Αυτοβελτίωση

Εάν το Οραματιστείς, Θα Έρθει..


Από το visualmeditation.co

Οραματιστείτε το θετικό σας μέλλον και θα φτάσετε πιο εύκολα σ’ εκείνη την κορυφαία απόδοση. Υπάρχει μια επιστήμη για τον οραματισμό που πηγαίνει πολύ πιο βαθιά από την ανάγνωση ενός αντιγράφου του The Secret (Το Μυστικό), της Rhonda Byrne.

Πώς; Μελέτες έχουν δείξει ότι οι συγκεντρωμένες προσπάθειες οραματισμού λειτουργούν επειδή ο υποσυνείδητος νους σας δεν συμπαθεί τη σύγκρουση που υπάρχει μεταξύ της τρέχουσας κατάστασής σας και του τι οραματίζεστε. Θα προσπαθήσει να επιλύσει αυτή τη σύγκρουση και να προχωρήσει προς την πραγματικότητα που οραματίζεστε. Το υποσυνείδητό σας είναι σαν τον διαμεσολαβητή, προσπαθώντας να ψάξει για έναν τρόπο ώστε να φτάσετε σε αυτό που φαντάζεστε νοερά.

Το υποσυνείδητό σας προγραμματίζει τον εγκέφαλό σας για να ξεκινήσει να ανοίγει την επίγνωσή σας στους πόρους που είναι ήδη γύρω σας ώστε να επιλύσετε αυτή τη σύγκρουση. Αυτό το κάνει μέσω του τμήματος RAS του εγκεφάλου σας (συντομία για το δικτυωτό σύστημα ενεργοποίησης). Το τμήμα RAS λειτουργεί σαν ένα γιγάντιο φίλτρο που βασικά επιλέγει ποια ερεθίσματα παρατηρείτε και ποια όχι.

Έτυχε ποτέ να μάθετε μια καινούρια λέξη και στη συνέχεια ξαφνικά να ακούτε αυτή τη λέξη τρεις ή τέσσερις φορές μέσα στην ημέρα; Αυτό είναι το υποσυνείδητό σας και το RAS επιτρέποντας τη νέα λέξη να φιλτραριστεί.

Αυτό το νέο φιλτράρισμα σημαίνει ότι το υποσυνείδητό σας αρχίζει να χρησιμοποιεί πόρους για να δημιουργήσει λύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης. Βλέπετε ευκαιρίες γύρω σας τώρα επειδή έχετε ένα εστιασμένο όραμα για το πού θέλετε να πάτε και το υποσυνείδητό σας θέλει να σας πάει εκεί πιο γρήγορα. Ξαφνικά, ξεκινάτε να θυμάστε τις παλιές επαφές σας και “τυχαίνει” να ακούτε τις ιδανικές συνομιλίες που χρειάζεστε. Έτσι απλά.

Με την επίγνωση και τις λύσεις που αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, αλλά και με μικρά επιτεύγματα και συγχρονικότητες να εμφανίζονται παντού, το υποσυνείδητό σας αρχίζει να δημιουργεί νέα επίπεδα κινήτρου. Το πρώτο μικρό βήμα της επίλυσης των συγκρούσεων ήταν τόσο καλό, που θέλει ακόμα ένα! Και έπειτα ένα άλλο, κι ένα άλλο, και… έτσι παίρνετε τη μεγάλη εικόνα.

Μέχρι τώρα θα πρέπει να έχετε δώσει προσοχή. Ωστόσο, θα θέλατε μερικές περιπτωσιολογικές μελέτες, έτσι;

Έχετε ποτέ ακούσει για τον Natan Sharansky; Ήταν ένας Αμερικανός ειδικός στον τομέα των υπολογιστών, ο οποίος πέρασε σχεδόν 10 χρόνια φυλάκισης στην ΕΣΣΔ, αφού κατηγορήθηκε για κατασκοπεία. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε εννέα χρόνια σε ένα απομονωμένο κελί της ΕΣΣΔ, οπότε αποφάσισε ότι έπρεπε να επικεντρωθεί σε κάτι για να κρατήσει τον εαυτό του υγιή. Σε μια συνέντευξη μετά την απελευθέρωσή του, είπε ότι αποφάσισε να αρχίσει να παίζει σκάκι ενάντια στον εαυτό του στο μυαλό του. Εστίασε όλη του την ενέργεια για να πιστέψει ότι θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος. Είπε, “Θα ήθελα επίσης να χρησιμοποιήσω την ευκαιρία να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής”!Παραδόξως, το 1996, ένας ελεύθερος πλέον Sharansky κέρδισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι, Garry Kasparov.

Οι επαγγελματίες αθλητές είναι επίσης γνωστοί για την επιτυχία τους στον οραματισμό. Οι παίκτες του γκολφ είναι ιδιαίτερα ικανοί να το κάνουν, το οποίο έχει και νόημα, δεδομένης της εξαιρετικά διανοητικής φύσης του στρατηγικού παιχνιδιού που παίζουν. Ο Tiger Woods ισχυρίζεται ότι έχει χρησιμοποιήσει την τεχνική του οραματισμού από τα προεφηβικά του χρόνια. Επίσης και ο νικητής του παγκόσμιου πρωταθλήματος γκολφ, Jack Nicklaus, ο οποίος δήλωσε: “Ποτέ δεν έριξα ούτε μία βολή, ούτε καν στην προπόνηση, χωρίς να έχω μια ξεκάθαρη εικόνα της στο κεφάλι μου”.

Ίσως να λειτουργεί για φυλακισμένους και επαγγελματίες γκόλφερς, αλλά τι γίνεται με τους επιχειρηματίες;

Η Sara Blakely, η δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και ιδρυτής της Spanx, είναι οπαδός του οραματισμού. “Πιστεύω ότι μπορείτε να φανταστείτε διανοητικά στιγμιότυπα του μέλλοντός σας και ποια επιτυχία σας αρέσει”, είπε. “Αν δείτε τον εαυτό σας διανοητικά σε ένα σενάριο, θα αρχίσετε να παίρνετε αποφάσεις στη ζωή σας που θα σας φτάσουν εκεί”.

Φυσικά, χρειάζεται δράση για να υποστηρίξει τον οραματισμό σας, αλλά αν ξέρετε πού θέλετε να πάτε, είναι πολύ πιθανό να μπορείτε να εξαπατήσετε το υποσυνείδητό σας για να σας πάει εκεί.

Πρωτότυπη πηγή: Entrepreneur (Η μετάφραση έγινε από το Visual Meditation)

Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Matthew Toren είναι επιχειρηματίας, σύμβουλος, επενδυτής και συνιδρυτής του YoungEntrepreneur.comΕίναι συν-συγγραφέας, μαζί με τον αδελφό του Adam, των Kidpreneurs και Small Business, BIG Vision: Lessons on How to Dominate Your Market from Self-Made Entrepreneurs Who Did it Right (Wiley).

Διαβάστε επίσης


To Top