Θετική ενέργεια

9 πανίσχυροι τρόποι για να διώξετε ΟΛΗ την αρνητική ενέργεια που υπάρχει γύρω σας.


Το να αισθάνεστε αγχωμένοι ή εγκλωβισμένοι ή να κάνετε αρνητικές σκέψεις είναι συχνά ένα μέρος της ζωής για πολλούς ανθρώπους. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Η απόφαση το να ζήσετε μια πιο θετική ζωή είναι το πρώτο βήμα στην καταπολέμηση των αρνητικών σκέψεων που σας καταβάλουν.Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να βοηθήσετε στην ανακούφιση του στρες, να βρείτε την ειρήνη και να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή.

Εδώ είναι εννέα απλοί τρόποι για να επαναφέρετε τη θετική ενέργεια στη ζωή σας:

1. Συνειδητοποιήστε τι χρειάζεστε

Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβετε τι θέλετε. Μπορεί να χρειάζεστε χρόνο για να βγείτε από μια αγχωτική κατάσταση ή ένα ταξίδι για το Σαββατοκύριακο για να χαλαρώσετε ή ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τους ανθρώπους στη ζωή σας. Οποιοδήποτε και να είναι αυτό που χρειάζεστε, να το κάνετε προτεραιότητα.

2. Εστιάστε στο θετικό

Μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να εστιάσετε στο θετικό όταν συμβαίνουν τόσα πολλά αρνητικά πράγματα γύρω σας. Αλλά η αλλαγή της εστίασής σας στα καλά πράγματα αντί των κακών, θα κάνει την διαφορά όταν πρόκειται για τη νοοτροπία σας, την ευτυχία σας και την εσωτερική σας ειρήνη.

3. Θυμηθείτε να αναπνεύετε

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια αρνητική κατάσταση, κάντε ένα βήμα πίσω και αναπνεύστε. Όταν διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και τον έλεγχο, θα είστε σε θέση να βρείτε μια λύση. Μπορεί και να βρείτε χιούμορ σε μια δυσάρεστη κατάσταση!

4. Μάθετε να μοιράζεστε

Πλησιάστε άλλους ανθρώπους, είτε είναι φίλοι, μέλη της οικογένειας ή πλήρεις άγνωστοι. Κρατήστε την πόρτα για το άτομο που βρίσκεται πίσω σας σε μια ουρά, πληρώστε τον καφέ κάποιου άλλου ή κάντε έκπληξη σε κάποιον. Όσο περισσότερο μοιράζεστε, τόσο πιο θετικοί θα αισθανθείτε!

5. Συνδεθείτε με τη φύση

Η εξάσκηση ή το μπάνιο με αιθέρια έλαια μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες. Αλλά μερικές φορές, αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι η φύση. Η μητέρα φύση εκπέμπει θετική και χαλαρωτική ενέργεια που κανένας δεν μπορεί να ανταγωνιστεί. Η σπατάλη του χρόνου σας στο υπέροχο ύπαιθρο μπορεί να σας βοηθήσει με το να σας υπενθυμίσει ότι είστε μόνο ένα μικρό κομμάτι σε αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο.

6. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας

Η μάθηση είναι μια αναγκαία διαδικασία. Αλλά μόλις φτάσετε σε αυτή, θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένος και θετικός άνθρωπος. Θα είστε σε θέση να βρείτε την αυτο-αποδοχή και την εσωτερική ειρήνη , δύο πράγματα που κάνουν τη διαφορά όταν πρόκειται για μια θετική νοοτροπία.

7. Αφήστε πίσω σας ότι σας ενοχλεί

Εάν έχετε κάνει την απόφαση να επαναφέρετε τη θετική ενέργεια στη ζωή σας, ήρθε η ώρα να αφήσετε πίσω σας τα οδυνηρά πράγματα που κουβαλάτε. Μπορεί να μην τα ξεχνάτε ποτέ, αλλά η απελευθέρωση από αυτά θα σας δώσει ένα αίσθημα ελευθερίας και θετικής ενέργειας.

8. Γίνετε τακτικοί και οργανωτικοί

Η ακαταστασία στο αυτοκίνητο, στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σας μπορεί να σας προκαλεί άγχος, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιείτε. Εάν θέλετε να ζήσετε μια πιο θετική ζωή, ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσετε με την ακαταστασία! Ο καθαρισμός και η οργάνωση του προσωπικού σας χώρου μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο θετικά και χωρίς άγχος!

9. Νιώστε τα συναισθήματά σας

Όταν συμβαίνει κάτι οδυνηρό, μην φοβάστε να κλάψετε. Όσο σκληροί και να είστε, δεν μπορείτε πάντα να έχετε ένα γενναίο πρόσωπο. Να κλαίτε όταν χρειάζεται, να ουρλιάζετε όταν χρειάζεται, και να αφήνετε τον εαυτό σας να ξεσπά στα δύσκολα, γνωρίζοντας ότι τα καλύτερα έρχονται.

Credit: DavidWolfe
Πηγή: fanpage.gr
Image: Laurent Rosset

Διαβάστε επίσης


To Top