Τρόπος ζωής

Ας είμαστε ειλικρινείς ο ένας στον άλλον. Το αξίζουμε.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που στην ζωή τους φορούν μάσκες και κρύβουν τα συναισθήματα τους επειδή θέλουν να φαίνονται δυνατοί, χαρούμενοι, ανέμελοι κτλ.

Κρύβονται πίσω από αυτές επειδή δεν θέλουν οι άλλοι να τους δουν να υποφέρουν. Δεν θέλουν κανείς να δει την θλίψη και τον πόνο μέσα τους. Επομένως, πάντα μιλούν και συμπεριφέρονται σαν να είναι ευτυχισμένοι ενώ δεν είναι.

Γιατί; Γιατί οι άνθρωποι σήμερα φοβούνται να είναι ευαίσθητοι;

Ίσως συμβαίνει επειδή οι άλλοι περιμένουν η ζωή σου να είναι πάντα καλά, ιδιαίτερα αν δείχνεις ότι έτσι είναι.

Γι αυτό όταν αποκαλύπτεις τα αληθινά σου συναισθήματα σε κάποιον συχνά δεν ξέρει πώς να αντιδράσει και σε απορρίπτει επειδή προτιμά την ψεύτικη ευτυχία σου παρά την αληθινή θλίψη σου. Δεν θέλει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες σου. Επειδή συνήθως οι άνθρωποι είναι εγωιστές.

Όσο για μένα θα προτιμούσα να απογοητεύσω κάποιον με τον αυθεντικό εαυτό μου παρά να προσποιηθώ ότι είμαι κάποιο άτομο που δεν είμαι και να μειώσω τον εαυτό μου με αυτόν τον τρόπο.

Συνήθως όταν ρωτάμε κάποιον «πως είσαι;» περιμένουμε να ακούσουμε «είμαι καλά». Και αν κάποιος απαντήσει ειλικρινά, πως δεν είναι καλά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Και αυτό συμβαίνει επειδή όταν ρωτάμε κάποιον πως είναι το κάνουμε από ευγένεια και όχι επειδή πραγματικά μας ενδιαφέρει.

Θέλω να το αλλάξω αυτό. Και καταλαβαίνω ότι η αλλαγή πρέπει να γίνει πρώτα εσωτερικά, οπότε θα το κάνω. Θα αλλάξω τον εαυτό μου. Θα είμαι πιο ειλικρινής.

Θα είμαι ειλικρινής κάθε μέρα. Θέλω να εμπνεύσω τους ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους, να αφήσουν τις μάσκες και να δίνουν ο ένας στον άλλον αγάπη και αποδοχή.

Λέω «όχι» στα κρυμμένα συναισθήματα. Λέω «όχι» στις μάσκες του πόνου. Λέω «όχι» στο να λες ότι είσαι καλά όταν δεν είσαι.

Όλοι είμαστε ανθρώπινα όντα με ατέλειες, που επιθυμούμε την αγάπη και την σύνδεση. Ας είμαστε ειλικρινείς ο ένας στον άλλον. Το αξίζουμε.

Διαβάστε επίσης

To Top