Σκέψεις - Απόψεις

Αυτοί οι ωραίοι άνθρωποι, που με ευλογία ήρθαν να θρονιάσουν στην ψυχή σου

Γράφει η Διδασκάλου Κωνσταντίνα

Αυτοί οι ωραίοι άνθρωποι…
που με ευλογία ήρθαν να θρονιάσουν στην ψυχή σου.

Που σε πλημμυρίζουν ειλικρίνεια μα και σταθερότητα και γεμίζουν την ζωή σου με λιακάδα.Αυτοί που εννοούν το ναι τους και το όχι τους, που αγαπάνε τον εαυτό τους και ξέρουν να μοιράζονται.

Είναι ωραίοι αυτοί οι άνθρωποι, που σου δίνουν ένα κομμάτι από την λάμψη τους και δεν τους νοιάζει αν τους περισσεύει. Αυτοί που ήρθαν με ευγένεια και με μια πληρότητα εμπιστοσύνης. Που θέλησαν να γίνουν το ένα σου και όχι το μισό σου.

Που στέκονται δίπλα σου χωρίς κανένα όφελος. Αυτοί οι πιστοί , οι μπεσαλήδες, που δεν τρομάζουν στις φουρτούνες σου, σε ακουμπάνε με αγάπη και χαμόγελο χαϊδεύοντας τις πιο επίπονες πλευρές του εαυτού σου. Αυτοί που με γενναιοδωρία σου χαρίζουν τον ωκεανό τους και ας τους χαρίζεις τις σταγόνες σου, διεκδικούν και κυριεύουν την ψυχή σου και θρονιάζουν σε αυτήν, γιατί είναι ωραίοι…είναι ωραίοι ήρθαν για  να μείνουν.

Αυτοί οι όμορφοι άνθρωποι ..που σε κοιτάνε κατάματα με μια σιγουριά αισιοδοξίας, γεμίζουν τον δρόμο σου με ένα χαμόγελο και σκουπίζουν τα δάκρυα σου παίρνοντας κάθε πίκρα και παράπονο. Αυτοί που βγάζουν τα αγκάθια απ τις πληγές σου και ας μην ευθύνονταν γι’ αυτές.

Γι αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους θα σου πω γιατί μόνο γι αυτούς θέλω να σου μιλήσω … γιατί μόνο με αυτούς χαλαλίζω τον χρόνο μου, ξοδεύω το γέλιο μου, προσφέρομαι και μόνο με αυτούς θυσιάζομαι!

Οι ωραίοι…με τη μπέσα στη ψυχή! Που  δεν έχουν πολλά αγαθά αλλά είναι βασιλιάδες! Γιατί έμαθαν να εμπιστεύονται, να μοιράζουν τα λίγα τους , να νοιώθουν ,να αισθάνονται. Γιατί είναι ευλογημένοι !

Και είναι λίγοι αυτοί οι ωραίοι αλλά αν τους συναντήσεις ο υπόλοιπος κόσμος περισσεύει!

Διαβάστε επίσης

To Top