Τροφή για σκέψη

Η ελευθερία είναι μια κατάσταση του μυαλού


Της Dana Damara

Έχω γράψει για την ελευθερία αρκετές φορές ως τώρα, και είναι διασκεδαστικό να κοιτάζω πίσω και να ξαναδιαβάζω πώς όριζα την ελευθερία σε ποικίλες περιστάσεις, κατά τη διάρκεια της ζωής μου.

Δεν με εκπλήσσει που μου αρέσει να γράφω για την ελευθερία ή εκείνο που αναπτύσσεται εξαιτίας της, κάθε φορά που έρχομαι σε αυτή. Εννοώ ότι ο κόσμος είναι ένα τατουάζ στο μπράτσο μου. Προφανώς, σε κάποιο βαθμό είναι σημαντική για μένα.

Αυτή τη φορά, θέλω να πω το εξής: Η ελευθερία είναι μια κατάσταση του μυαλού.

Το πόσο ελεύθεροι είστε, μπορεί να σχετιστεί απευθείας με το πόσο ελεύθερο είναι το μυαλό σας από το να το ρουφάει το δράμα, οι περιστάσεις και τα θέματα άλλων. Και πιστέψτε με, αυτό υπήρξε δύσκολο για μένα επειδή στο παρελθόν μου το ρούφαγαν πολύ εύκολα. Αλλά όχι πλέον.

Κοίταγα το φεγγάρι χτες το βράδυ και προχτές και πολλές φορές πριν, ειλικρινά. Το κοίταγα σε πολλές φάσεις του και από πολλές γωνίες, ρωτώντας το για την ελευθερία. Έχω κλάψει σε αυτό σε στιγμές που ένιωσα ότι ασφυκτιούσα, συμβιβαζόμουν, χανόμουν και πέθαινα. Και πάντα, αυτό, χωρίς αποτυχία, με φώτιζε με το λαμπερό του φως, μοιράζοντας την σοφία του και την χάρη του μαζί μου.

Καθώς κοιτάω πίσω στο παρελθόν μου, εμπνέομαι από τον εαυτό μου. Το μονοπάτι που σκάλιζα, τις προκλήσεις που ξεπέρασα, το σκοτάδι που νίκησα και την αγάπη που συνεχίζω να μοιράζομαι δίχως όρους.

Υποκλίνομαι στους δασκάλους μου.. Αυτούς που αγαπάω και αυτούς με τους οποίους δοκιμάζομαι στην αγάπη. Υποκλίνομαι στην ενσάρκωση της δύναμης του κόσμου και στο πώς αυτή εμφανίζεται ξανά και ξανά. Υποκλίνομαι στο καινούργιο μοτίβο μου να επιτρέπω την αγάπη και να την στηρίζω να έρχεται, να τη γνωρίζω και να την προσφέρω, όλα αυτά με μια γρήγορη αναπνοή. Θυμάμαι πώς ήταν να μην ξέρω αν θα μπορούσα να φάω, πότε θα ήταν η επόμενη πληρωμή μου ή που θα κοιμόμουν το βράδυ. Είμαι ευγνώμων που μπορώ τώρα να βλέπω τα παιδιά μου να πηγαίνουν στο σχολείο  με το ποδήλατό τους, να χορεύουν, να τραγουδάνε και να ασχολούνται με αθλήματα όταν το θέλουν, καθώς και να τρώνε υγιεινό φαγητό κάθε μέρα. Έχω νιώσει τον περιορισμό της ψευδαίσθησης και την διεύρυνση της αλήθειας. Έχω κάνει σχέσεις που με στέγνωσαν ενεργειακά και σχέσεις που φώτισαν την καρδιά μου με τέτοιο εύρος που ένιωσα βαθιά συνδεδεμένη με το Θεϊκό.

Η ελευθερία είναι μια κατάσταση του μυαλού που μπορούμε να επιλέξουμε να βιώσουμε σε κάθε περίσταση που μας δίνεται. Πάντα έχουμε επιλογή να είμαστε ελεύθεροι. Ούτε μια φορά σε εκείνες τις στιγμές που αισθάνθηκα απόγνωση δεν έδειξα με το δάχτυλό μου ή ένιωσα σαν να μην έχω επιλογή. Και αν έπεσα σε αυτή την παγίδα, καλύτερα να πιστέψετε ότι κάποιος άγγελος/δάσκαλος ήταν εκεί για να μου υπενθυμίσει ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό.

Αυτό κάνω τώρα για εσάς. Στην υπηρεσία της διεύρυνσης και της σύνδεσης με το Θεϊκό.

«Ελευθερώστε τον εαυτό σας από πεποιθήσεις που σας περιορίζουν και από μοτίβα που σας κρατάνε κολλημένους».

Ελευθερωθείτε από την αρνητικότητα

Ελευθερωθείτε από την καταπίεση

Ελευθερωθείτε από το δράμα

Ελευθερωθείτε από την ασθένεια

Ελευθερωθείτε από το στρες και το άγχος

Ελευθερωθείτε από μοτίβα

Κολλημένοι πού, άραγε; Γιατί αν είστε κολλημένοι κάπου, κανείς δεν μπορεί να σας βγάλει από εκεί παρά μόνον εσείς οι ίδιοι. Κανείς δεν μπορεί να σας προσφέρει την ελευθερία σας, παρά μόνο εσείς.

Κοίταζα έξω από τον εαυτό μου για πολύ καιρό. Τόσο πολύ μακριά για να βρω την ελευθερία. Ήταν πάντα εκεί, στην καρδιά μου, αναμένοντας την αναγνώρισή της. Είναι εκεί και για εσάς. Απλά πρέπει να είστε πρόθυμοι να ζήσετε με όλη αυτή την ελευθερία. Είναι ένα μέρος με οικεία ηρεμία την οποία πρέπει να αναπνεύσετε και να πείτε: «Και τώρα τι;»

Διαβάστε επίσης


To Top