Τροφή για σκέψη

Δέκα προφανή σημάδια για να αναγνωρίσετε έναν ψεύτη σε χρόνο ντετέ

Πολλές φορές θα συναντήσετε ανθρώπους που συνηθίζουν να λένε ψέματα για να πάρουν αυτό που θέλουν ή για να καλύψουν την αλήθεια. Κάποιες φορές αποκαλύπτονται, αλλά συνήθως όχι.

Αναζητήστε τα ακόλουθα σημάδια για να τους αναγνωρίσετε.

  1. Ποτέ δεν έχουν οπτική επαφή μαζί σας

Τα άτομα που λένε ψέματα, ως άνθρωποι, όταν δεν λένε την αλήθεια νιώθουν λίγο ένοχοι μέσα τους και γι αυτό θα νιώθουν άβολα να σας κοιτούν στα μάτια. Φοβούνται πως θα ανακαλύψετε την αλήθεια αν τους κοιτάξετε. Γι αυτό λοιπόν κοιτάξτε τους και παρακολουθήστε το βλέμμα τους.

  1. Είναι νευρικοί

Πάντα θα είναι ανήσυχοι στην προσπάθειά τους να καλύψουν κάτι. Ίσως προσπαθήσουν να τελειώσουν γρηγορότερα την συζήτηση. Αν αρχίσουν να κοκκινίζουν ή να ιδρώνουν ή να βηματίζουν γρήγορα, αυτό είναι το στοιχείο σας. Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε την αλήθεια είναι να τους κάνετε τις σωστές  ερωτήσεις, κάτι που εν τέλει θα τους «σπάσει».

  1. Δείχνουν προβληματισμένοι για κάτι

Οι ψεύτες δεν χαμογελούν πολύ επειδή τις περισσότερες φορές ζουν με φόβο. Έχουν πολλά που βαραίνουν την συνείδηση τους. Αν φαίνεται πως είναι πάντα υπό πίεση ή αν δεν εκφράζουν τα συναισθήματα τους, σημαίνει πως κρύβουν κάτι. Αυτό εν τέλει θα καταλήξει να τους τρώει εσωτερικά και το πρόσωπο τους θα το δείχνει αυτό.

  1. Η ιστορία τους δεν έχει μια λογική συνοχή

Αφού πουν το ψέμα τους, εξακολουθείτε να νιώθετε πως κάτι δεν ταιριάζει. Δεν είναι καλοί στο να παραλλάζουν την πραγματικότητα μακροπρόθεσμα. Στο τέλος ξεχνούν το ψέμα που σας είπαν και αλλάζουν την ιστορία,  οπότε μπορείτε να το καταλάβετε.

  1. Γίνονται αμυντικοί

Αν δεν είχαν τίποτα να κρύψουν, δεν θα θύμωναν για τις ερωτήσεις σας. Ίσως χάσουν την ψυχραιμία τους και αρχίσουν να φωνάζουν επειδή πιστεύουν πως έτσι η συζήτηση θα τελειώσει νωρίτερα. Επίσης το κάνουν αυτό επειδή δεν μπορούν να δώσουν μια λογική εξήγηση για την πράξη τους. Οι ψεύτες εύκολα θυμώνουν. Πιθανώς να σφίξουν τις γροθιές τους, να σταυρώσουν τα χέρια τους ή να σας κοιτάξουν θυμωμένα. Το κάνουν αυτό για να ενισχύσουν τον εγωισμό τους. Νομίζουν πως με την άμυνα θα γλιτώσουν.

  1. Αλλάζουν θέμα

Αν αναφέρετε κάτι άσχημο που έχουν κάνει θα νιώσουν άβολα και έτσι θα προσπαθήσουν να αλλάξουν το θέμα της συζήτησης. Αν αυτό σας ενοχλεί, μπορούν εύκολα να αλλάξουν το θέμα όσες φορές χρειαστεί ώστε να φαίνεται πως εσείς έχετε άδικο.

  1. Κρατούν μια απόσταση

Δεν νιώθουν άνετα με την σωματική επαφή επειδή έχουν πολύ άγχος και νομίζουν πως οτιδήποτε μπορεί να αποκαλύψει την αλήθεια. Επομένως, τείνουν να αποφεύγουν τις άμεσες χειρονομίες και διατηρούν μια απόσταση.

  1. Ξεκινούν ασυναίσθητα να φλυαρούν

Πολλοί ψεύτες είναι καλοί στο να αλλάζουν τις ιστορίες τους αλλά μερικές φορές μπερδεύονται στο ίδιο τους το ψέμα. Έτσι καταλήγουν να μην βγάζουν κανένα νόημα. Συνήθως σκαρφίζονται δύσκολες ιστορίες ώστε να σας πείσουν πως λένε την αλήθεια και έτσι να μην μπορείτε να θυμηθείτε την αρχική ιστορία.

  1. Δεν μπορούν να μείνουν ακίνητοι

Συνήθως κινούνται νευρικά. Χρειάζονται έναν αντιπερισπασμό για να τους κρατήσει μακριά από την κουβέντα, έτσι χαζεύουν στο κινητό τους, χτυπούν τα πόδια τους, κουνιούνται στην καρέκλα, παίζουν με τα μαλλιά τους κτλ.

  1. Αργότερα αλλάζουν την ιστορία τους

Ακόμα και αν προσθέσουν ή αφαιρέσουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες, αυτό μόνο αποδεικνύει πως η εκδοχή της ιστορίας τους δεν είναι ακριβής. Αν προσπαθήσουν να αλλάξουν την ιστορία τους ζητήστε τους αργότερα να σας πουν την αρχική εκδοχή. Έτσι θα τους αποκαλύψετε.

Μαγεία Τ.

Διαβάστε επίσης

To Top