Σκέψεις - Απόψεις

Έλκουμε αυτό που σκεφτόμαστε!


Τελικά, ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει ή αυτό για το οποίο παλεύει; Ή, μήπως, ο καθένας έλκει αυτό το οποίο νιώθει, σκέφτεται κι αυτό στο οποίο πιστεύει; Ακόμα κι αν πιστέψουμε πως η ζωή αποτελείται από μικρά, τυχαία γεγονότα και σε δεύτερο επίπεδο απ’ τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε απέναντι σε αυτά, δεν είναι απολύτως φυσιολογικό να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που τα προκαλεί;

Κάθε άνθρωπος βλέπει το ποτήρι του μισογεμάτο ή μισοάδειο, ανάλογα με το επίπεδο αισιοδοξίας που τον χαρακτηρίζει. Η αντίληψη για τη ζωή είναι αυτή που καθορίζει την αύρα μας ή, με άλλα λόγια, την ενέργεια εκείνη που μεταδίδουμε στο περιβάλλον μας και στην ίδια μας τη ζωή. Ο τρόπος αντίληψης, ο τρόπος αντίδρασης κι ο τρόπος σκέψης μας είναι αυτά που προκαλούν τις εμπειρίες που έρχονται στον δρόμο μας. Είτε το βαφτίσουμε κάρμα, νόμο έλξης ή σαν την απλή αρχή του «ό,τι δίνεις, παίρνεις», αντιλαμβανόμαστε πως αυτό που τελικά θα καθορίσει τόσο τη ροή της ζωής μας αλλά και τις πράξεις μας, δεν είναι τίποτε άλλο πέρα απ’ την ιδιότητά μας να λειτουργούμε ως μαγνήτες, με τη διαφορά πως δεν έλκουμε κάτι το ετερώνυμο αλλά το ομώνυμο.

Οι σκέψεις μας διέπονται απ’ την ενέργειά μας. Όταν τις εστιάσουμε σε κάτι, τότε θα λειτουργήσουν ως μαγνήτες φέρνοντας σε εμάς το αποτέλεσμα αυτών, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από εμπειρίες. Αν διαθέτεις ένα θετικό τρόπο σκέψης και φροντίζεις να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου, τον ενθουσιασμό σου, το πάθος ή την όρεξή σου για ζωή, τότε θα δεις την καθημερινότητά σου να αλλάζει. Ίσως να ‘ρθουν ευκαιρίες ή ακόμα και πρόσωπα που δε φανταζόσουν καν ότι θα ερχόντουσαν. Αν πάλι βλέπεις τη ζωή πίσω από ένα πέπλο απαισιοδοξίας, μόνιμου άγχους, θυμού και βαρεμάρας, οι αναποδιές θα διαδέχονται η μία την άλλη. Άρα μήπως τελικά αν αλλάξουμε τον τρόπο που κοιτάζουμε τα πράγματα, θα αλλάξουν και τα πράγματα τα οποία βλέπουμε;

Τι είναι, λοιπόν, αυτό που θέλεις πραγματικά; Δες τη ζωή σαν ένα λευκό καμβά ή ένα κενό τετράδιο που μόλις αγόρασες και το μυαλό σου σαν το πινέλο ή το μολύβι. Σου δίνεται η ευκαιρία να φέρεις στον κόσμο ένα έργο τέχνης με το δικό σου στίγμα, το δικό σου μήνυμα και τη δική σου υπογραφή, χρησιμοποιώντας απλά και μόνο τη δύναμη της σκέψης σου και τον απλούστατο νόμο της έλξης. Δε θα έλξεις μόνο αυτό που θα θέλεις όμως, αλλά αυτό που εσύ θα πιστέψεις πως σου ταιριάζει -είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα.

Αν συνειδητά επιλέξεις ότι θέλεις να ‘σαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, θα εισπράξεις και τις αντίστοιχες εμπειρίες. Η δύναμη του μυαλού μας είναι απερίγραπτη, αυτό δε χωρά αμφισβήτηση κι αν το παρατηρήσεις, όταν κάνουμε αλλαγές μέσα μας, τότε είναι που αρχίζουν να αλλάζουν και πράγματα γύρω μας. «Κάτσε, ρε φίλε, όντως συμβαίνει. Τι παίχτηκε εδώ;» Κάπου εκεί, λοιπόν, βλέπεις πως μόλις άλλαξες τους φακούς στο μυαλό σου, κάτι άρχισε να αλλάζει και γενικά.

Οραματίσου την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, κλείσε τα μάτια κι άφησε το μυαλό σου ελεύθερο να σου ψιθυρίσει τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει και ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός για τον οποίο προσγειώθηκες σε αυτόν τον κόσμο. Μήπως ο τρόπος που ζεις και σκέφτεσαι δε σε έβγαλε κάπου ως τώρα; Μήπως ο λόγος που όλα πάνε στραβά είναι επειδή εσύ τα κοιτάς στραβά; Για να χτίσεις τη ζωή που θέλεις και να ανοίξει ο δρόμος προς εκεί, πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι αυτή τη δεδομένη στιγμή αλλά και ποιος θέλεις να γίνεις. Μόνο ο ενθουσιασμός που θα αισθανθείς μπροστά σε αυτή τη φαντασίωση σημαίνει πως πρέπει να κατευθυνθείς προς τα εκεί, αφήνοντας τον εαυτό σου ελεύθερο και σε δεύτερο επίπεδο, να πράξεις έτσι ώστε να πετύχεις τους στόχους σου. Άρπαξε κάθε ευκαιρία κι αν η πόρτα είναι ανοιχτή, μπες μέσα. Αν δεν είναι ή κάπου σκαλώνει, τότε βάλε όλη σου τη δύναμη κι άνοιξέ την εσύ.

Η ζωή μεταφράζεται σε πράξεις, σε αποφάσεις κι επιθυμίες. Κάθε επιθυμία γεννά και την όρεξη για πράξη, ειδικά όταν έχει την ικανότητα να μας εκτοξεύσει πιο κοντά στο όνειρο που θέλουμε να γίνει πραγματικότητα. Δε θα αποκτήσουμε αυτό που αξίζουμε, αλλά αυτό για το οποίο θα δουλέψουμε και θα αφήσουμε όλο μας το είναι να το εκδηλώσει μόλις αποφασίσουμε ότι το αξίζουμε. Όλα είναι ένα αδιάκοπο «πάρε-δώσε». Αν δώσουμε την καλύτερη εκδοχή μας, θα τη δούμε να επιστρέφει με ένα σωρό δώρα.

Είμαστε μαγνήτες με τη δυνατότητα να ελκύουμε οτιδήποτε η δόνηση του μυαλού μας βάλει ως στόχο με την προϋπόθεση πως αυτό δε βλάπτει, αλλά προάγει μόνο όλα αυτά τα ωραία που ψάχνουμε απεγνωσμένα. Μήπως, λοιπόν, αν βγάζαμε τα καλύτερά μας στοιχεία προς τα έξω να ανακαλύπταμε τον καλύτερό μας εαυτό και τα καλύτερα που τόσο απεγνωσμένα ψάχνουμε;

Ειρήνη Σαμαρά

 pillowfights.gr 
Εικόνα: depositphotos.com 

Διαβάστε επίσης


To Top