Σκέψεις - Απόψεις

Άρχισε να λες όχι για να δεις πόσοι θα μείνουν δίπλα σου.


Αχαριστία, μια λέξη συνώνυμο της προδοσίας, της απογοήτευσης, της αδικίας. Μια κατάσταση που μας γεμίζει θλίψη και πολλές φορές θυμό. “Πώς μπόρεσε να μου το κάνει αυτό; Γιατί δεν εκτίμησε όλα όσα έκανα;” και χιλιάδες ακόμα ερωτήματα που τριγυρίζουν στο μυαλό μας, μας βασανίζουν, μας συνθλίβουν και κλονίζουν στην εμπιστοσύνη μας προς τους ανθρώπους.

Πριν αναρωτηθείς γιατί να συμβεί αυτό το γεγονός σε σένα, έχεις μπει στην διαδικασία να σκεφτείς ότι το συγκεκριμένο άτομο που σου φέρθηκε αχάριστα σου είχε δώσει δείγματα του χαρακτήρα του από την αρχή, απλά εσύ δεν τα είχες αντιληφθεί; Ή δεν θέλησες να τα αντιληφθείς;

Σκεφτείτε ένα άτομο που σας πρόδωσε. Σίγουρα σας είχε δώσει σημάδια της συμπεριφοράς του. Αν γυρίσετε στο παρελθόν και συνδυάσετε διάφορα γεγονότα στο μυαλό σας, θα δείτε ότι σίγουρα θα μπορούσατε να είχατε προστατεύσει τον εαυτό σας. Σε μια σχέση, όταν δίνεις, πρέπει να παίρνεις! Και δεν εννοώ υλικά αγαθά! Αλλά αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση.

Την επόμενη φορά που θα παραπονεθείς ότι έλκεις τέτοιου είδους συμπεριφορές, να θυμάσαι ότι ένα μερίδιο ευθύνης το έχεις εσύ… Εσύ που δεν μπορείς να βάζεις όρια στις σχέσεις σου με τους άλλους… εσύ που δεν μπορείς να πεις όχι… Γιατί αυτό που επιτρέπεις, είναι αυτό που θα συνεχιστεί! Είναι στο χέρι σου να σταματήσεις μια κατάσταση που σε ενοχλεί ή σε γεμίζει υποψίες! Και να θυμάσαι: «άρχισε να λες όχι για να δεις πόσοι θα μείνουν δίπλα σου».

Μαρία Αρφαρά

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Διαβάστε επίσης


To Top