Τεστ - Κουίζ

Ανακαλύψτε τις εσωτερικές υποσυνείδητες επιθυμίες, φόβους και αγάπες με αυτό το αποκαλυπτικό ψυχολογικό τεστ

Αυτό το ψυχολογικό τεστ είναι αρκετά δημοφιλές στους ψυχολόγους για αρκετό καιρό τώρα. Βοηθά αυτούς και τους ασθενείς τους να κατανοήσουν τι ενεργοποιεί τα θέλω και τις επιθυμίες του υποσυνείδητου.

Είναι ένα εύκολο τεστ επειδή ο μοναδικός εξοπλισμός που θα χρειαστείτε είναι η φαντασία σας.

Θα σας δοθούν συγκεκριμένα σενάρια και απλώς χρειάζεται να τα οραματιστείτε όσο πιο ζωντανά γίνεται. Κλείστε τα μάτια σας αν χρειάζεται.

Έπειτα, γράψτε το πρώτο πράγμα που οραματιστήκατε χωρίς να το σκεφτείτε πολύ. Αυτό είναι απαραίτητο για την επίτευξη ενός όσο είναι δυνατόν ακριβέστερου αποτελέσματος.

Το δάσος

Φανταστείτε τον εαυτό σας σε ένα δάσος. Περπατάτε ανάμεσα στα δέντρα σε ένα μακρύ μονοπάτι.

1ο βήμα: Παρατηρήστε τα δέντρα και βρείτε αν έχουν κάποιο μοτίβο ή αν απλώς φυτρώνουν με ένα άγριο, χαοτικό τρόπο.

2ο βήμα: Τι ώρα είναι περίπου; Είναι μέρα ή νύχτα;

3ο βήμα: Σε τι είδους μονοπάτι περπατάτε; Είναι μεγάλο ή στενό, χρησιμοποιημένο ή ίσα που το βλέπετε;

Το Κλειδί

Καθώς περπατάτε, βρίσκετε ένα κλειδί ανάμεσα στα δέντρα.

4ο βήμα: Είναι ένα παλιό, σκουριασμένο κλειδί ή ένα λαμπερό και καινούργιο; Τι μέγεθος έχει; Τι θεωρείτε πως ξεκλειδώνει;

5ο βήμα: Πάρτε το μαζί σας ή αφήστε το εκεί.

Η αρκούδα

Συνεχίζετε να προχωράτε στο μονοπάτι όταν μια αρκούδα εμφανίζεται από το πουθενά. Κοιτάξτε προσεκτικά αυτή την εικόνα.

6ο βήμα: Η αρκούδα μοιάζει φιλική ή άγρια; Την φοβάστε;

7ο βήμα: Πόσο μεγάλη είναι;

Το οστεοφυλάκιο (δοχείο)

Η αρκούδα εξαφανίζεται μέσα στα δέντρα και συνεχίζετε να προχωράτε. Τότε βλέπετε ένα οστεοφυλάκιο στο κέντρο του μονοπατιού.

8ο βήμα: Περιγράψτε το όπως το βλέπετε. Από τι υλικό είναι φτιαγμένο;

9ο βήμα: Κοιτάξτε το προσεκτικά. Δείτε αν έχει κάτι μέσα. Αν ναι, τι;

Το εξοχικό

10ο βήμα: Περιγράψτε το όπως το βλέπετε.

Μπορείτε να ακούσετε την φωνή ενός διαταραγμένου ανθρώπου που σας ουρλιάζει να τον αφήσετε να βγει έξω. Ακούγεται πως θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος αλλά σας ικετεύει να τον ελευθερώσετε.

11ο βήμα: Θα το κάνετε;

Μεταθανάτια αναμονή

Ξαφνικά, όλα γύρω σας σταματούν να υπάρχουν και βλέπετε μόνο λευκό. Δεν είστε ούτε εκεί ούτε εδώ και ανεξάρτητα από το πόσο περπατάτε, έχετε κολλήσει σε αυτόν τον τόπο.

Φωνάζετε για βοήθεια αλλά δεν υπάρχει απάντηση. Τίποτα δεν αλλάζει ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε.

12ο βήμα: Συνεχίζετε να προσπαθείτε να εξερευνείτε για να βρείτε μια έξοδο ακόμα και αν το τοπίο γύρω σας δεν αλλάζει;

Ή σταματάτε να ελπίζετε και παραιτείστε αποδεχόμενοι ότι θα μείνετε εκεί; Πόση ώρα σας πήρε για να τα παρατήσετε;

Το τεστ τελειώνει εδώ. Αφήστε μας να αναλύσουμε τις απαντήσεις σας.

Ανάλυση

Το δάσος

1ο βήμα: Αν τα δέντρα είναι διατεταγμένα σε ένα μοτίβο τότε είστε οργανωτικό άτομο. Κοιτάτε τα πάντα με έναν τακτικό και λογικό τρόπο.

Μια χαοτική διάταξη σημαίνει πως η καλή παρουσίαση δεν είναι πολύ σημαντική για τα μάτια σας. Η ουσία των πραγμάτων είναι αυτό που έχει σημασία.

2ο βήμα: Είτε οραματιστήκατε μέρα ή νύχτα αντιπροσωπεύει με ποιον τρόπο βλέπετε την παιδική σας ηλικία.

Ένα δάσος πλημμυρισμένο με το φως του ήλιου αντιπροσωπεύει πως είστε αισιόδοξοι και ελπιδοφόροι αλλά ένα σκοτεινό δάσος ίσως δηλώνει πως τώρα φοβάστε ή πως η παιδική σας ηλικία ήταν μια τρομακτική περίοδος για σας.

3ο βήμα: Αυτή είναι μια άμεση αναπαράσταση της διαδρομής που έχετε πάρει στη ζωή. Ένα ευρύχωρο μονοπάτι χωρίς εμπόδια σημαίνει πως ξέρετε που πηγαίνετε και γιατί.

Ένα γεμάτο, μικρό και αχρησιμοποίητο μονοπάτι ίσως αντιπροσωπεύει τον δισταγμό, την αβεβαιότητα ή ακόμα και το να μην ξέρετε τι θέλετε για το μέλλον.

Το κλειδί

4ο βήμα: Το κλειδί είναι τόσο παλιό όσο είναι και το όνειρο που ονειρεύεστε. Ένα διακοσμημένο κλειδί σημαίνει ότι επιθυμείτε θησαυρούς, ένα αρχαίο κλειδί σημαίνει πως θέλετε κάτι που θα αλλάξει τη ζωή σας.

Το μέγεθος του κλειδιού αντιπροσωπεύει τη σημασία των επιθυμιών σας.

5ο βήμα: Αν το αφήσετε πίσω σας σημαίνει πως νιώθετε το κλειδί σαν απειλή. Δε θέλετε να ξεκλειδώσετε συγκεκριμένα πράγματα. Αλλά αν το μαζέψετε η επιθυμία σας υπερβαίνει τον φόβο.

Η αρκούδα

6ο βήμα: Αν ή αρκούδα είναι φοβισμένη είστε αγχωμένοι για τα ζητήματα σας. Αν είναι οργισμένη και άγρια ίσως νιώθετε πως ο θυμός και η οργή όπως και τα προβλήματα σας προσπαθούν να σας καταβάλλουν.

Αν είναι μια αρκετά συνηθισμένη αρκούδα που απλώς περιφέρεται δεν θεωρείτε πως αυτά τα προβλήματα αποτελούν κίνδυνο. Μια φιλική αρκούδα δηλώνει πως τα προβλήματα σας είναι υπό έλεγχο.

7ο βήμα: Το μέγεθος της αρκούδας δείχνει το αντιλαμβανόμενο μέγεθος του προβλήματος.

Το οστεοφυλάκιο

8ο βήμα: Αν είναι μεγάλο δείχνει πως είστε αναπόσπαστα συνδεδεμένοι με την κληρονομιά των προγόνων σας και έχει μεγάλη επιρροή πάνω σας.

Αν είναι πολύ παλιό, ίσως νιώθετε απομονωμένοι από αυτούς. Ένα καινούριο, φτιαγμένο από τωρινά υλικά ίσως δείχνει πως η ύπαρξη τους εξακολουθεί να είναι σημαντική για εσάς.

9ο βήμα: Αν δεν υπάρχει τίποτα στο δοχείο ίσως νιώθετε αυτή τη σύνδεση αλλά δεν νομίζετε ότι μπορεί να κάνει πολλά για σας. Αυτοί που βλέπουν νερό μέσα ακόμα βρίσκουν κάτι χρήσιμο σε αυτή τη σύνδεση.

Αυτοί που βλέπουν άμμο θεωρούν ακόμα πως έχει σημασία αλλά όχι με ένα τρόπο που μπορεί να τους βοηθήσει στην τωρινή τους πάλη. Αν υπάρχουν μέσα ζωντανά πράγματα, η σύνδεση είναι σημαντική και σας λέει τι είδους σύνδεσης είναι.

Το εξοχικό

10ο βήμα: Ένα μεγάλο, όμορφο εξοχικό δείχνει πως επιθυμείτε πλούτη και αφθονία, ένα μικρό πως είστε ικανοποιημένοι με αυτά που έχετε.

11ο βήμα: Αυτό εξετάζει την εμπιστοσύνη σας στους άλλους. Αν ξεκλειδώσετε την πόρτα, είστε συνήθως εντάξει με τον να βοηθάτε αυτούς που ίσως είναι επικίνδυνοι για σας. Αν όχι, έχετε μάθει από το παρελθόν και έτσι είστε προσεκτικοί.

Μεταθανάτια αναμονή

12ο βήμα : Αυτό αντιπροσωπεύει τον θάνατο. Πολλοί αρχίζουν να προσπαθούν να βρουν μια έξοδο αλλά μερικοί γρήγορα αποδέχονται την μοίρα τους. Οι τελευταίοι προτιμούν να πηγαίνουν με το ρεύμα και είναι ικανοποιημένοι χωρίς να αλλάζουν τίποτα στην κατάσταση τους.

Οι μαχητές θα συνεχίσουν ακόμα και αν δεν υπάρχει τέλος. Επιθυμούν να αλλάξουν, εξελίσσονται και ωριμάζουν και δεν είναι πρόθυμοι να αποδεχτούν το τέλος της ζωής τους.

Μάγεια Τ.

Awakengr.com  με πληροφορίες από το The minds journal

Διαβάστε επίσης

To Top