Τρόπος να ζεις

Ένα πρόγραμμα 10 ημερών για να φροντίσετε τον εαυτό σας


Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών που μιλάνε για την σημασία που έχει το να φροντίζουμε τον εαυτό μας, κάτι που επίσης στηρίζεται από πολλές μελέτες. Παρ’ όλα αυτά όμως, η φροντίδα του εαυτού μας είναι στο τέλος της λίστας μας και δεν απολαμβάνει την μεγάλη προτεραιότητα που θα έπρεπε.

Η φροντίδα του εαυτού μας, όταν την βλέπουμε σαν ένα πράγμα που πρέπει να γίνει, χάνει την επίδραση που έχει σαν κάτι διασκεδαστικό που τρέφει την ψυχή μας. Σκεφτείτε το, θα προτιμούσατε να καθαρίσετε την κουζίνα ή να κάνετε γιόγκα; Γιατί, λοιπόν, είναι η κουζίνα πάντα καθαρή;

Η φροντίδα του εαυτού μας δεν χρειάζεται να απασχολεί μεγάλο μέρος της ημέρας μας. Απλά, χρειάζεται να επιβραδύνουμε για να ακούσουμε τι λέει το σώμα μας.

Διαβάστε 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας σε 10 ημέρες

ΗΜΕΡΑ 1: Βεβαιωθείτε ότι δίνετε προτεραιότητα στον ύπνο

Τίποτα δεν επηρεάζει την ικανότητά μας να επεξεργαζόμαστε και να χειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις από τον επαρκή ύπνο. Όταν είμαστε ξεκούραστοι, είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να έχουμε τα συναισθήματά μας υπό έλεγχο, να είμαστε παραγωγικοί και να βρίσκουμε δημιουργικές λύσεις. Δυστυχώς, το φορτωμένο πρόγραμμά μας συχνά δεν μας βοηθά να έχουμε ξεκούραστες νύχτες.

Σήμερα, βρείτε τον χρόνο να φτιάξετε ένα νυχτερινό πρόγραμμα ύπνου και ακολουθείστε το πιστά. Δώστε προτεραιότητα στον καλό ύπνο σας.

ΗΜΕΡΑ 2: Πίνετε  περισσότερο νερό

Η κοινωνία μας έχει την συνήθεια να προτιμά ένα αναψυκτικό αντί για ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό και αυτό δεν είναι καλό. Τα αναψυκτικά,ο καφές και τα ενεργειακά ποτά μπορεί να είναι γεμάτα ζάχαρη και συχνά αφυδατώνουν περισσότερο από το να μας ενυδατώνουν.

Σήμερα, πιείτε περισσότερο νερό. Εάν δυσκολεύεστε να πιείτε το νερό της βρύσης, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο λεμόνι και δυόσμο για δροσιά και αποτοξίνωση.

ΗΜΕΡΑ 3: Κινηθείτε περισσότερο

Όλοι συμφωνούν ότι η άσκηση είναι καλή για σας. Ανεβάζει την διάθεσή σας, μειώνει το άγχος και σας δίνει περισσότερη ενέργεια. Έτσι, αν όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να γυμναζόμαστε  περισσότερο, γιατί δεν το κάνουμε; Η έλλειψη χρόνου είναι συνήθως η απάντηση. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να δείτε τα οφέλη με μόλις δέκα λεπτά την ημέρα. Σίγουρα, μπορούμε να βρούμε δέκα λεπτά, έτσι δεν είναι;

Σήμερα, πηγαίνετε για έναν περίπατο, βρείτε μια γυμναστική 10 λεπτών στο YouTube ή κάντε μερικές διατάσεις στο γραφείο σας. Ό, τι κι αν επιλέξετε, επιλέξτε να κινηθείτε περισσότερο σήμερα από ό, τι κάνατε χθες.

ΗΜΕΡΑ 4: Περάστε τον χρόνο σας με έναν φίλο

Μια σταθερή κοινωνική δικτύωση μας κάνει πιο ευτυχισμένους και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να φροντίσουμε τον εαυτό μας από το να περάσουμε χρόνο με τους φίλους μας. Κρατούν το χέρι μας, όταν είμαστε λυπημένοι, μας στηρίζουν όταν είμαστε φοβισμένοι και μας κάνουν να γελάμε σε δύσκολες στιγμές.  Μην περιμένετε μέχρι την επόμενη κρίση για να περάσετε λίγο χρόνο με τους ανθρώπους που έχουν σημασία.

Σήμερα, προγραμματίστε μια ημερομηνία για καφέ ή μεσημεριανό γεύμα με έναν στενό φίλο, επειδή είναι το σωστό πράγμα να κάνετε.

ΗΜΕΡΑ 5: Διαβάστε ένα βιβλίο

Το διάβασμα κρατά το μυαλό μας ενεργό και ένα ενεργό μυαλό μας εξοπλίζει καλύτερα για να χειριστούμε το άγχος και τις προκλήσεις της ζωής.  Να είστε σε μια συνεχή αναζήτηση για μάθηση και να προκαλείτε το μυαλό. Αυτό θα συμβάλει σε πιο θετικές σκέψεις και μια καλύτερη προοπτική στη ζωή.

Σήμερα, πάρτε ένα βιβλίο που πάντα θέλατε να διαβάσετε και διαβάστε μια σελίδα … ή δέκα.

ΗΜΕΡΑ 6: Απολαύστε ένα χόμπι

Βρίσκοντας χρόνο για να κάνετε κάτι μόνο και μόνο για την διασκέδαση είναι το απόλυτο παράδειγμα της αυτο-φροντίδας. Ο καθένας αισθάνεται καλά όταν κάνει κάτι που αγαπά. Δεν κάνουμε ένα χόμπι για να γίνουμε άριστοι αλλά για να χαλαρώσουμε από το στρες και το χάος της εποχής μας με μια δραστηριότητα που απολαμβάνουμε.

Σήμερα, δοκιμάστε κάτι που πάντα θέλατε ή  κάντε κάτι που αγαπάτε – μόνο για την διασκέδαση του.

ΗΜΕΡΑ 7: Βγάλτε μια φωτογραφία

Οι φωτογραφίες αποθανατίζουν τις αναμνήσεις και οι αναμνήσεις μας θυμίζουν σημαντικές στιγμές. Όταν βρίσκουμε το χρόνο να βγάλουμε φωτογραφίες από τις ημέρες μας, τότε έχουμε την ευκαιρία να επιβραδύνουμε και να εκτιμήσουμε το περιβάλλον μας.

Σήμερα, βγάλτε μια φωτογραφία από τα πράγματα που σας κάνουν να χαμογελάτε.

ΗΜΕΡΑ 8: Αναζητήστε ηρεμία

Η ηρεμία επαναφορτίζει την φυσική μας ενέργεια και η φυσική μας ενέργεια είναι αυτό που μας κάνει να βγάζουμε πέρα την ημέρα μας. Με την ησυχία μπορούμε να αγνοήσουμε το χάος γύρω  και να επικεντρωθούμε στις αναπνοές που θα καθαρίσουν το σώμα μας. Θα μας κάνει πιο επικεντρωμένους και πιο αισιόδοξους.

Σήμερα, βρείτε πέντε λεπτά και κάποιο ήσυχο μέρος για να αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί επικεντρώνοντας στην αναπνοή σας.

ΗΜΕΡΑ 9: Κακομάθετε τον εαυτό σας

Είναι απαραίτητο να κακομάθουμε λιγάκι τον εαυτό μας. Είναι σημαντικό να βρείτε τον χρόνο για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι είστε ιδιαίτεροι και αξίζετε το καλό στη ζωή σας. Όταν εμείς επιβραβεύουμε τον εαυτό μας και πιστεύουμε ότι το έχουμε κερδίσει, περισσότερες ευκαιρίες αφθονίας θα αρχίσουν να εμφανίζονται.

Σήμερα, κάντε κάτι ιδιαίτερο για εσάς.

ΗΜΕΡΑ 10: Εξασκηθείτε στην ευγνωμοσύνη

Ένα μεγάλο μέρος της φροντίδας σας είναι να είστε ευγνώμονες για όλα τα καλά στη ζωή σας. Όταν βρείτε το χρόνο για να εξασκηθείτε στην ευγνωμοσύνη, αλλάζετε την νοοτροπία σας και την άποψή σας για τον κόσμο.

Σήμερα, βρείτε τον χρόνο για να τιμήσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες στη ζωή σας. Κρατείστε σημειώσεις ή βρείτε μια ήσυχη στιγμή για να τα συνειδητοποιήσετε. Αυτό θα ήταν η καλύτερη στρατηγική από όλα.

tilestwra

Διαβάστε επίσης


To Top