Σκέψεις - Απόψεις

Αν υπάρχει φύλακας άγγελος, αυτό θα ήθελα να είμαι για σένα…


Φωνάζω το όνομά σου, αφήνω την ψυχή μου να συντονιστεί με την δική σου και να σου προσφέρει αυτό που κάθε στιγμή αποζητάς.

Το όνομά σου, μια λέξη, ένας ήχος, μία δόνηση που ταξιδεύει απαλά ανάμεσα στον κόσμο μου και τον κόσμο σου.

Αλήθεια, μπορείς να με ακούσεις, να με νιώσεις;

Δεν είναι απαραίτητο να με αναγνωρίσεις, μου αρκεί να ξέρω πως η απαλή αίσθηση της σκέψης μου, επουλώνει τις πληγές σου.

Μου αρκεί να ξέρω, πως η ηρεμία που ξαφνικά θα σκεπάσει την ταραχή σου σε μια δύσκολη στιγμή, θα είναι αρκετή για να μην βρεθείς μέσα στον ωκεανό της απογοήτευσής σου.

Μου αρκεί να ξέρω, πως μέσα στον κυκεώνα των αρνητικών σου σκέψεων, έρχομαι μεταμφιεσμένη ως «λογική» για να ισορροπήσω μέσα σου, όλα τα χαώδη ένστικτά σου.

Θα υπάρχουν στιγμές, που θα θελήσεις να παραβλέψεις όσα νιώθεις ,θα θελήσεις να αποφύγεις όποια απόφαση σε βγάζει έξω από τα νερά του «βολέματός» σου.

Θα υπάρχουν στιγμές, που θα χτίσεις γύρω σου τείχη για να μην μπορεί κανείς να τα περάσει και να αγγίξει την καρδιά σου, γιατί έχεις δοθεί ,έχεις συνδεθεί, έχεις πληγωθεί και έχεις πονέσει.

Το ξέρω μάτια μου, μα σε ρωτώ: Τι πιο ανθρώπινο απ΄όλα αυτά;;

Η ζωή μας είναι γεμάτη από στιγμές, και κάθε στιγμή μας οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στον εαυτό μας, πιο κοντά στο να αναγνωρίσουμε τα όριά μας ,τα θέλω μας ,τις ανάγκες μας. Έτσι, πες το μοίρα –τύχη –επιθυμία, έλκουμε αυτούς τους ανθρώπους που θα μας δώσουν τις εμπειρίες που η ψυχή μας ζητάει, για να πάρουμε τα μαθήματα αυτά και να εξελιχθούμε, να ωριμάσουμε.

Οι άνθρωποι λοιπόν που συναντάμε, παίρνουν κάποιον ρόλο και εκπληρώνουν τον σκοπό τους.

Εγώ προσωπικά, θα ήθελα να έχω τον ρόλο του φύλακα αγγέλου για σένα.

Να μπορώ να είμαι εκεί , το φως μεσ’ τα σκοτάδια σου.

Να μπορώ να είμαι εκεί, η ελπίδα μέσα στην παραίτησή σου.

Να μπορώ να είμαι εκεί, το γέλιο μέσα στην θλίψη σου.

Να μπορώ να είμαι εκεί, η αγάπη μέσα στον πόνο σου.

Να μπορώ να είμαι εκεί , η ηρεμία μέσα στο θυμό σου.

Να μπορώ να είμαι εκεί, στήριγμα στην κατάρρευσή σου.

Δεν ξέρω ποιο ρόλο καλούμαι να εκπληρώσω στην ζωή σου, όμως εύχομαι όλα αυτά τα «να είμαι εκεί» να εκπληρωθούν ακόμη κι αν φαντάζουν ουτοπικά.

Κοντονικολάου Σταματία 

enallaktikidrasi.com
Image by depositphotos.com

Διαβάστε επίσης


To Top