Τρόπος να ζεις

Απελευθερωθείτε από τα δεσμά του παρελθόντος

Γράφει η Ανθή Χαρέα

O καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν στη ζωή του. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε τίποτα και κανέναν για ότι μας συμβαίνει, για τον απλό λόγο πως οτιδήποτε συμβαίνει “εκεί έξω” είναι αντανάκλαση των δικών μας σκέψεων!

Οτιδήποτε μας περιβάλλει, βρίσκεται εκεί γιατί εμείς το έχουμε επιλέξει.

Αυτό που επίσης πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως όλα προέρχονται από την παιδική μας ηλικία. Από τα ερεθίσματα που είχαμε ως παιδιά.

Το πώς είμαστε σήμερα λοιπόν έχει άμεση σχέση με την βρεφική και παιδική μας ηλικία.

Πιο συγκεκριμένα, αν ως παιδιά βιώνατε άσχημες και οδυνηρές καταστάσεις, όπως καβγάδες, δυστυχία, κλάματα, εκδίκηση και ούτω καθεξής, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως το ίδιο θα αναζητάτε και ως ενήλικες, βιώνοντας ανάλογες εμπειρίες! Και επειδή τις καταστάσεις τις δημιουργούν οι άνθρωποι, εσείς θα προσελκύετε πάντα στη ζωή σας ανθρώπους που θα ενισχύουν αυτές τις πεποιθήσεις.

Αντίστοιχα, το ίδιο συμβαίνει και με τα θετικά πρότυπα στην παιδική μας ηλικία.. Αν σαν παιδί πήρατε αγάπη τότε αυτή θα συνεχίσει να υπάρχει στην ζωή σας και στην ενηλικίωση σας!

Ο ιδανικότερος τρόπος για να απαγκιστρωθούμε από τα αρνητικά μας βιώματα είναι να απελευθερώσουμε εντελώς αυτά τα οικογενειακά – κοινωνικά πρότυπα.

Κάντε μια αναδρομή πίσω στο χρόνο και συγκρίνετε, τις καταστάσεις που βιώσατε, το οικογενειακό σας περιβάλλον και τους χαρακτήρες που σας συναναστρέφονταν.. Ελέγξτε αν βρίσκετε ομοιότητες στους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή σας με αυτούς που υπάρχουν τώρα, ή που κάποια στιγμή εμφανίστηκαν στην πορεία της ζωής σας. Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι κάποια πρότυπα από την παιδική σας ηλικία τα κουβαλάτε ακόμα μέσα σας και πιθανότατα σας έχουν στιγματίσει!!

Για κάθε πρότυπο, ή για κάθε συνήθεια που επαναλαμβάνεται στη ζωή μας ξανά και ξανά, υπάρχει μέσα μας μια ανάγκη η οποία οδηγεί σε αυτή την επανάληψη. Και η ανάγκη αυτή σχετίζεται με κάποια πεποίθηση που έχουμε από το παρελθόν.

Αν δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη τότε δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να έχουμε αυτή την κατάσταση στη ζωή μας, να κάνουμε αυτά που κάνουμε, ή να νιώθουμε αυτά που νιώθουμε..

Απελευθερωθείτε λοιπόν από τα παλιά αρνητικά σας πρότυπα και προσελκύστε ανθρώπους και καταστάσεις που ομορφαίνουν την ζωή σας! Γιατί οι παλιές και αρνητικές σκέψεις σας θα εξακολουθούν να διαμορφώνουν τις εμπειρίες σας, έως ότου να αποδεσμευτείτε εξ ολοκλήρου από αυτές.

Οι μελλοντικές σας σκέψεις δεν έχουν ακόμα σχηματιστεί και δεν γνωρίζετε ποιες θα είναι. Η παρούσα σας σκέψη όμως είναι υπό τον πλήρη έλεγχο σας!

Εμείς και μόνο εμείς επιλέγουμε τις σκέψεις μας. Κάνουμε επαναλαμβανόμενες σκέψεις και γίνονται η συνήθεια μας…

Είναι καθαρά θέμα επιλογής να ελέγξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Και οπωσδήποτε μπορούμε να αρνηθούμε να κάνουμε κάποιες συγκεκριμένες σκέψεις… αυτές που είναι αρνητικές και δεν φέρνουν τίποτα καλό στη ζωή μας!

Οραματιστείτε τη ζωή που θέλετε να έχετε!! Δουλέψτε με τις σκέψεις σας.. Δηλώστε αυτά που θέλετε να σας φέρει η ζωή και να είστε σίγουροι πως το σύμπαν πάντα “ακούει” και είναι πρόθυμο να ανταποδώσει απλόχερα!

 

Διαβάστε επίσης

To Top