Εναλλακτικά άρθρα

Έχετε ξανά ζήσει; 3 βήματα για να θυμηθείτε τις προηγούμενες ζωές σας

Της Ελιζαμπεθ Ειπριλ

Έχετε νιώσει ποτέ ότι είστε μια παλιά ψυχή; Είχατε ποτέ την σκέψη πως δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχετε; Σας ελκύουν διάφορα μέρη στα οποία δεν έχετε πάει ποτέ ή φαγητό το οποίο δεν έχετε δοκιμάσει; Έχετε παράλογους φόβους για πράγματα με τα οποία δεν είχατε αρνητικές εμπειρίες; Έχετε σκέψεις όπως «γιατί είμαι εδώ;» ή «ποιος είμαι πραγματικά;»

Αν ταυτίζεστε με τα παραπάνω, τότε πιθανότατα έχετε ξανά ζήσει στην γη. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι όλοι έχουμε προηγούμενες ζωές. Με την άνοδο της δυτικής ιατρικής και την κατανόηση της ενέργειας και των δονήσεων που επηρεάζουν τον φυσικό κόσμο, οι άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν ερωτήσεις που τους οδηγούν σε έναν άγνωστο κόσμο. Η μετενσάρκωση και οι προηγούμενες ζωές είναι μεγάλο μέρος αυτού του κόσμου.

Είμαι από τους πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι είμαστε μια συσσώρευση όλων όσων ήμασταν προηγουμένως και όχι απλώς αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη κάθε μέρα. Οι άνθρωποι αφυπνίζονται και είναι καιρός να καταλάβουμε τελικά ποιοι είμαστε.

Η διαδικασία αφύπνισης

Η ιστορία μου αρχίζει με την ίδια ερώτηση που είπα παραπάνω: «Ποια είμαι;». Είμαι μια παλιά ψυχή ή «παιδί των λουλουδιών» όπως άρεσε στους γονείς μου να με λένε. Έκανα μεγάλες ερωτήσεις από μικρή ηλικία- «γιατί είμαστε εδώ;», «ποιος μας έβαλε εδώ;» και «ποιος είναι ο σκοπός μου;»

Δυστυχώς για τους γονείς μου, δεν είχαν τις απαντήσεις που ζητούσα. Το καταλαβαίνω, τα περισσότερα παιδιά κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις. Το ατυχές κομμάτι είναι ότι η κοινωνία, οι γονείς, οι δάσκαλοι, η θρησκεία, οι κυβερνήσεις δεν έχουν καμία από αυτές τις μεγάλες απαντήσεις, έστω και αν νομίζουν ότι τις έχουν. Ένιωσα μια λαχτάρα που δεν μπορούσα να εξηγήσω. Ο διαχωρισμός που ένιωθα μεταξύ του εαυτού μου και του υπόλοιπου κόσμου μου δημιούργησε άγχος, κατάθλιψη και ένιωθα πάντα σαν να ήμουν ένας εξωτερικός παρατηρητής που κοιτούσε.

Είχα κατάθλιψη, πάλευα και αμφισβητούσα τα πάντα. Ήμουν 16. Συμμετείχα σε αθλήματα, είχα αρκετούς φίλους, είχα καλούς βαθμούς και μια καλή οικογενειακή κατάσταση. Όλα όσα θα ήθελε ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι, έτσι;

Η κοινωνία μου έλεγε ότι όλη η ζωή έχει να κάνει με το να πάω σχολείο, να βρω δουλειά, να βγάλω χρήματα, να κάνω οικογένεια και τελικά να πεθάνω. Υποθέτω ότι αυτό είναι αρκετό για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά η σκέψη μιας ζωής με κοινότοπα οχτάωρα μου προκαλούσε ένα φόβο που δεν μπορούσα να εξηγήσω. «Είναι πραγματικά αυτό;» έλεγα στον εαυτό μου. «Πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο». Αφού είδα διάφορους ψυχολόγους και ιερείς τελικά βρήκα κάτι που ονομάζεται Ανάμνηση Προηγούμενης Ζωής.

Η Ανάμνηση της Προηγούμενης Ζωής είναι μια διαδικασία που οδηγεί κάποιον σε κατάσταση παρόμοια με έκσταση. Αυτή είναι μια κατάσταση όπου ο συμμετέχων μπορεί να θυμηθεί συνειδητά όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της. Όπως σε ένα πολύ ζωντανό όνειρο.

Δεν είχα ιδέα τι να περιμένω. Ποτέ δεν είχα κάνει κάτι τέτοιο στην ζωή μου. Καθώς πήγα στην πρώτη μου συνεδρία, ησύχασα τις σκέψεις μου και είχα ανοιχτό μυαλό. Κατά τη διάρκεια της ανάμνησης, μπόρεσα να πάω σε πολλές προηγούμενες ζωές. Πέντε, για να είμαι ακριβής.

Πήγα σε προηγούμενες ζωές όπου ήμουν δασκάλα, θεραπεύτρια, σαμάνος, σε αρκετές ήμουν άνδρας. Πήγα επίσης σε ζωές όπου ήμουν διωγμένη, υποδουλωμένη και βασανίστηκα για τις πεποιθήσεις μου. Τα θυμάμαι όλα αυτά τόσο καθαρά. Είναι σαν να βρισκόταν αυτές οι ζωές βαθιά στην μνήμη μου. Οι τοποθεσίες, τα ρούχα, οι μυρωδιές, η τραγωδία, ο πόνος, ο ενθουσιασμός. Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν σαν να είχα εξελιχθεί και είχα επανακτήσει όλη την γνώση και τα μαθήματα από τις προηγούμενες ζωές.

Βρήκα τελικά μια πορεία προς τις απαντήσεις που ζητούσα. Άρχισα να συνθέτω τα κομμάτια της πραγματικής αυθεντικής μου ταυτότητας. Ένιωσα για πρώτη φορά ότι είχα ανακαλύψει τον σκοπό μου σε αυτή την ζωή. Διαπίστωσα ότι ο σκοπός μου είναι να βοηθήσω τους άλλους να καταλάβουν ποιοι πραγματικά είναι.

Μετά από αυτή την εμπειρία αφύπνισης, άρχισα να φτάνω σε κατάσταση έκστασης προκειμένου να σκάψω βαθύτερα σε αυτή τη νέα γνώση. Το έκανα ενώ είχα ήρεμο το μυαλό μου και έτσι ο χρόνος κυλούσε σαν να μην υπήρχε πλέον. Αφιερώθηκα στο να επανεξετάσω το ποια ήμουν και να ολοκληρώσω καλύτερα την αποστολή μου.

Με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας, έχω συγκεντρώσει ότι μου αρέσει να ονομάζω, σημειώσεις για την ανάμνηση της προηγούμενης ζωής.

  • Η μετενσάρκωση είναι αληθινή.
  • Ο χρόνος είναι στην πραγματικότητα ταυτόχρονος (εξηγείται περεταίρω στο βήμα 3).
  • Δεν είμαστε μόνο αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε. Είμαστε σύνθετα όντα, η συσσώρευση όλων όσων ήμασταν στις προηγούμενες ζωές.
  • Μπορούμε να μετενσαρκωθούμε ως οποιοδήποτε ζωντανό πράγμα μέσα στο σύμπαν: τόσο σε αρσενικό όσο και σε θηλυκό φύλο, σε έντομα, σε ζώα, σε φυτά και σε δέντρα.
  • Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα εκεί έξω που δεν γνωρίζουμε.

Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε στον χρόνο

Οπότε… θέλετε να μάθετε πώς να επεκτείνετε την συνείδηση σας και να θυμηθείτε τις προηγούμενες ζωές σας; Μέσα από 10 χρόνια εξερεύνησης του θέματος της ανάμνησης της προηγούμενης ζωής, οι παρακάτω είναι 3 συμβουλές που με βοήθησαν πολύ. Να θυμάστε πως βρίσκεστε στην αρχή. Να ξέρετε επίσης πως μπορεί να μην σας διευκολύνουν οι παρακάτω πληροφορίες. Υπάρχει ένας δάσκαλος για όλους, και ο σπουδαιότερος δάσκαλος είναι αυτός που προέρχεται από μέσα μας. Να γνωρίζετε πως αυτή είναι η ισχυρή ενέργεια με την οποία δουλεύετε, γι αυτό βεβαιωθείτε ότι είστε γειωμένοι, ευθυγραμμισμένοι και προστατευμένοι πριν προχωρήσετε.

1ο βήμα: Διευρύνετε την επίγνωση σας

Το πρώτο βήμα για να θυμηθείτε τις προηγούμενες ζωές σας είναι απλώς να απορροφήσετε και να εφαρμόσετε την γνώση πως οι προηγούμενες ζωές υπάρχουν. Μπορεί να το έχετε ξανά ακούσει: εσείς οι ίδιοι δημιουργείτε την πραγματικότητα σας. Όλα όσα σκέφτεστε και πιστεύετε προβάλλονται στην πραγματικότητα σας και βρίσκονται εκεί μέχρι να επιβεβαιωθεί αυτή η πίστη.

Συνεχώς προβάλλουμε και επιβεβαιώνουμε την πραγματικότητα μας, τις περισσότερες φορές χωρίς να το γνωρίζουμε. Η ανάγκη του «πρέπει να το δω για να το πιστέψω» είναι στην πραγματικότητα ένα παράδοξο. Αν η πραγματικότητα μας ξεκινά από το μυαλό μας (όπως αποδεικνύεται από την κβαντική φυσική), δεν θα μπορούμε ποτέ να βιώσουμε κάτι που δεν πιστεύουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πρώτο βήμα είναι να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε συνειδητά το ποιοι μπορεί να ήσασταν πριν. Συγκεντρωθείτε στην πρόθεση σας.

Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι αυτές οι πληροφορίες είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το αγαπημένο μου απόφθεγμα της παιδικής μου ηλικίας είναι «όσα περισσότερα ξέρεις, τόσα περισσότερα ξέρεις ότι δεν ξέρεις»- Αριστοτέλης.

Σε αυτή τη σημείωση, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πως όταν θυμάστε τις προηγούμενες ζωές σας ή τις πτυχές αυτών, απλώς επιβεβαιώνετε αυτό που ήδη γνωρίζετε πως είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει κάποιο «πειστήριο» αφού όλα βρίσκονται μέσα σας.

2ο βήμα: Βρείτε την ισορροπία

Ο ορισμός του παράλογου είναι «κάτι που δεν στηρίζεται στην λογική». Όταν έχουμε παράλογες έλξεις ή αποστροφές σημαίνει ότι αντιδρούμε με έναν τρόπο που δεν στηρίζεται στις προηγούμενες εμπειρίες μας. Αυτό καθιστά κάποιες αντιδράσεις παράλογες. Για παράδειγμα, όταν κάποιος φοβάται πάρα πολύ τις βάρκες κι όμως δεν έχει βρεθεί σε καμία. Τις περισσότερες φορές αγνοούμε αυτές τις παράξενες αντιδράσεις και δεν τις ξανά σκεφτόμαστε. Ωστόσο, μέσα στην διαμορφωμένη σας συμπεριφορά βρίσκεται η ιστορία του παρελθόντος σας. Τα πάντα σε αυτή την πραγματικότητα είναι μια προβολή του μοτίβου του παρελθόντος. Τώρα, διευρύνετε το μυαλό σας και σκεφτείτε όλα τα υπόλοιπα παρελθόντα, όχι μόνο αυτό της τωρινής ζωής.

Για να κατανοήσετε καλύτερα τις συνδέσεις με το παρελθόν σας, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να εξετάζετε τις αντιδράσεις σας βαθύτερα. Γράψτε μια λίστα με όλα όσα σας ελκύουν και θεωρείτε παράλογα. Θα μπορούσε να είναι μια πίστη, ένας πολιτισμός, ένα φαγητό , ένα άτομο.

Ομοίως, γράψτε μια λίστα από παράλογους φόβους που μαστίζουν την ζωή σας. Θα μπορούσε να είναι φόβος για τα φίδια ή ένας ακόμα πιο παράξενος όπως το να πατήσετε ένα καρφί ή να καείτε. Κοιτάξτε καλά τις λίστες σας και δείτε αν υπάρχουν συσχετισμοί ή συνδέσεις με εμπειρίες αυτής της ζωής. Αν δεν υπάρχουν, τότε κυκλώστε τα. Τώρα μπορείτε πιθανώς να συνδέσετε αυτές τις παράλογες συμπεριφορές με προηγούμενες ζωές. Όπως είπα και πάνω, όσο περισσότερο διευρύνετε την επίγνωση σας, καταλαβαίνετε ότι η μετενσάρκωση είναι πραγματική και μας επηρεάζει συνεχώς.

3ο βήμα: Εμβαθύνετε

Το σημαντικότερο και πραγματικά μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αξιοποιήσετε τις προηγούμενες ζωές και τις απεριόριστες δυνατότητες σας είναι: να διαχωρίσετε το μυαλό του εγωισμού από το συνειδητό μυαλό σας. Εύκολο, έτσι;

Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί ορισμοί του εγωισμού, γι αυτό θα τον ορίσω με τους δικούς μου όρους. Ο εγωισμός είναι μια συσσώρευση εμπειριών, έλξεων, αναμνήσεων, ενεργειών και αντιδράσεων που απαρτίζουν το ποιοι νομίζουμε πως είμαστε σε αυτή την συγκεκριμένη στιγμή.

Αν και ο εγωισμός συνδέεται τυπικά με τον ναρκισσισμό και τις αρνητικές πεποιθήσεις, είναι πάντα απαραίτητος για την επιβίωση μας. Χρειαζόμαστε τον εγωισμό για να είμαστε άνθρωποι, είναι ο αυτόματος πιλότος μας, ο αμυντικός μηχανισμός, έτσι αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα. Είναι η φωνή που μας λέει να τρώμε, να εκφραζόμαστε, να νιώθουμε, να σχεδιάζουμε και να προχωράμε. Χωρίς το συστατικό του εγωισμού, απλώς δεν θα μπορούσαμε να υπάρχουμε.

Η συνείδηση είναι το άλλο μισό του μυαλού μας. Είναι η πτυχή του εαυτού μας που δεν έχει φόβους, κρίσεις, έλξεις και αντιδράσεις. Μερικές φορές αυτό το κομμάτι του εγκεφάλου μας επεμβαίνει και μας δίνει διαισθητικά μηνύματα για κάτι που ο λογικός εγκέφαλος δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί. Η αληθινή μας δύναμη προέρχεται από την αρμονία μεταξύ του εγωισμού και της συνείδησης.

Αν και το να απενεργοποιήσουμε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί από την γέννηση μας συνεχώς ακούγεται δύσκολο, είναι στην πραγματικότητα αρκετά εύκολο. Εκ των υστέρων υπήρχαμε ως συνείδηση για πολύ περισσότερο καιρό από όσο υπάρχουμε με σάρκα και οστά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ησυχάσετε το μυαλό σας. Σίγουρα πολλοί από εσάς κοιτάζετε αποδοκιμαστικά όταν αναφέρεται ο διαλογισμός, όπως έκανα κι εγώ όταν άρχισα να διευρύνω την συνείδηση μου. Καταλάβετε ότι η δύναμη του να αξιοποιήσετε την αγνή πηγή σε καθαρή συνείδηση είναι απλώς με το να ησυχάσετε το πολυάσχολο μυαλό του εγωισμού. Εξάλλου, υπάρχει μόνο περιορισμένη δυνατότητα επεξεργασίας στον εγκέφαλο μας. Θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την καθημερινή δύναμη επεξεργασίας για το μυαλό του εγωισμού ή για το συνειδητό μυαλό;

Την στιγμή που θα σωπάσετε το μυαλό του εγωισμού σας θα εισέλθετε κατευθείαν στο συνειδητό. Μερικοί άνθρωποι διαλογίζονται ενώ άλλοι κάνουν βόλτες και άλλοι ζωγραφίζουν. Κάποιοι άλλοι απλώς κάθονται στην σιωπή, αλλά αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο.

Το να αφήσετε για λίγο τον εγωισμό και να αγκαλιάσετε την συνείδηση σημαίνει ότι υπάρχει ένας κόσμος απείρων δυνατοτήτων στα χέρια σας.

Μια από αυτές τις δυνατότητες είναι ο ταυτόχρονος χρόνος. Όταν ησυχάζουμε το μυαλό μας και αφήνουμε τον εγωισμό, αφήνουμε επίσης και την πλήρη αντίληψη και προσκόλληση σε αυτόν τον γραμμικό κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι μεταβαίνουμε εύκολα σε μια άλλη διάσταση. Μου αρέσει να την ονομάζω 5η διάσταση. Σε αυτόν τον χώρο ξεπερνάμε τους φυσικούς νόμους του χρόνου, έτσι ώστε η εξερεύνηση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος ένα είναι απολύτως εφικτή.

Μάθετε πώς να ησυχάζετε το μυαλό του εγωισμού και θα βρεθείτε στην απεριόριστη πηγή. Μόλις καταφέρετε να διαχειρίζεστε καλά τις σκέψεις σας τότε προτείνω να εξερευνήσετε και τις προηγούμενες ζωές σας. Μπορείτε να το κάνετε είτε με έναν επαγγελματία ή με το να σας ηχογραφήσετε ενώ διαλογίζεστε για να μπορείτε να ανακαλύψετε μετά το ποιοι είστε. Τελικά, το να ησυχάσετε το μυαλό σας και να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ανακαλύψετε τα βάθη της ψυχής σας.

Συνοψίζοντας:

Αφού διαβάσατε τα παραπάνω, ελπίζω να έχετε βρει το θάρρος και την άνεση να οδηγηθείτε στην δική σας Ανάμνηση της Προηγούμενης Ζωής.

  • Διευρύνετε την πραγματικότητα σας και συνειδητοποιήστε ότι υπάρχουν τόσα πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε αυτές τις ερωτήσεις που μας καίνε όλους.
  • Φέρτε την επίγνωση στις παράλογες έλξεις και στους φόβους που υποσυνείδητα ελέγχουν την ζωή σας. Αξιολογήστε το εάν προέρχονται από αυτή ή τις προηγούμενες ζωές.
  • Διατηρήστε όλες τις πληροφορίες και την δύναμη μέσα σας. Διαχωρίστε και απελευθερώστε το μυαλό του εγωισμού για να χρησιμοποιήσετε τον ταυτόχρονο χρόνο και τις εμπειρίες των προηγούμενων ζωών σας.

L.C.

© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ

Διαβάστε επίσης

To Top