Τρόπος να ζεις

Άνοιγμα ψυχής

Γράφει η Θάλεια Σάββα

Είμαι εδώ μπροστά στους φόβους μου. Στέκομαι όρθια και θαρραλέα! Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό λένε. Κι εγώ έχω σκοπό να ζήσω. Να ζήσω με την Ψυχή μου ολόκληρη. Είμαι έτοιμη να διώξω το φόβο, να βρω τη δύναμη μου. Και η δύναμη αυτή βρίσκεται στην πνευματική μου υπόσταση, στην κατανόηση της ενότητας της ανθρωπότητας, στην αγάπη για όλους, και για αυτούς που στέκονται απέναντι, κυρίως για αυτούς. Ξυπνώ από την ήσυχη ζωή μου, ξυπνώ από τις ακλόνητες πεποιθήσεις μου για τη δήθεν αδιαμφισβήτητη αλήθεια των αισθήσεων και προσπαθώ να δω πέρα από αυτήν, να ρίξω μια ματιά σε αυτό τον αόρατο κόσμο του πνεύματος και να δω την Ψυχή μου. Να με δω. Αχ, να με δω. Πονάει το ξερίζωμα της αυταπάτης, πονάει να βλέπεις το ψέμα σου, πονάει να βλέπεις την πλάνη σου και πιο πολύ πονάει να κάνεις πράξη το καινούριο. Να πολεμάς την άγνοια, το φόβο του αγνώστου. Να ξεριζώνεις ό,τι σου έβαλαν στο μυαλό από την ώρα που γεννήθηκες. Να ορθώνεις το ανάστημα με την καρδιά ολάνοιχτη. Να αμφισβητείς ό,τι σου έμαθαν και να πηγαίνεις μπροστά. Να σκίζεις ένα, ένα τα ψέματα αυτού του κόσμου, για να δεις ποιος αληθινά είσαι. Να δεις την Ψυχή σου με όλη της την ομορφιά. Να την χαιρετίσεις με όλη την ευγνωμοσύνη που της πρέπει.

Είμαι εδώ και νικώ. Κάθε μέρα νικώ ανησυχίες, νικώ φόβους , νικώ σκέψεις που προσπαθούν να με διαβάλουν απέναντι στον εαυτό μου, απέναντι στον συνάνθρωπο. Γιατί εγώ και ο συνάνθρωπος είμαστε το ίδιο. Είμαι εδώ και πολεμώ. Είμαι εδώ και αγαπώ. Αγαπώ τον εαυτό μου, του δίνω όλη την αξία που του πρέπει, διώχνοντας κάθε εγωισμό. Άλλωστε εξαιτίας του εγώ έρχεται το ψέμα, η ανασφάλεια, η κατάκριση. Και είμαι εδώ! Μια Ψυχή ανθρώπινη γεμάτη Αλήθεια, γεμάτη Αγάπη και Κατανόηση .Γεμάτη χαρούμενες και θετικές σκέψεις. Κάθε ώρα, κάθε στιγμή είμαι εδώ. Γιατί το μυστικό είναι στη στιγμή. Να βλέπεις τον εαυτό σου σε κάθε στιγμή, σε κάθε λόγο, σε κάθε πράξη. Να κατατροπώνεις κάθε αρνητική σκέψη. Να αφήνεις το Πνεύμα που είσαι να υποτάσσει το εγώ, να νικάει τους φόβους του πλανήτη της ύλης. Γιατί κάθε φόβος είναι μόνο μια υπόθεση για κάτι που θα μπορούσε να συμβεί, είναι ένα ψέμα με λίγα λόγια. Είμαι εδώ, για να νικήσω τα ψέματα. Βλέπω την ΨΥΧΗ μου και ΑΝΟΙΓΟΜΑΙ στην αλήθεια της. Πονάει η Αλήθεια, μα πιο πολύ πονάει το ψέμα. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή είμαι εδώ. Και η χαρά είναι μεγάλη. Είναι η Χαρά της Αληθινής Γνώσης.

Πάω αντίθετα στον κόσμο που με μεγάλωσαν, πάω αντίθετα σε ό,τι αποδέχτηκα άκριτα. Όλοι μαζί, μια γροθιά για έναν καινούριο κόσμο. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τον παράδεισο στη Γη. Γιατί ο Παράδεισος είναι μέσα μας. Η αλήθεια και το ψέμα είναι μέσα μας. Επιλέγω το ΦΩΣ. Επιλέγω μέσα στον ψεύτικο κόσμο της τρομοκρατίας να βλέπω την αλήθεια της χαράς, την ανιδιοτέλειας, την ειλικρίνειας, του θάρρους, της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης. Επιλέγω να κοιτάω μέσα μου για απαντήσεις. Και το ταξίδι ξεκινά! Το ταξίδι της καρδιάς και του σπαθιού! Το ταξίδι της πνευματικής αφύπνισης!

Διαβάστε επίσης

To Top