Τρόπος ζωής

Αυτά τα 5 χαρακτηριστικά θα σας κάνουν να ελκύσετε τοξικούς ανθρώπους

Το να ελκύσουμε τοξικούς ανθρώπους στη ζωή μας είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφεύγουμε πάντα. Όλοι μας ξέρουμε πώς είναι να περιτριγυριζόμαστε από τοξικούς ανθρώπους, αλλά είναι η φύση μας τέτοια, που το αγνοούμε, για το καλό μιας φιλίας ή ενός φλερτ. Όταν αποδεχόμαστε τελικά ότι το άτομο που έχουμε κοντά μας είναι τοξικό, οι λόγοι γίνονται εμφανείς.

Παρόλο που δεν μπορούμε πάντα να αναγνωρίσουμε ένα τοξικό άτομο όταν το δούμε, μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις προσκλήσεις που παρέχουμε σε αυτό το άτομο μέσω της συμπεριφοράς μας. Κοιτάξτε αυτούς τους πέντε λόγους που ελκύετε τοξικούς ανθρώπους στη ζωή σας. Ίσως ποτέ δεν πιστεύατε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά θα σας γύριζαν μπούμερανγκ στις προσωπικές σας σχέσεις.

Είστε καλοί ακροατές

Στις μέρες μας, είναι δύσκολο να βρούμε έναν καλό ακροατή. Η τεχνολογία έχει βάλει το χέρι της στο να είμαστε περισσότερο αφηρημένοι και δεν προσέχουμε πάντα τους ανθρώπους που είναι γύρω μας. Αν είστε καλοί ακροατές θα ελκύσετε όλα τα είδη των ανθρώπων και ιδιαίτερα τους πιο τοξικούς.

Οι τοξικοί άνθρωποι αγαπάνε να μιλάνε για τον εαυτό τους και θα το κάνουν για ώρες αν τους αφήσετε. Δε θέλουν να ακούσουν την συμβουλή σας ή την άποψή σας για μια κατάσταση. Θέλουν να την ακούσουν με τον τρόπο που τους συμφέρει.

Δίνετε τον χρόνο σας με γενναιοδωρία

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό είναι κάτι καλό, αλλά να ξέρετε ότι θα προσελκύσει τοξικούς ανθρώπους στη ζωή σας. Οι τοξικοί άνθρωποι θέλουν να είναι στο επίκεντρο των ζωών των άλλων ανθρώπων, για αυτό αν θέλετε να τους δίνετε πολλά πράγματα, τότε θα σας εκμεταλλευτούν.

Σταδιακά, αυτή η συμπεριφορά αναπόφευκτα θα έχει ως αποτέλεσμα τον φθόνο και θα γίνει προβληματική. Θέστε όρια στις σχέσεις σας για να το αποφύγετε.

Είστε ανοικτοί και ειλικρινείς

Λίγοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πάρουν ευκαιρίες ή μεγάλα ρίσκα στη ζωή όσον αφορά τους στόχους τους. Αν  είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους και είστε ειλικρινείς με αυτό που θέλετε να καταφέρετε στη ζωή σας, θα ελκύσετε κάποιους τοξικούς ανθρώπους.

Οι τοξικοί άνθρωποι δε θέλουν να βλέπουν τους άλλους να επιτυγχάνουν, κάτι που σημαίνει πως θα είναι πάντα έτοιμοι να αποθαρρύνουν κάποιον. Η πρόοδός σας προς την επίτευξη των στόχων σας, θα τους κάνει να γίνουν ακόμα πιο αποθαρρυντικοί.

Είστε χαλαροί και καλόβολοι (βολικοί)

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θα ελκύσει πολλούς ανθρώπους σε εσάς, συμπεριλαμβανομένων των τοξικών ανθρώπων. Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο ενός τοξικού ατόμου, και είναι κάτι το οποίο αναζητούν. Αν είστε βολικός τότε θα πιστέψουν αυτόματα ότι είστε κάποιος που μπορούν να χειριστούν ή να χειραγωγήσουν για τους δικούς τους εγωιστικούς σκοπούς.

Η οπτική σας για την ανθρωπότητα είναι θετική

Μπορεί να σας περιτριγυρίζουν άνθρωποι που γενικά είναι σωστοί και θετικοί, αλλά αυτό δεν περιγράφει τον καθέναν με τον οποίο θα έρθετε σε επαφή. Αν η οπτική σας για την ανθρωπότητα είναι θετική, αυτό σημαίνει ότι δεν θα κρίνετε αρνητικά έναν τοξικό άνθρωπο όταν θα έρθει στη ζωή σας. Ίσως να περάσει και πολύς καιρός πριν καν σκεφτείτε την πιθανότητα. Αυτός ο τρόπος σκεπτικού είναι η ιδανική πρόσκληση για έναν τοξικό άνθρωπο.

Μετάφραση, επιμέλεια: awakengr.com via dailyvibes.org

Διαβάστε επίσης

To Top