλον σου και κάνουν τις παρούσες συνθήκες σου να ρέουν χωρίς κόπο, ενώ διακριτικά ευθυγραμμίζουν τις ευκαιρίες που θα σε βοηθήσουν ν’ αναβαθμιστείς.

Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ότι μπορείς πράγματι να καταλήξεις εμποδίζοντας το συγχρονισμό , επειδή καταφθάνει με ένα πιο διακριτικό τρόπο από εκείνον που περίμενες.

Η αναβάθμιση μπορεί πιο συχνά να σου ζητήσει να της παρέχεις συνειδητά το προνόμιο της υπομονής, όπως όταν επιδιώκεις περισσότερα χρήματα και ανακαλύπτεις ότι σου προσφέρεται μια καλύτερη θέση εργασίας στη δουλειά σου.

Μπορείς να διαχειριστείς περισσότερες υποχρεώσεις; Ο Νόμος της Έλξης σου ζητά να μπεις σε αυτά τα “παπούτσια” και να γίνεις αυτό το άτομο, πριν σου εκδηλωθεί οτιδήποτε άλλο.

Η αλήθεια είναι ότι ίσως ακόμη να μην έχεις τις απαιτούμενες ικανότητες και τα προσόντα για να χρησιμοποιήσεις τον υψηλότερου επιπέδου συγχρονισμό, όπως ο τύπος που πιθανόν ονειρευόσουν ξύπνιος όταν έθετες αυτή την πρόθεση.

Τα καλά νέα είναι ότι τίποτα δεν σε σταματά από το ν’ αποκτήσεις τα εσωτερικά εργαλεία που απαιτούνται για να κερδίσεις αυτές τις ικανότητες και τα προσόντα – τίποτε άλλο εκτός από τον εαυτό σου και τη δική σου σκέψη γι’ αυτό.

Το σύμπαν σου λέει «Ε! Υπάρχει μια ταιριαστή συνθήκη για να πραγματοποιήσεις την πρόθεσή σου! Μπορείς να αναλάβεις δράση αυτή τη στιγμή, εκεί που είσαι, με ό,τι έχεις ήδη! Δε χρειάζεται τίποτε άλλο! Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις το θάρρος να περάσεις την πόρτα, και είναι δικό σου!».

Περνώντας την πόρτα, ωστόσο, ίσως χρειαστεί να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος εξέλιξης που μπορεί ποτέ να συμβεί, και είναι επίσης το «μυστικό» για την αποκάλυψη του εξαιρετικά ικανοποιητικού συγχρονισμού.

Το θέμα κλειδί εδώ είναι εκείνο της προσμονής και όχι της εκδήλωσης. Εάν παρατηρήσεις μια παραδόξως συμπτωματική ακολουθία παρόμοιων ευκαιριών να σου έρχονται, μπορείς ν’ αναπαυθείς με τη διαβεβαίωση ότι ο Νόμος της Έλξης είναι ενεργά εν κινήσει. Η περίεργη ομαδοποίηση των συμπτώσεων είναι το σημάδι σου ότι ο συγχρονισμός λαμβάνει χώρα, και να ανυψώσεις την επίγνωσή σου λίγο ώστε να μπορείς να αντιληφθείς την ευκαιρία. Όταν μόλις ξεκινήσεις, οι περισσότεροι συγχρονισμοί θα μοιάζουν με εφαλτήρια που σταδιακά θα αποδώσουν τους καρπούς των επιθυμιών σου σε μια χρονική περίοδο.

Όσο μεγαλύτερη η διαδικασία που εμπλέκεται, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο συγχρονισμός που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της ίδιας της διαδικασίας. Ίσως πολύ καλά παρατηρήσεις χρήματα στο πάτωμα ενόσω διατηρείς την προαναφερόμενη πρόθεση, αλλά μην εκπλαγείς εάν συμβούν πιο ισχυροί και πιο ανατρεπτικοί για τη ζωή σου συγχρονισμοί μέσω της ευκαιρίας για μακροπρόθεσμη δράση και συμμετοχή σε κάποια προσπάθεια.

Οι σκέψεις σου δεν ισοδυναμούν με τις πράξεις σου

Εδώ έγκειται το μεγαλύτερο όλων: ο υπ αριθμόν ένα λόγος γιατί οι άνθρωποι «δεν έχουν τύχη» με τον Νόμο της Έλξης δεν είναι επειδή δε γνωρίζουν πώς να εκφράσουν σωστά τις προθέσεις τους.

Είναι επειδή υποσυνείδητα πιστεύουν ότι ο Νόμος της Έλξης είναι το υποκατάστατο της άμεσης προσωπικής δράσης. Η ολοκληρία του Νόμου της Έλξης βασίζεται στην ανάληψη δράσης / στην εφαρμογή πράξεων.

Ο νόμος της δράσης

Εάν δεν προβαίνεις σε συνεπείς, ισοδύναμες πράξεις σε καθημερινή βάση, η πραγματικότητά σου δεν μπορεί ν’ αλλάξει και να γίνει αυτή που επιθυμείς. Τα υποκείμενα εν κινήσει, παραμένουν εν κινήσει και τα υποκείμενα σε ακινησία, παραμένουν σε ακινησία – εκτός κι αν υπάρχει παρούσα μια αντιτιθέμενη δύναμη. Αυτή η αντιτιθέμενη δύναμη είναι η συνειδητή θέλησή σου. Δεν είναι φιλοσοφία; είναι καθαρά φυσική.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη και παγίδες είναι να εικάσεις ότι μπορείς να εκφράσεις προθέσεις να σου παρουσιαστούν περισσότερα χρήματα ˙ τότε απλά κάθισε κάτω όλη μέρα και περίμενέ τα να εμφανιστούν.

Όταν έχεις αυτή την κατάσταση του μυαλού (και της ύπαρξης, για να είμαι πιο ακριβής), συμμετέχεις επίσημα στο στρατόπεδο των παραισθητικών νέο-εποχιτών (New Agers), οι οποίοι δίνουν κακή φήμη στην πραγματική ουσία και λειτουργία αυτών των αρχών.

Εδώ είναι που συνοψίζονται όλα αυτά :

Ο Νόμος της Έλξης δεν είναι ποτέ ΜΗ λειτουργικός ˙ απλά εμφανίζεται έτσι επειδή οι αντιλήψεις, οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις σου και οι πράξεις σου δεν είναι συντονισμένες σύμφωνα με τον τρόπο κατά τον οποίο συμπεριφέρεται αληθινά η πραγματικότητα και αυτοπαρουσιάζεται.

Ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί και δουλεύει άριστα, στο 100% του χρόνου. Εσύ πρέπει να «πας μαζί με το πρόγραμμα» και ν’ αρχίσεις συνειδητά να ευθυγραμμίζεσαι με αυτό που ΕΙΝΑΙ. Ο Νόμος της Έλξης δουλεύει για σένα κάθε στιγμή της κάθε μέρας της ζωής σου

Η διαφορά εδώ είναι ότι αντί να επιλέγεις συνειδητά να συγκρατείς τις διατεταγμένες σκέψεις και καταστάσεις της ύπαρξης για τους δικούς σου λόγους, και μετά να επιτρέπεις σε αυτές τις καταστάσεις να σε οδηγήσουν στην εμπνευσμένη πράξη-έχεις επιτρέψει στον υποσυνείδητο κοινωνικό προγραμματισμό σου να υπαγορεύει την κατάσταση της ύπαρξής σου, και μετά υποσυνείδητα, να λαμβάνει εμπνευσμένη ( ή άνευ έμπνευσης και περιορισμένη) δράση από αυτές τις καταστάσεις ύπαρξης εν αντιθέσει.

Συνειδητά, διάλεξε την κατάσταση της ύπαρξής σου και αγκυροβόλησε εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο, και παρακολούθησε έκπληκτος καθώς η πραγματικότητά σου θ΄ αρχίζει να αλλάζει σε μια χρονική περίοδο μερικών ημερών.

Μετά, σύγκρινε και αντιπαρέβαλε πως ξεδιπλώνονται τυπικά οι καταστάσεις της ζωής πριν εσύ συνειδητά επιλέξεις την κατάσταση ύπαρξής σου.

Παρατήρησε πως η «κακή τύχη» δεν είναι τίποτε περισσότερο από την απάντηση του συγχρονισμού σε σένα εξαιτίας της αρνητικής κατάστασης ύπαρξης που διατηρείς.

Εάν είσαι ήδη ασυνείδητος, δεν συνειδητοποιείς ότι ΕΣΥ είσαι αυτός που προκαλείς την κακή σου τύχη. Όταν το καταλάβεις αυτό και συνειδητά αλλάξεις την κατάσταση ύπαρξής σου σε μια πιο παραγωγική, « η κακή τύχη» μυστηριωδώς εξαφανίζεται και αντικαθίσταται από σενάρια προόδου «σε άριστο χρονικό συγχρονισμό».

Το «μυστικό» στο Μυστικό είναι να ξεκαθαρίσεις το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σου, ώστε να συνάδουν και να ευθυγραμμιστούν το ένα με το άλλο.

Αυτό επιτυγχάνεται όταν ζεις και βρίσκεσαι στην κατάσταση που επιθυμείς ν’ αποκτήσεις και να βιώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Τότε-και μόνο τότε- θα μπορέσει να «καλυφθεί» ο εξωτερικός σου κόσμος και να αντικατοπτρίσει την πρόθεσή σου να εκδηλωθούν περισσότερα από όσα πραγματικά θέλεις.

Θα πρέπει ήδη να αποκτήσεις εσωτερικά αυτή την κατάσταση όσο το δυνατόν καλύτερα και όσο το δυνατόν περισσότερο, ή αλλιώς απλά θα διαιωνίζεις περισσότερα από όσα δεν θέλεις. «Όσα δεν θέλεις» είναι το αποτέλεσμα του να μένεις αγκυροβολημένος σε μια ασυνείδητη κατάσταση αποφάσεων, αντί να πειθαρχήσεις σταδιακά τον εαυτό σου να διατηρεί θετικές, εποικοδομητικές καταστάσεις ύπαρξης διαμέσου της παρούσας καθημερινής ρουτίνας- ακόμη και όταν δεν βλέπεις κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ή ένδειξη της αλλαγής.

Η ίδια η κατάσταση της ύπαρξης είναι η ανταμοιβή, και ο συγχρονισμός ακολουθεί πάντοτε αυτό το γεγονός.

Ο συγχρονισμός δεν είναι ποτέ η ανταμοιβή ˙ είναι πάντα το δευτερεύον αποτέλεσμα της ίδιας της κατάστασης της ύπαρξής σου. Ο τωρινός συγχρονισμός σου και η κακή τύχη είναι απλώς το αποτέλεσμα του να συντηρείς κυρίως την ασυνείδητη κατάσταση της ύπαρξής σου. Μέχρι να επιτρέψεις στον εαυτό σου απλά να νιώσει σαν να βρίσκεσαι ήδη εκεί στο εσωτερικό, δεν θα σηματοδοτήσεις ποτέ πραγματικά τον μηχανισμό έλξης που απαιτείται για να προκαλέσει τον συγχρονισμό που χρειάζεσαι για να πας μπροστά.

Η αλήθεια είναι, ότι αποδεικνύεις ήδη ότι ο Νόμος της Έλξης και η αρχή της αφθονίας λειτουργούν και ισχύουν ˙ απλώς ελκύεις και εκδηλώνεις αφθονία στην έλλειψη συγχρονισμού και προσωπικής εξέλιξης λόγω της παρούσας κατάστασης της ύπαρξής σου.

Μετατοπίσου συνειδητά στην κατάσταση ύπαρξης που αντιπροσωπεύει αυτό που θα ήθελες να εκδηλωθεί, εξασκήσου στην διατήρηση του με όσο το δυνατόν περισσότερη συνέπεια καθώς κινείσαι στην καθημερινότητά σου, και μετά παρακολούθησε καθώς ο διακριτικός συγχρονισμός θ’ αρχίσει να μπαίνει έρποντας σε όσα βιώνεις.

Έρευνα Νάσος Παπαδόπουλος –  therapywave.eu

Διαβάστε επίσης


To Top