Σκέψεις - Απόψεις

Αχάριστες ψυχές είναι αυτές που τους δόθηκαν τα πάντα και δεν εκτίμησαν τίποτα!


Σκέφτομαι τα βράδια πως θα μπορούσα να είμαι σε άδειες αγκαλιές.. να γελάω χαζά με χαζές.. και ο ένας να επιβραβεύει την γελοιότητα του άλλου. Το κάνουν πολλοί.. και πολλές.. ζουν την ψευδαίσθηση του έρωτα .. της αγάπης.. γιατί φοβούνται την μοναξιά.. φοβούνται τα δύσκολα..

Θέλουν το εύκολο το φτηνό.. χειροκρότημα.. δεν αγωνίζονται να ξεχωρίζουν για την μοναδικότητα τους αλλά για την ομοιότητα τους με την αγέλη.. Φοβούνται να αντιμετωπίσουν τη ζωή….

Αχάριστες ψυχές και άδειες καρδιές που τους έδωσαν τα πάντα και δεν εκτίμησαν τίποτα.. και ποτέ δεν παραδέχτηκαν τα μοιραία τους λάθη που τους στέρησαν την ευτυχία. Ίσως δεν τους άξιζε… ίσως δεν είχαν την δύναμη να παλέψουν και να την εισπράξουν. Φέρθηκαν απέναντι στην αγάπη ύπουλα και κουτοπόνηρα, μόνο που η πραγματική αγάπη δεν κοροϊδεύεται γιατί δοκιμάζεται για μια ζωή και αυτοί οι άνθρωποι κουράζονται από το θέατρο που παίζουν ή κάποια στιγμή το έργο αναγκαστικά τελειώνει και η αυλαία πέφτει -μαζί και τα προσωπεία ..

Μην στεναχωριέστε για άτομα που δεν άξιζαν ούτε το βλέμμα σας και μην κατηγορείτε τους εαυτούς σας εάν πέσατε θύματα τους.. αυτοί και οι δικοί τους έχουν Όσκαρ υποκριτικής.. Δεν φταίει η οικογένεια σας που σας μεγάλωσε με αξίες και ιδανικά, φταίει μόνο που δεν σας έδωσαν την έκταση και την πιθανότητα να μπλέκετε με τέτοια σκουλήκια που ο μοναδικός σκοπός τους είναι να μπουν μέσα σας και να αρχίσουν να σας καταστρέφουν ότι όμορφο υπάρχει και στο τέλος να σας πάρουν το χαμόγελο σας που τόσο ζηλεύουν ..

Γιατί ποτέ αυτά τα σκουλήκια δεν το είχαν ούτε θα το έχουν.. και μην πέσετε ποτέ στη παγίδα τους η οποία είναι στην αρχή να τους λυπηθείς εκμεταλλεύοντας τα αγνά συναισθήματα σας.. Μετά από εκεί ξεκινάει ο Γολγοθάς σας.. θα αντιμετωπίσετε νοσηρές οικογενειακές τους καταστάσεις, θα γίνετε ο ψυχολόγος, ο χορηγός τους και όταν θα σας έχουν ρουφήξει την θετική σας ενέργεια και το φως από μέσα σας που σας έκανε να λαμπετε θα προσπαθήσουν να σας δημιουργήσουν τεράστιες ενοχές για να σας δουν να πονάτε και όσο μαθαίνουν ότι πονάτε ακόμα .. η αρρωστημένη ευχαρίστηση τους θα τους προκαλεί αμέτρητη άρρωστη ικανοποίηση ότι γίνατε και εσείς σαν αυτούς… Θα φύγουν από τη ζωή σας σαν μην σας ήξεραν ποτέ, σαν να μην είχατε ζήσει και μοιραστεί τίποτα..

Αμέσως μετά θα τρέξουν να βρουν το επόμενο υποχείριο ..το επόμενο θύμα τους.. και για να στήσουν πάλι το σενάριο θα αρχίσουν να κλαίγονται στον άλλο.. και να του εξιστορούν παραμύθια και υπερβολές.. καταστάσεις παρουσιασμένες όπως ακριβώς τους βολεύει.. μέχρι να αρχίσει ο επόμενος να τους λυπάται και να ερωτευτεί τα προβλήματα τους.

Στην αρχή πάντα παρουσιάζονται σαν οι πιο άτυχοι του κόσμου .. πολύ ήρεμοι με μια εξιστόρηση πόσο άσχημα τους φέρθηκαν οι προηγούμενοι.. είναι άριστοι κόλακες και γλύφτες! Θα σας βάλουν στο τρυπάκι “εφόσον με θέλεις στη ζωή σου πρέπει την στεναχώρια μου και την απελπισία μου να την γεμίσεις.. με χρήμα”. Θα σας αγχώσουν μέχρι εμφράγματος εάν δεν καταφέρνετε να τους εκπληρώνετε τα όνειρα τους θα σας πουν στο φεύγα τους άχρηστους και ανίκανους .. ότι είχατε την χειρότερη συμπεριφορά.. Μην πέσετε στη παγίδα τους, θα θέλετε συνδυασμό ψυχολόγου και ψυχιάτρου..

Βρείτε την δύναμη όσο πιο γρήγορα να τους απομακρύνετε από την ζωή σας. Προσπαθήστε, μην βιάζεστε θα βρεθεί αυτός που θα σας θέλει για αυτό που ήσαστε και θα σας θέλει για μια ζωή και θα τρέμει μην σας χάσει..

Όσο για εκείνες και εκείνους θα τους βρείτε σε ακριβά εστιατόρια με κάνα βλαχαδερό που γελάνε και οι πέτρες να προσπαθούν να πείσουν το πόσο όμορφα περνάνε την δεδομένη στιγμή και πόσο έχουν κάνει πια την σωστή επιλογή η οποία μπορεί να είναι και ένας πρώην.. γιατί το δοκιμασμένο είναι σίγουρο ότι θα ξανακαταπιεί το δόλωμα.. μέχρι να βρουν πάλι το επόμενο καλό παιδί να ικανοποιήσουν τα κόμπλεξ και τις ανασφάλειες τους, να βγάλουν τα απωθημένα τους πάνω σε αθώες ψυχές .

Panagiotis Kokkonas

Διαβάστε επίσης


To Top