Γενικού ενδιαφέροντος

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες μιας σπάνιας στιγμής όπου μια σπηλιά πάγου φωτίζεται από την δύση του ηλίου στην Ισλανδία


Πολλές φορές η φύση με εκπλήσσει και αυτό το παράδειγμα σπάνιας ομορφιάς δεν αποτελεί εξαίρεση. Στις παρακάτω φωτογραφίες από το mysticalraven.com μπορείτε να δείτε ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή φυσικά συμβάντα. Εαν τις απολαύσατε όπως και γω μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας.

Αυτή είναι μια απίστευτα σπάνια στιγμή όπου το χρυσό φως του ήλιου που δύει ευθυγραμμίζεται με την είσοδο της ρωγμής.

Οι εκπληκτικές αυτές φωτογραφίες τραβήχτηκαν ακριβώς την στιγμή όπου ο ήλιος έπεσε πάνω στην είσοδο του παγετώνα στην Ισλανδία- ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο μία ή δύο φορές τον χρόνο.

Η 23χρονη φωτογράφος Sarah Bethea ήταν αρκετά τυχερή ώστε να απαθανατίσει την στιγμή όπου οι τοίχοι ήταν λες και είχαν πάρει φωτιά, λουόμενοι από το χρυσό φως.

«Για πέντε περίπου λεπτά, ο ήλιος ευθυγραμμίστηκε με την είσοδο της σπηλιάς και ο πάγος φωτίστηκε τόσο που έμοιαζε με κεχριμπάρι» λέει η Bethea.

«Όλο το φαινόμενο κράτησε ίσως από πέντε μέχρι δέκα λεπτά και ήταν πραγματικά εκπληκτικό», «έχω ξαναδεί διάφορες περιστάσεις όπου ήλιος χτυπάει παγωμένες σπηλιές, αλλά ποτέ τίποτα σαν και αυτό».

Οι σπηλιές, που βρίσκονται νότια της Ισλανδίας είναι φημισμένες για το πόσο απομονωμένες είναι.

Η Bethea, που κατάγεται από το Όρεγκον πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι όμορφο ο κόσμος να δει τις φωτογραφίες μου και να εμπνευστεί ώστε να επισκεφθεί τέτοια μέρη αλλά πρωτίστως ελπίζω να συνδέσω τους ανθρώπους με την φύση και να τους δείξω πως αξίζει να την σώσουμε.»

Στην φύση, το φως δημιουργεί το χρώμα. Στην εικόνα, το χρώμα δημιουργεί το φως.- Χανς Χόφμαν

Να είσαι κοντά με την καρδιά της φύσης… μια στο τόσο ανέβα σε ένα βουνό ή πέρασε ένα σαββατοκύριακο στο δάσος. Καθάρισε το πνεύμα σου.- Τζον Μιούιρ

Αν η θέα του γαλανού ουρανού σε γεμίζει με χαρά, αν το γρασίδι των χωραφιών έχει την δύναμη να σε μετακινήσει, αν τα απλά πράγματα της φύσης έχουν ένα μήνυμα που καταλαβαίνεις, να χαίρεσαι , επειδή η ψυχή σου είναι ζωντανή.- Ελεονόρα Ντούζε

 L.C. για το awakengr.com

Διαβάστε επίσης


To Top