Σκέψεις - Απόψεις

Για το καλό μου, επέλεξα να αγαπώ και να μένω μόνο εκεί όπου αγαπιέμαι


Για το καλό μου, απομάκρυνα διακριτικά από κοντά μου όλους τους δήθεν και τους ψεύτικους. Τους βάφτισα κομπάρσους και τους άφησα απλά να κάνουν το κομμάτι τους. Δεν υπήρχε χρόνος ούτε ενέργεια για σπατάλη.

Για το καλό μου, έλυσα τους κάβους και κούνησα λευκό μαντήλι στο παρελθόν αποχαιρετώντας το. Έπρεπε να σταματήσει να λερώνει πια τους ουρανούς μου.

Για το καλό μου, χάιδεψα απαλά στα μαλλιά τη μοναξιά. Της ζήτησα συγνώμη που άλλοτε την είχα αδικήσει γιατί την φοβόμουνα. Είναι πάντα καλύτερη από μια ανούσια συντροφιά.

Για το καλό μου, φίλησα στο στόμα τους φόβους μου. Και αυτοί μου φάνηκαν με μιας πιο αδύναμοι. Λιγότερο τρομακτικοί.

Για το καλό μου, φόρεσα στα χείλη ένα χαμόγελο και έκτισα πέτρινο θρόνο στης καρδιάς το δωμάτιο για την ελπίδα. Είναι άλλωστε αυτή που σε βοηθάει να προχωράς κάθε που σκοντάφτεις. Είναι αυτή η ελπίδα πως μια μέρα τα πράγματα θα φτιάξουν και θα γίνουν πιο όμορφα που σε κρατάει ζωντανό.

Για το καλό μου, έπιασα τον εγωισμό και του μίλησα. Του ξεκαθάρισα πότε έχει δικαίωμα να μιλά και πότε να σωπαίνει. Δεν χωράνε στης αγάπης το όνομα εγωισμοί. Αυτοί έχουν θέση μόνο όταν η νοημοσύνη υποτιμάται και η περηφάνεια πληγώνεται.

Για το καλό μου, επέλεξα να αγαπώ και να μένω μόνο εκεί όπου αγαπιέμαι. Γιατί η καρδιά γελάει σαν μωρό εκεί που αγαπά και αγαπιέται. Με όλη της τη δύναμη. Και δεν υπάρχει πιο όμορφο γέλιο από αυτό της καρδιάς.

Για το καλό μου, συνεχίζω να κάνω όνειρα. Ακόμα και όταν οι άνεμοι φυσάνε ανάποδα. Εκεί κρυβόταν πάντα άλλωστε όλη του κόσμου η μαγκιά !

Ιωάννα Πιτσιλλή

Πηγή: loveletters.gr
Image:  depositphotos 

Διαβάστε επίσης


To Top