Φωτογραφίες

Εκπληκτικά πορτραίτα φυλών που χάνονται

Αν και η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων έχει προσαρμοστεί στο σύγχρονο τρόπο ζωής υπάρχουν φυλές σε διάφορα μέρη του πλανήτη που επιμένουν να διατηρούν την παράδοσή τους και να ζουν με τις δικές τους συνήθειες. Οι φυλές αυτές σιγά σιγά χάνονται και είναι θέμα χρόνου να αφομοιωθούν ή να εξαφανιστούν.

Ο φωτογράφος Jimmy Nelson μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουμε περισσότερες από 30 τέτοιες φυλές και να τις γνωρίσουμε μέσα από το φακό του. Η συλλογή του «Before They Pass Away» (πριν εξαφανιστούν) είναι ένα έργο ζωής για τον ίδιο και μια πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για εμάς.

Ας δούμε μερικές χαρακτηριστικές φυλές και τα… πορτραίτα τους.

Κοζάκοι – Μογγολία

Himba – Ναμίμπια

Huli – Ινδονησία, Παπούα – Νέα Γουινέα

Asaro – Ινδονησία, Παπούα – Νέα Γουινέα

Kalam – Ινδονησία, Παπούα – Νέα Γουινέα

Goroka – Ινδονησία, Παπούα – Νέα Γουινέα

Chukchi – Ρωσία

Μαορί – Νέα Ζηλανδία

Banna – Αιθιοπία

Tsaatan – Μογγολία

Ζώντας κοντά σε κάθε φυλή για περισσότερες από δύο εβδομάδες ο Jimmy γνωρίστηκε μαζί τους, τίμησε τις παραδόσεις τους, εντάχθηκε στα τελετουργικά τους και φρόντισε να αποτυπώσει τις στιγμές με τη φωτογραφική του μηχανή.

Σύμφωνα με τον Nelson, η αποστολή του ήταν να εξασφαλίσει ότι ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ την ιστορία των φυλών αυτών: «Το πιο σημαντικό, θέλησα να δημιουργήσω ένα φιλόδοξο φωτογραφικό ντοκουμέντο που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Να δημιουργήσω μια εθνογραφική καταγραφή ενός κόσμου που εξαφανίζεται γρήγορα».

Οι φωτογραφίες του εκδόθηκαν σε βιβλίο και σύντομα αναμένεται και η σχετική ταινία. Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα στοιχεία στο beforethey.com.

Πηγή

Μερικές ακόμα από τις υπέροχες φωτογραφίες του:

awakengr.com

Διαβάστε επίσης

To Top