Εναλλακτικά άρθρα

Επτά βήματα για να καταστρέψετε το κάρμα

1. Το πρώτο βήμα για να καταστρέψουμε το κάρμα μας είναι να μάθουμε την επιστήμη του δοσίματος. Χρειάζεται να γραφτεί ένα βιβλίο για την επιστήμη του δοσίματος. Αν καθίσουμε και το σκεφτούμε, μπορούμε να δούμε ότι το που, πως, πότε και σε ποιον δίνουμε είναι ένα μέρος μιας μεγάλης επιστήμης. Συχνά δίνουμε τον εαυτό μας σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά, ακόμη και πνευματικά, χωρίς να καταλαβαίνουμε καθόλου τους νόμους και τις αρχές του σωστού δοσίματος. Όταν δίνουμε λανθασμένα, δημιουργούμε μόνο κι άλλο κάρμα. Το να δίνουμε ή να μη δίνουμε βασίζεται σε μια επιστημονική κατανόηση της κατάστασης και των προσώπων που εμπλέκονται. Δεν θα πρέπει να βασίζεται σε συναισθηματικές αντιδράσεις ή σε νοητικές προκαταλήψεις.

2. Το δεύτερο βήμα για να καταστρέψετε το κάρμα είναι να θεραπεύετε τους ανθρώπους. Οι τεχνικές για τη θεραπεία ποικίλλουν ευρέως ανάλογα με την ανάγκη. Μερικές πληγές επουλώνονται εφαρμόζοντας ένα ανακουφιστικό βάλσαμο, όμως άλλες απαιτούν επώδυνη και δραστική επέμβαση. Η θεραπεία παίρνει πολλές μορφές, αλλά αν η πρόθεσή μας είναι να θεραπεύσουμε τους ανθρώπους, το κάρμα μας θα διαλυθεί.

3. Το τρίτο βήμα για να καταστρέψετε το κάρμα είναι να εκπαιδεύσετε τους ανθρώπους. Το να εκπαιδεύσετε κάποιον σημαίνει να τον οδηγήσετε σε διεύρυνση της συνειδητότητας. Εκπαίδευση σημαίνει επίσης να δημιουργήσετε πειθαρχία. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε αυτοπειθαρχία σε κάποιον, θα τον βοηθήσετε να ανεβάσει το επίπεδό του και να διευρύνει τη συνειδητότητά του. Εκείνος μπορεί να σας μισήσει για αυτό, και αυτό είναι η ανταμοιβή σας. Αλλά όσο συνεχίζετε να δημιουργείτε πειθαρχία στους άλλους, η ανταμοιβή σας θα αυξάνεται. Μια μέρα η ανταμοιβή σας θα σταθεί ανάμεσα σε εσάς και σε ένα αυτοκίνητο που είναι έτοιμο να πέσει πάνω σας, και το ατύχημα θα αποτραπεί.

4. Ο τέταρτος τρόπος για να καταστρέψετε κάρμα είναι να προστατεύετε τους ανθρώπους από τον εαυτό τους. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον, αλλά αυτό δεν είναι η απάντηση. Το πραγματικό πρόβλημα είναι να προστατεύσετε τους ανθρώπους από τον εαυτό τους. Χρειάζεται θάρρος για να το κάνουμε αυτό. Μπορούμε να πούμε στον κόσμο όταν χρειάζονται προστασία από τον εαυτό τους ότι καταστρέφουν τον εαυτό τους; Μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να τους το πούμε έτσι ώστε να είναι σε θέση να ακούσουν;

5. Το πέμπτο βήμα για να καταστρέψετε κάρμα είναι να σιωπάτε. Υπάρχουν φορές που το να αρνηθείτε να μιλήσετε με κάποιον είναι το σωστό πράγμα να κάνετε. Μερικές φορές είναι μόνο η σιωπή μας που μπορεί να εξολοθρεύσει κάρμα.

6. Το έκτο βήμα για να καταστρέψετε κάρμα είναι να κάνετε καλές σκέψεις. Όταν κάνουμε χαμηλές σκέψεις και επικρίνουμε τους άλλους, προσθέτουμε στο καρμικό χρέος σας.

7. Το έβδομο βήμα για να καταστρέψετε κάρμα είναι να μιλάτε με καλοσύνη. Ο ορθός λόγος εξαλείφει το κάρμα, ενώ επιβλαβή και απερίσκεπτα λόγια αυξάνουν το κάρμα.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.2

Πηγή: elenastral.com
Photo artist : Sophie Fontaine

Διαβάστε επίσης

To Top