Κόσμος

Ένας συνταξιούχος δάσκαλος για να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία έκανε κάτι μοναδικό!

Ένας συνταξιούχος δάσκαλος, ο Αντόνιο Λα Κάβα, μετά από 42 χρόνια διδασκαλίας αποφάσισε ότι θα πρέπει να κάνει κάτι για τα παιδιά που δεν έχουν κοντά στο σπίτι τους μια βιβλιοθήκη για να δανειστούν βιβλία και να αγαπήσουν έτσι το διάβασμα.

Έτσι, το 2003, αγόρασε ένα τρίκυκλο από δεύτερο χέρι, το τροποποίησε έτσι ώστε να μπορεί να μεταφέρει με αυτό πάνω από 700 βιβλία και ξεκίνησε ένα ταξίδι στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Νότιας Ιταλίας.

Πλησιάζοντας στο κάθε χωριό, αφήνει ένα όμορφο ήχο να ανακοινώσει την άφιξή του. Μόλις ακούσουν τα παιδιά τον γνώριμο πια ήχο τρέχουν με χαρά να υποδεχθούν τον “δάσκαλο” και να δανειστούν το επόμενο τους βιβλίο.

Ο Αντόνιο ταξιδεύει πάνω από 500 χιλιόμετρα κάθε μήνα χωρίς κανένα κέρδος. Η μόνη του ανταμοιβή;

Το χαμόγελο που βλέπει σχηματισμένο στα πρόσωπα των παιδιών και η ελπίδα του ότι μπορεί να τα βοηθήσει να χτίσουν το μέλλον τους.

Σε μια συνέντευξη του πέρυσι, ο Αντόνιο εξήγησε ότι η εμπειρία του στο σχολικό σύστημα, τον οδήγησε να διδάξει στα παιδιά πως να αγαπούν τα βιβλία και όχι απλά πως να μάθουν να τα διαβάζουν.

“Η ανάγνωση ενός βιβλίου θα πρέπει να είναι χαρά. Όχι καθήκον” είπε.

Ο Αντόνιο όμως δεν μένει μόνο στο να μοιράζει βιβλία. Μαζί με τα βιβλία μοιράζει στα παιδιά και άδεια τετράδια. Ο σκοπός του; Θέλει τα παιδιά να γράφουν στα τετράδια τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες ο Αντόνιο θα διαβάσει και θα αξιολογήσει στο επόμενο ταξίδι του!

Πηγή: dinfo.gr

Διαβάστε επίσης

To Top