Αυτοβελτίωση

Αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη και ξέρεις γιατί;

Γράφει η Ελένη Κακλαμάνου

Ο χρόνος που πέρασε μας έδωσε μαθήματα, μας έκανε πιο δυνατούς απ τον προηγούμενο και μας έδωσε καλύτερες βάσεις για τις επόμενες μας μέρες και χρονιές! Είναι άδικο να χαρακτηρίζεται μια ολόκληρη χρονιά και όχι μεμονωμένα η κάθε της μέρα! Τριακόσιες εξήντα πέντε ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή δεν νομίζω πως είναι και λίγες!

Λοιπόν, με ευγνωμοσύνη, με αγάπη και σεβασμό ας αφήσουμε αυτά που πέρασαν και ας κρατήσουμε μόνο τα βοηθητικά για εμάς, για το χτίσιμο της καλύτερης δυνατής εκδοχής μας, μέσα στη ζωή.

Είναι σίγουρο πως για να έχουμε όλοι μια υπέροχη χρονιά δεν αρκεί μόνο να το ευχηθούμε και να το ζητήσουμε, αλλά να την δημιουργήσουμε εμείς όσο υπέροχη επιθυμούμε.

Γράψε σε ένα χαρτί.

1) Αυτός ο χρόνος που πέρασε μου έμαθε…

2) Νιώθω ευγνωμοσύνη που κατάφερα μέσα στη χρονιά να…

3) Οι φετινοί μου στόχοι είναι…

4) Τι κατάλαβα πως πρέπει να διορθώσω…

Αποτύπωσε τις σκέψεις σου σε ένα χαρτί και ξεκίνα για την ανανεωμένη εκδοχή σου! Βάλε την βαλίτσα των εμπειριών σου στο ντουλάπι και άνοιξε την μόνο όποτε σου χρειάζεται για να προχωρήσεις παρακάτω, με σοφία και με σεβασμό.

Κοίταξε αυτή τη χρονιά να είσαι ευγενικός και δίκαιος! Να αγαπάς και να θέτεις τα όρια σου, να είσαι πρώτα πραγματικά ευγενικός και δίκαιος με τον εαυτό σου και έτσι μετά θα είσαι και με τους γύρω σου. Εκτίμησε τα μικρά πράγματα που σου φέρνει η ζωή κάθε μέρα, τον ήλιο, την βροχή, την φύση, ένα τηλεφώνημα, μια αγκαλιά, την θάλασσα τους αγαπημένους σου. Και θα δεις πως θα αλλάξουν όλα προς το καλύτερο.

Σταμάτα να αγχώνεσαι και κάνε θετικές δηλώσεις . Δημιούργησε μια ασπίδα προστασίας με την καλοσύνη σου! Το καλό πάντα φέρνει καλό. Μάθε να βάζεις την σκέψη σου σε θετική τροχιά και θα νιώσεις κατευθείαν τις αλλαγές προς το καλύτερο αυτή τη χρονιά!

Αυτή η χρονιά που ήρθε θα είναι καλύτερη! Και ξέρεις γιατί; Γιατί πραγματικά το θέλεις , γιατί θα προσπαθήσεις γι αυτό και γιατί κι εσύ θα είσαι καλύτερος!

Μη φοβάσαι για τίποτα αφέσου στα χέρια της ζωής, αυτή ξέρει! Ευχήσου μέσα απ την καρδιά σου με τις ομορφότερες ευχές σε αυτούς που σε πλήγωσαν και σε αυτούς που σε κάνουν ευτυχισμένο/η κάθε μέρα! Η κατανόηση πάντα πρέπει να μας διακατέχει ακόμη κι αν δεν μας αρέσει η τρέχουσα κατάσταση. Άνοιξε τα φτερά σου και νιώσε την απόλυτη ελευθερία και την αποδέσμευση του παρελθόντος. Ότι έχουμε και ότι ζούμε είναι ΤΩΡΑ! Χαμογέλα, αγάπα, λάβε και δώσε φως, συγχώρεσε, άκου, αγκάλιασε και μεγάλωσε την ψυχή σου. Κι άλλο.. και λίγο ακόμη γι αυτή τη χρονιά και για την κάθε μέρα της ξεχωριστά. Υποδέχομαι αυτή την χρονιά και την κάθε μέρα της ξεχωριστά, με απόλυτη αγάπη και αφοσίωση, με όνειρα, φως, ελπίδα και προσπάθεια! Και τώρα σίγουρα είμαι κερδισμένος/η.

Διαβάστε επίσης

To Top