Τρόπος να ζεις

Άφησε χώρο για να έρθουν αυτά που πραγματικά θες.

Γράφει η Ελένη Κακλαμάνου

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας αυτά που επιθυμούμε στα αλήθεια, ίσως κάποιες φορές πίσω από τις άμυνες ή την πιο σκληρή πραγματικότητα να μην έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως αυτό που ονειρευόμαστε και αυτό που θέλουμε όσο και να το σκεπάζουμε.. θα αναδύεται στην επιφάνεια!

Γιατί να δεχτώ κάτι το οποίο με καλύπτει κατά το ήμισυ; Ενώ υπάρχει αυτό που θα με καλύπτει πραγματικά; Μπορεί να μην έχει κάνει ακόμη την εμφάνιση του, όμως αν έχω χώρο, θα μπορέσει να τρυπώσει στη ζωή μου. Ο ξεκάθαρος στόχος με βοηθάει να είμαι πιο δυνατός και να διεκδικώ με πάθος μέχρι τέλους, ακόμα και την πιο τρελή μου επιθυμία.

Μην κάνετε εκπτώσεις στα ιδανικά σας.

Κάνω μια δουλειά από ανάγκη, χρειάζεται, όμως ως πότε; Εάν αυτή δεν με καλύπτει; Εάν αυτή δεν με γεμίζει και νιώθω πως είμαι μακριά απ’ το στοιχείο μου; Εάν δημιουργείται μέσα μου ένα κενό;

Γιατί έχω αφήσει το όνειρο μου παραγκωνισμένο; Αυτό, που για να είναι το όνειρο μου κάποιος βαθύτερος λόγος υπάρχει. Αυτό, που με θέλει όσο και εγώ, δεν έχει χώρο να κάνει την εμφάνιση του γιατί στην θέση του υπάρχει κάτι άλλο. Και τώρα πια όλη μου η ενέργεια είναι στραμμένη σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Τα πράγματα πάντα είναι απλοϊκά απλώς έχουμε την τάση να τα κάνουμε σύνθετα. 

Ό,τι κυνηγάω με πάθος το διεκδικώ. Πάντα κάτι κερδίζω και κάτι χάνω, όταν όμως έχω πάρει την σωστή απόφαση για εμένα, αυτά που χάνω δεν μου δημιουργούν κανέναν απολύτως προβληματισμό. Εάν γεμίζω τη ζωή και τα κενά μου με κομμάτια ξένα, δεν θα μπορέσει ποτέ να ολοκληρωθεί το παζλ της ψυχής μου με επιτυχία.

Ξέρω πολύ καλά τι θέλω και είμαι πάντα εδώ για να το διεκδικώ και να το περιμένω με την αγκαλιά μου ανοιχτή, τότε θα έχει την πρέπουσα σημασία, τότε θα νιώσω την απόλυτη έξταση. Κι όχι όταν είμαι ΄΄στο περίπου΄΄. Δεν είναι κενό αυτό που νιώθω, δεν βιάζομαι να το γεμίσω, διατηρώ φωτεινό αυτό το μέρος και το προετοιμάζω για να έρθει το κομμάτι του παζλ που θα μου δώσει καύσιμο και κίνηση προς την κατεύθυνση που είμαι προορισμένος να πάω.

Αγαπάω τη ζωή, την εμπιστεύομαι, αγαπάω εμένα και εσένα, διεκδικώ αυτά που θέλω και ποτέ δεν κάνω εκπτώσεις παρά μόνο κάποιες λίγες στιγμές. Γεμίζω τα κενά μου με φως, αφήνω χώρο, όσο πιο πολύ τόσο καλύτερα, δεν φοβάμαι, ξέρω να περιμένω και να διαλέγω αυτό που θέλει το μυαλό και η καρδιά μου. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

Διαβάστε επίσης

To Top