Εσωτερισμός

Αναπτύξτε τις διαισθητικές σας δυνάμεις

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη

Ποια είναι η διαισθητική σας ταυτότητα;

Η διαίσθηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα που διαθέτουμε σαν άνθρωποι για να διαγνώσουμε το παρόν και να προαισθανθούμε το μέλλον. Πόσοι όμως από εμάς τη χρησιμοποιούμε συνειδητά;

Όλοι μας διαθέτουμε τέσσερις αισθήσεις διαίσθησης, αυτή των συναισθημάτων, της προφητείας, της διακοής και της διόρασης. Μπορούμε λοιπόν να μάθουμε να εστιάζουμε στους τομείς αυτούς για να ενισχύσουμε τις διαισθητικές μας ικανότητες.

Καθώς θα το κάνουμε αυτό, θα ανακαλύψουμε ότι έχουμε μεγαλύτερη έφεση σε μια ή δύο από τις αισθήσεις αυτές. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ποιες είναι, έτσι ώστε να μπορούμε να ακούμε καλύτερα τη διαίσθησή μας.

Ξεκινήστε κάνοντας το τεστ που ακολουθεί για να μάθετε αν έχετε ή όχι διαισθητικές ικανότητες. Κάθε θετική απάντηση ισοδυναμεί με ένα βαθμό.

1. Έχετε καταλάβει ποτέ τα αισθήματα των άλλων χωρίς να σας έχουν πει τίποτα;
2. Αισθάνεστε ποτέ ότι «ξέρετε» κάτι απλώς και μόνο από διαίσθηση;
3. Σας έχει έρθει ποτέ η εικόνα στο μυαλό από κάτι που πρόκειται να συμβεί;
4. Έχετε αισθανθεί ποτέ βέβαιοι για κάτι, προτού το επιβεβαιώσουν οι άλλοι γύρω σας;
5. Μπορείτε να καταλάβετε τι εννοούν οι άλλοι από αυτά που δεν λένε;
6. Έχετε ακούσει ποτέ τις σκέψεις των άλλων ή το τηλέφωνο προτού χτυπήσει;
7. Έχετε διαισθανθεί έναν κίνδυνο ή έχετε δει «εικόνες» στο μυαλό σας από ένα επικείμενο ατύχημα;
8. Μπορείτε να οραματιστείτε τη λύση σε ένα πρόβλημα;

Αν έχετε έστω και ένα βαθμό, τότε διαθέτετε διαισθητικές ικανότητες. Τώρα διαβάστε παρακάτω για να εξακριβώσετε σε ποιον τύπο διαισθητικού ανήκετε.

Συναισθηματικός τύπος

Το συναίσθημα είναι ο πιο άμεσος τρόπος για να διαισθανθούμε κάτι. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε μια κατάσταση. Στηρίζεται στην ενστικτώδη τηλεπάθεια και είναι αυτή η αίσθηση που δημιουργείται μέσα μας, η οποία μπορεί να είναι και σαν ενόχληση, που μας προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα πάντα γύρω μας, άνθρωποι, μέρη και αντικείμενα, εκπέμπουν σε μόνιμη βάση κύματα ενέργειας ή αλλιώς δονήσεις. Το σώμα μας είναι σαν μια φυσική κεραία που «πιάνει» τα κύματα αυτά και τα καταγράφει σαν εσωτερικές αισθήσεις. Το σημείο συγκέντρωσης του διαισθητικού αυτού τύπου είναι το μπροστινό μέρος του σώματος, από την κορυφή του διαφράγματος έως την περιοχή κάτω από τον ομφάλιο λώρο (τρίτο τσακρά του ηλιακού πλέγματος).

Προφητικός τύπος

Η αίσθηση ότι «γνωρίζουμε κάτι» μπορεί να είναι φευγαλέα, αλλά από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα τέτοιο μήνυμα, η επίγνωση της γνώσης αυτής είναι βαθιά και ακλόνητη. Οι άνθρωποι που έχουν αναπτύξει τις διαισθητικές τους ικανότητες λειτουργούν από ένα αφυπνισμένο επίπεδο. Είναι εξαιρετικοί στο να αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή εμπόδια και μπορούν να διαισθανθούν με έναν απολύτως φυσικό τρόπο τι πρέπει να κάνουν και πότε. Είναι καινοτόμοι και ιδιαίτερα δημιουργικοί. Το σημείο συγκέντρωσης του τύπου αυτού είναι η κορυφή της κεφαλής (έβδομο τσακρά). Η ενόραση έρχεται από την περιοχή πάνω από το κεφάλι και εισέρχεται στο κέντρο του κεφαλιού, στο νευρικό κόμβο που συνδέει τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου.

Διακουστικός τύπος

Η διακοή πραγματοποιείται με τη μορφή λέξεων, φράσεων και εσωτερικού διαλόγου. Ακόμη κι ένα τραγούδι μπορεί να μεταφέρει ένα μήνυμα ή μια προειδοποίηση που έρχεται με τη μορφή της μουσικής ή των στίχων. Οι διακουστικοί τύποι μπορούν να καταλάβουν πότε κάποιος τους λέει ψέματα και μπορούν να μεταφέρουν πληροφορίες με σαφήνεια και ευκρίνεια. Το σημείο συγκέντρωσης του τύπου αυτού βρίσκεται και στις δύο πλευρές του κεφαλιού, λίγο πιο πάνω από τα αφτιά, στους κροταφικούς λοβούς.

Διορατικός τύπος

Η ικανότητα να «βλέπουμε» εικόνες, όπως μια ημερομηνία ή το ενεργειακό πεδίο ενός ανθρώπου, ανήκει στην κατηγορία της διόρασης. Όταν τα μάτια είναι κλειστά, τείνουμε να μεταφέρουμε το οπτικό μας πεδίο προς τα πάνω, στο μέτωπο. Οι διορατικοί μπορούν να «δουν» μ’ αυτό τον τρόπο και να καταλάβουν όταν κάτι δεν πάει καλά. Είναι εξαιρετικοί στην οργάνωση και το σχεδιασμό και έχουν πολύ καλή αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Το σημείο συγκέντρωσης του τύπου αυτού είναι το «κέντρο Άτζνα ή τρίτο μάτι».

Πηγή:  youmagazine.gr
Photo by Mikeila Borgia

Διαβάστε επίσης

To Top