Αυτοβελτίωση

Αυτή είναι η στιγμή!

Μια ζωή χωρίς αλήθεια είναι άδεια.

Πόσα ψέματα ακούς καθημερινά και πόση αλήθεια χωράς αναρωτήθηκες;
Εκπαιδευόμαστε σε μια ζωή χωρίς νόημα, ψάχνουμε την ουσία, μα φαίνεται να μας διαφεύγει.

Που να βρίσκεται άραγε κρυμμένο το νόημα; Πίσω από τις λέξεις, μέσα στις λέξεις, μέσα στους άλλους; Ποιος το έκρυψε τόσο καλά;

Μάθαμε να αγαπάμε έξω από μας, να κρίνουμε, να είμαστε αυστηροί, αλλά δε μάθαμε ακόμα ότι η κριτική και η αυστηρότητά μας, μας κάνει να απομακρυνόμαστε απ΄την αποδοχή μας και την αγάπη μας.

Πόσο ακόμα θα μας αυτοεξαπατούμε αναπαράγοντας τα ψέματα που μας μάθανε;

Η αλήθεια όμως θα είναι πάντα εκεί, αβίαστα θα καρτερά τον ερχομό σου για να σε ελευθερώσει από τη φυλακή που έχτισες για να μη σε βρεις.

1 – Ζήσε την κάθε σου στιγμή , ούτε μπρος ούτε πίσω, τώρα, αυτό έχεις μια καταπληκτική στιγμή, που αν την χρησιμοποιήσεις ορθά θα ορθωθείς. Μη βιάζεσαι «να τελειώνεις» με τα πράγματα , τους ανθρώπους. Αν λες θέλω να «τελειώνω» , μάλλον δεν θα ακούς τι λες.

2 – Μίλα όπως θα ήθελες να σου μιλάνε, ένας ευγενικός λόγος , μια απλή χειρονομία αγάπης ανοίγει τις καρδιές. Μίλα για το πώς νοιώθεις, πρώτα σε σένα. Μίλα για το πώς νοιώθεις σ αυτούς που αγαπάς. Αν χρειάζεται ζήτα βοήθεια.

3 – Αν δεν μπορείς, πες δεν μπορώ, αν δεν θέλεις πες δεν θέλω. Ανακάλυψε γιατί δεν μπορείς, γιατί δεν θες. Μπορεί κάτι να αλλάξεις από τα μπορώ και τα θέλω σου;

4 – Βρες τα προτερήματά σου , σίγουρα έχεις και είναι πολλά, γράψτα σ’ένα χαρτί . Ενίσχυσε το πιο δυνατό σημείο σου.

5 – Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν βαθιά , μην λες θα το κάνω κάποτε, άρχισε από σήμερα. Κάνε το πρώτο βήμα. Σπάσε την μονοτονία και την συνήθεια, φτιάξε ένα πλάνο πως θα πετύχεις το όνειρό σου.

6 – Μην περιμένεις μια ιδιαίτερη στιγμή για να πεις πως αγαπάς κάποιον, εσένα. Αυτή είναι η στιγμή.

7 – Βάλε χιούμορ, δες το αλλιώς , πιο χαλαρά, ξεντύσου την αυστηρότητα, η λύση θα βρεθεί.

8 – Έχε εμπιστοσύνη, πρώτα απ’ όλα σε σένα.

Αν κάνεις συνέχεια τα ίδια πράγματα και περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα μάλλον κάτι σου διαφεύγει. Άλλαξε τον τρόπο, άλλαξε το πώς κάνεις τα πράγματα και μια διαφορετική απάντηση θα έρθει. Κοίτα πιο βαθιά για να δεις το εύρος των πραγμάτων. Οι δυνατότητες είναι άπειρες, μη περιορίζεσαι. Απλώσου !!!

Σοφία Καλαντζή – Σύμβουλος Σφαιρικής Αντιληπτικότητας

Η Σοφία Καλαντζή πραγματοποιεί το σεμινάριο «Η Δύναμη της Συγχώρεσης»

Διαβάστε επίσης

To Top