Υγεία και Ευεξία

Αυτοφροντίδα, το φυσικό σου ελιξίριο 


Γράφει η Ελένη Κακλαμάνου

Είναι ζωτικής σημασίας το να μπορείς να αγαπάς τον εαυτό σου, να τον δέχεσαι γι αυτό που είναι και να τον βοηθάς να γίνει αυτό που πραγματικά είναι. Να ανακαλύψεις τα διαμάντια και τα σκοτάδια του.

Βοήθησε τον, νιώσε τον.

Δωσ’ του χρόνο, χώρο, αγάπη. Μην τον βαραίνεις με πολλά, χρειάζεται χρόνο για να σου μιλήσει, για να σου δώσει σημάδια. Αγκάλιασε τον νοερά.

Χάρισε του μια μέρα ολόκληρη από την εβδομάδα σου κι αν δεν έχεις την δυνατότητα αυτή , χάρισε του ώρες που θα ασχοληθείς αποκλειστικά και μόνο με αυτόν.

Βάλε την αγαπημένη σου μουσική και λικνίσου στους ρυθμούς της.

Γυμνάσου.

Ενυδατώσου.

Διαλογίσου.

Κάνε την κούρα ομορφιάς σου.

Χάρισε στον εαυτό σου ένα θρεπτικό γεύμα.

Μπες κάτω απ τη ντουζιέρα και άσε το νερό να σου πάρει την αρνητικότητα και την ένταση.

Θυμήσου, πως έχεις το δικαίωμα να μην ασχοληθείς με κανέναν άλλον και να μην σηκώσεις το τηλέφωνο αυτή τη στιγμή, η οποία είναι η δική σου.

Προσέλκυσε αυτά που θέλεις να σου συμβούν και όχι αυτά που δεν θέλεις.

Δώσε έμφαση στο καλύτερο δυνατό σενάριο και όχι στο αντίθετο.

Είσαι υπεύθυνος για τα περισσότερα στη ζωή σου αλλά όχι για όλα. Γι αυτό χαλάρωσε και απόλαυσε την. 

Νιώσε ευγνωμοσύνη γι αυτά που έχεις και αυτά που σου συμβαίνουν τώρα.

Μπορείς να οραματιστείς και να ονειρευτείς αυτά που αγαπάς και θέλεις να σου συμβούν. Έχεις αυτό το δικαίωμα. 

Από τη στιγμή που μπορείς να τα οραματιστείς και αισθάνεσαι σαν να τα βιώνεις, τους δίνεις τον χώρο να πραγματοποιηθούν και σε άλλη υπόσταση.

Εάν είσαι εντάξει με το έσω σου, μπορείς να ευχαριστηθείς πραγματικά τη ζωή, η οποία είναι ένα μεγάλο δώρο, κάθε της στιγμή, κάθε της δευτερόλεπτο, κάθε της τώρα.

Να ευχαριστιέσαι τον καφέ σου, το άρωμα του, τα δέντρα, την καρδιά και το μυαλό σου που μπορούν και λαμβάνουν αυτά τα ερεθίσματα. Τον έρωτα, την μοναχικότητα, την αλληλεπίδραση, τα χρώματα. Όλα αυτά που σου δίνονται τώρα. Κοίταξε τα. Υπάρχουν! Όλα είναι εδώ! Όμως εσένα κάπου αλλού τρέχει ο λογισμός σου. Εκπαίδευσε τον εαυτό σου να μπορεί να ζει απόλυτα, αυτό που συμβαίνει τώρα και όταν θα το καταφέρεις, θα σου χαριστούν περισσότερες στιγμές πληρότητας και ευτυχίας.

Η φροντίδα είναι αυτό που κάθε άνθρωπος θέλει, και αυτό που τον φέρνει κοντά με τις πιο γλυκές χορδές του και όμορφες αναμνήσεις του, από τα παιδικά του κιόλας χρόνια.

Πρώτος κάντο εσύ για εσένα. Το αξίζεις!

Αξίζεις να περιβάλλεσαι από ομορφιά. Δώσε εσύ την δύναμη και θέσε την  βάση για να πετύχεις την πνευματική σου ανύψωση. Είσαι μοναδικός και οφείλεις να το αφήσεις να αναδυθεί.

awakengr.com
Εικόνα: Depositphotos

Διαβάστε επίσης


To Top