Έμπνευση

Άντον Τσέχωφ : “Οι άνθρωποι, όταν είναι ευτυχισμένοι, δεν σκέφτονται αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι”


Όταν περνάμε καλά στη ζωή μας, οι εποχές του χρόνου έχουν δευτερεύουσα σημασία. Το παν είναι τι νιώθουμε μέσα μας, όχι η θερμοκρασία έξω. Η ηλιοφάνεια στην ψυχή μας, μας κάνει να τα βλέπουμε όλα αισιόδοξα, ακόμα και τον καιρό.

Όταν πλησιάζει, όμως, το τέλος των διακοπών, ο μεγάλος Ρώσος θεατρικός συγγραφέας, μπορεί με αυτά του τα λόγια, να μας «παρηγορήσει», χωρίς όμως να μας ξεγελάσει.

Και του χρόνου, θα είναι πάλι καλοκαίρι!

Η διάθεσή μας, είναι λίγο ή πολύ «κυκλοθυμική», έχουμε διάθεση ανάλογα με τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε. Αν ακούσουμε κάτι κακό, η διάθεσή μας γίνεται κακή και ας ήμασταν λίγο πριν μέσα στην καλή χαρά. Αυτό, δεν μπορούμε να το ονομάσουμε κυκλοθυμία χωρίς εισαγωγικά!

Η διάθεσή μας, ανεβαίνει κατακόρυφα το καλοκαίρι! Ξεκουραζόμαστε, διασκεδάζουμε και ηρεμούμε. Ξέρουμε πως η μέρα που το καλοκαίρι θα τελείωνε, και όλα αυτά τα πανέμορφα που μας χαρίζει, θα έρθει! Κακοκεφιά και νοσταλγία είναι συνοδοιπόροι στο ταξίδι της επιστροφής. Παρόλα αυτά, ξέρουμε πως και πέρυσι, έτσι ήμασταν και πάλι, όταν ήρθε η ώρα να τα μαζέψουμε.

Το φθινόπωρο προλόγισε τον χειμώνα, αυτός χάθηκε στην άνοιξη και μετά ξανάρθε το καλοκαίρι! Επομένως, υπομονή και όμορφες εικόνες στο μυαλό!

Πέρα και πάνω από εποχές.

Η ψυχική μας διάθεση εξαρτάται από τη ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ. Αυτή, είναι μια πολύ ισχυρότερη διάθεση, είναι η διάθεση που έχουμε για τη ζωή.  Είναι η κοσμοθεωρία που έχει ο καθένας μας για τη ζωή. Από εκεί, καταλαβαίνουμε χοντρικά και χαρακτηρισμούς σαν «αισιόδοξος» και «απαισιόδοξος». Είμαστε φτιαγμένοι για «φθινόπωρα» και «χειμώνες»; Ξέρουμε ότι πάντα, μετά από αυτές τις δύο εποχές ακολουθούν «ανοίξεις» και «καλοκαίρια»; Και το πιο σημαντικό, έχουμε αποδεχτεί πως μετά τις «ανοίξεις» και τα «καλοκαίρια», έρχονται «φθινόπωρα» και «χειμώνες»; Οι καλές μέρες με καλή διάθεση, δεν είναι συνεχείς και μόνιμες. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κακές μέρες. Να αποδεχτούμε την εναλλαγή αυτή.

Καλοκαίρια μέσα σε Χειμώνες

Η πιο σημαντική πρόκληση που έχεις να αντιμετωπίσεις όταν τελειώσουν οι διακοπές σου, είναι το πώς μπορείς να είσαι σε ένα διαρκές καλοκαίρι! Θα πείτε: «Μας λες πως δεν υπάρχει μόνιμη «καλοκαιρία». Ναι, όμως υπάρχει καλοκαιρινό «φόντο». Πάντα, μιλάμε για μια στάση ζωής που υπερβαίνει τις εποχές, είτε αυτές είναι του χρόνου, είτε είναι «εποχές» της διάθεσής μας.

Τι θα ήθελες να βελτιώσεις φέτος, μετά το καλοκαίρι; Πώς φαντάζεσαι αυτό το φθινόπωρο; Τι θα έκανες που σου αρέσει περισσότερο; Τι θέλεις να αποβάλλεις από τη ζωή σου; Ποιά νέα αρχή χρειάζεσαι; Ορίστε! Ερωτήματα που διεγείρουν τη δημιουργία ονείρων και στόχων! Σου έρχεται μια «νοσταλγία» για αποδράσεις Σαββατοκύριακου και για καλή παρέα γύρω από το τζάκι; Δεν επιθύμησες τα Χριστούγεννα; Πόσα πράγματα που φέρνουν καλή διάθεση και μας κάνουν να βλέπουμε πως αν είμαστε θετικά διακείμενοι και όμορφα «ανυπόμονοι», μπορούν να σηκώσουν κάθε φθινόπωρο και κάθε χειμώνα, εντός ή εκτός εισαγωγικών…

Πηγή: tsemperlidou.gr
Φωτό απόBruxx

Διαβάστε επίσης


To Top