Τρόπος να ζεις

Aσυνείδητος ρακοσυλλέκτης


Του Νάσου Παπαδόπουλου

Ακούμε πολλές φορές την φράση “Σκέψου θετικά“, “Μάθε τρόπους να έλξεις αυτό που θες“, “κάνε θετικούς οραματισμούς” και άλλες παρεμφερείς δηλώσεις/φράσεις που στην αρχή τις δεχόμαστε με όλη μας την χαρά αλλά στο τέλος γυρνάμε στα ίδια και τα ίδια. Ακόμα και αν προσπαθήσουμε πολύ σύντομα αποκαρδιωνόμαστε γιατί δεν πέτυχε! Ναι όντως δεν πέτυχε! Αλλά το γιατί έχει σημασία!

Τις περισσότερες φορές είναι γιατί δεν το κάνουμε συνειδητά! Ναι μεν έχουμε την θέληση όμως οι πράξεις μας αλλά και ο τρόπος σκέψης μας δεν αφήνουν το αποτέλεσμα να υλοποιηθεί! Θέλουμε πολύ αλλά κάτι γίνεται και μας τραβάει πίσω και οχί απλά γυρνάμε στα ίδια αλλά είναι και πολύ χειρότερες οι καταστάσεις που θα βιώσουμε!

Ένας φαύλος κύκλος με αποτέλεσμα να παγιώνεται μέσα μας και να νομίζουμε πως δεν γίνεται τίποτα! Ίσως γιατί δεν θέλουμε να τα πετάξουμε! Ίσως γιατί νομίζουμε, όπως οι ρακοσυλλέκτες, πως κάποτε θα μας χρειαστούν! Είναι όμως τόσο απλό! Πέταξε τα σκουπίδια που έχεις μέσα σου αλλά και έξω σου!

Μη γίνεσαι “ασυνείδητος ρακοσυλλέκτης”.

Πως περιμένεις μια αλλαγή όταν κρατάς τα άχρηστα, τα “σκουπίδια“, αυτά που δε σε εξυπηρετούν, για να γίνεις αυτό που θέλεις και σε κάνουν να βιώνεις ξανά και ξανά το ίδιο “παραμύθι”. Όταν στο μυαλό σου έχεις αποθηκεύσει άχρηστες αναμνήσεις/πληροφορίες που σε κρατούν γαντζωμένο στο παρελθόν και πολλές φορές δημιουργούν και το μέλλον (βλ. σκεπτομορφές).

Όταν ο κύκλος των “φίλων” σου ή γνωστών σου σε τραβάει ακόμα πιο κάτω, ενώ γνωρίζεις πως είναι συνεχίζεις να τους τρέφεις! Το αποτέλεσμα προφανές! Καμία εξέλιξη!

Πρέπει λοιπόν πρώτα να κάνεις χώρο για να έρθει το καινούργιο! Δεν μπορείς να κάνεις ανακαίνιση στο σαλόνι σου χωρίς να πετάξεις τα παλιά σου έπιπλα! Τό ίδιο γίνεται και μέσα σου!

Πέταξε λοιπόν τα “σκουπίδια” που σε ταλαιπωρούν και το νέο, όχι απλά θα έχει χώρο για μπει αλλά θα έχει και την συγκεκριμένη θέση θα το περιμένει! Διώξε τις επαφές που προσπαθούν να σε γειώσουν, τους αρνητικούς! Αυτούς που τόσα χρόνια δεν μπορούσες να αποχωριστείς γιατι ήταν “φίλοι”(;)

Ξέρεις ποιοι είναι πολύ καλά και πάντα ήξερες! Τόλμη θέλει και απόφαση!
Θα μείνεις έκπληκτος συνειδητοποιώντας πως ήταν τόσο απλό, χωρίς να σημαίνει πως δεν θέλει προσπάθεια!

Φτάνει να θέλεις πραγματικά το καινούργιο στη ζωή σου!

Νάσος 3,14
therapywave.eu

Διαβάστε επίσης


To Top