Εναλλακτικά άρθρα

«Οι 9 κανόνες στο… παιχνίδι της ζωής!»

Αν η ζωή είναι… παιχνίδι, γιατί να μην ξέρεις τους κανόνες του και πώς να το παίζεις; Αναρωτήθηκα πολλές φορές πώς… τελικά, παίζεται αυτό το παιχνίδι;

Στα επαγγελματικά, στα πολιτικά, στα συναισθηματικά, σε όλα τα επίπεδα… Δεν ήταν αρκετές οι φορές που αισθάνθηκες πώς παίζεις σε ένα «στημένο» παιχνίδι; Κι άλλες τόσες, που «πλήρωσες», επειδή δεν ήξερες ή επειδή δεν ακολούθησες τους «κανόνες» του; Τελικά η ζωή είναι πολύ μικρή για να την πάρουμε στα σοβαρά, λένε, όμως καθώς προχωράει, τελικά το μεγάλο ερωτηματικό είναι… πώς παίζεται αυτό το παιχνίδι; Έψαξα, λοιπόν, κι ανακάλυψα για εσένα τους κανόνες του!

H Cherie Carter – Scott, Ph.D., είναι ομιλήτρια, σύμβουλος και συγγραφέας. Κατάφερε να συγκεντρώσει τους κανόνες στο παιχνίδι της ζωής. Έχει γράψει τα βιβλία: «Αν η ζωή είναι παιχνίδι, αυτοί είναι οι κανόνες του» και «Αν η αγάπη είναι παιχνίδι, αυτοί είναι οι κανόνες του». Έχει εμφανιστεί σε εκατοντάδες ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα και ταξιδεύει σ` όλο τον κόσμο για ομιλίες και σεμινάρια. Διαβάζοντας τους κανόνες, θα ανακαλύψεις με έκπληξη πώς υποσυνείδητα ξέρεις αρκετούς…

1ος: Θα έχεις σώµα. Μπορεί να το αγαπήσεις ή να το µισήσεις, αλλά θα είναι δικό σου για όλο το διάστηµα που θα ζήσεις στη γη.

2ος: Θα πάρεις µαθήµατα. Έχεις αναλάβει να παρακολουθήσεις τη σχολή που λέγεται ζωή. Καθηµερινά, στο σχολείο αυτό θα έχεις την ευκαιρία να παίρνεις µαθήµατα. Μπορεί να σου αρέσουν ή µπορεί να τα θεωρήσεις ηλίθια και άχρηστα.

3ος: Δεν υπάρχουν λάθη, παρά μόνο μαθήματα. Η ωρίμανση είναι μια διαδικασία δοκιμής και λάθους πειραματισμού. Τα «αποτυχημένα πειράματα» είναι μέρος της διαδικασίας, τόσο όσο και το πείραμα που τελικά «δουλεύει». Το µάθηµα επαναλαµβάνεται µέχρι να το µάθεις. Το µάθηµα θα σου παρουσιάζεται σε διαφορετικές µορφές, µέχρι να το αφοµοιώσεις. Μόλις το αφοµοιώσεις θα µπορέσεις να περάσεις στο επόµενο µάθηµα.

4ος: Τα µαθήµατα δεν έχουν τέλος. Δεν υπάρχει µέρος της ζωής που να µη συµπεριλαµβάνει µαθήµατα. Αν είσαι ζωντανός έχεις µαθήµατα να πάρεις.

5ος: Το «εκεί» δεν είναι καλύτερο από το «εδώ». Όταν το «εκεί» σου γίνει το «εδώ» σου, απλά εσύ θα αποκτήσεις ένα άλλο «εκεί» που πάλι θα σου φαίνεται καλύτερο από το «εδώ» που θα έχεις.

6ος: Οι άλλοι, δεν είναι παρά µια δική σου αντανάκλαση. Δεν µπορείς να αγαπήσεις ή να µισήσεις κάτι από κάποιον άλλον άνθρωπο, εκτός κι αντανακλά πάνω σου κάτι που µισείς η αγαπάς στον ίδιο σου τον εαυτό.

7ος: Αυτό που εσύ δηµιουργείς στη ζωή σου, εξαρτάται από σένα. Έχεις όλες τις προϋποθέσεις και τον εξοπλισµό που χρειάζεσαι. Το τι θα κάνεις µε αυτά εξαρτάται από σένα.

8ος: Οι απαντήσεις που αναζητάς βρίσκονται µέσα σου. Οι απαντήσεις στα ερωτήµατα της ζωής βρίσκονται µέσα σου. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να ακούσεις και να εµπιστευτείς.

9ος: Όλα αυτά θα τα ξεχάσεις, µόλις ολοκληρώσεις αυτό το κείµενο..

Διαβάζοντας αυτούς τους κανόνες, λοιπόν, έβγαλα ένα συμπέρασμα… Όλα είναι ένα μάθημα ζωής! 

Στο υπέροχο και μοναδικό αυτό παιχνίδι, ένας είναι ο μεγάλος κανόνας: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ. Ζήσε τη ζωή σου, όμως, πραγματικά !..

Μην επιβιώνεις απλώς, αλλά ΖΗΣΕ ΤΗ! Κι ας είσαι, πολλές φορές, ο χαμένος ή ο κερδισμένος σε αυτό το παιχνίδι… Αυτό εξιτάρει την καθημερινότητα σου και ανεβάζει την αδρεναλίνη στην ψυχή σου… Σημασία έχει να είσαι «παίκτης» και όχι «θεατής», να μην κοιτάς απλώς… Ναι, σκέφτηκα, διαβάζοντας τους κανόνες, τώρα κουνάω το κεφαλάκι μου και λέω στοχαστικά πόσο δίκιο έχουν. Και μέχρι το βράδυ, στην πρώτη «σφαλιάρα» – αναποδιά της ζωής, θα τους έχω ξεχάσει δια μαγείας… Έτσι είμαστε! Αλλά, στο βάθος του μυαλού και της καρδιάς μας, ξέρουμε πολύ καλά την αλήθεια…

Ότι, δηλαδή, ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙ KAI ZEI TH ZΩΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ και ΟΧΙ όπως του λένε! Άλλωστε, ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ…

Πηγή:  styleland.gr

Διαβάστε επίσης

To Top