Τρόπος να ζεις

8 πράγματα που πρέπει πάντα να κρατάς για τον εαυτό σου

Ως άνθρωποι περνάμε φάσεις στην ζωή μας με περίπλοκες και προβληματικές σκέψεις, οπότε το να έχεις έναν άνθρωπο που μπορείς να εμπιστευτείς τα πάντα είναι πολύ καθησυχαστικό.

Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που είναι καλύτερα να μην λες.

Μην με παρεξηγείς, δεν προτείνω να απομονωθείς σε έναν κόσμο μακριά από τους ανθρώπους και να περιοριστείς.

Βλέπεις, ανεξάρτητα από το πόσο ευγενικοί και αν είναι οι άνθρωποι, είναι απρόβλεπτοι. Και ανεξάρτητα από το πόσους φίλους έχουμε, στο τέλος μένουμε μόνοι. Οπότε, γι αυτό πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Μερικά από τα βαθύτερα μυστικά μας, όπως και κάποιες επιθυμίες και πράξεις μας δεν πρέπει να γίνονται γνωστές στους υπόλοιπους.

Το να μοιράζεσαι υπερβολικές πληροφορίες δεν είναι απαραίτητο για να συνδεθείς με κάποιον. Αντιθέτως δημιουργεί ένα μπέρδεμα.

Παρακάτω βρίσκονται 8 πράγματα που πρέπει πάντα να κρατάς για τον εαυτό σου.

  1. Τα θέματα της σχέσης σου.

Ό, τι και αν περνάς στην σχέση σου πρέπει να λυθεί από εσένα και τον σύντροφο σου αποκλειστικά. Το να μοιράζεσαι πράγματα της καθημερινής ζωής σου σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εντάξει, αλλά μην αρχίσεις να παραπονιέσαι για τον σύντροφο σου στους άλλους.

Όλα όσα έχεις να πεις πες τα στον ίδιο. Δεν υπάρχει λόγος να ξέρουν οι άλλοι για τα προσωπικά σας. Κράτα τα για τον εαυτό σου.

  1. Τις καλές πράξεις σου.

Αν έκανες κάτι τίμιο και ευγενικό μην υπερηφανεύεσαι γι αυτό. Το να το πεις σε κάποιους ανθρώπους είναι εντάξει αλλά δεν χρειάζεται να το μάθει όλος ο κόσμος. Η ταπεινότητα είναι σπάνια αρετή. Δεν χρειάζεσαι την αναγνώριση από όλους.

  1. Κάθε πτυχή της προσωπικής σου ζωής.

Το να μοιράζεσαι ένα συγκεκριμένο γεγονός με τους φίλους σου είναι εντάξει αλλά δεν χρειάζεται να λες κάθε πρόβλημα υγείας ή ζήτημα της προσωπικής ζωής σου. Ό, τι συμβαίνει στην ζωή σου είναι μόνο δική σου ανησυχία.

Να μιλάς μόνο για όσα νιώθεις άνετα και να θέτεις όρια. Μην αφήνεις τους ανθρώπους να εισέρχονται στον ιδιωτικό σου χώρο.

  1. Τα οικονομικά σου.

Τα οικονομικά σου είναι κάτι που επηρεάζει μόνο εσένα. Κράτα τα για τον εαυτό σου και απόφυγε τα σχόλια απληστίας και ζήλιας από ανθρώπους που δεν μπορούν να συγκρατήσουν την ζήλεια τους.

  1. Τα οικογενειακά σου προβλήματα.

Παρά το ότι είναι αμήχανο, το να μοιράζεσαι τα οικογενειακά σου προβλήματα δεν είναι καλό και για την σχέση με την οικογένεια σου. Οι φίλοι σου, ανεξάρτητα από το πόσο κοντά είστε, δεν πρέπει να ξέρουν για όλα όσα συμβαίνουν σε αυτή.

Όλοι έχουμε τον δικό μας τρόπο αντίληψης και σκέψης που μας διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους. Το να αποκαλύπτεις πάρα πολλά μπορεί μερικές φορές να δημιουργήσει μια ανεπιθύμητη εικόνα και περισσότερα προβλήματα.

  1. Τα υπάρχοντα σου.

Ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να μην μιλάς γι αυτά είναι επειδή εύκολα μπορεί να θεωρηθεί πως περηφανεύεσαι γι αυτά που έχεις.

Και ενώ εσύ δείχνεις αυτά που έχεις, κάποιος άλλος μπορεί να μην έχει ούτε τα μισά. Πάντα να δείχνεις σεμνότητα. Είναι μια διαχρονική αρετή.

  1. Τις αδυναμίες σου.

Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα. Να κρίνεις προσεκτικά σε ποιον μπορείς να εμπιστευτείς τις μεγαλύτερες αδυναμίες και τα προβλήματα της ζωής σου. Δεν είναι όλοι τόσο ευγενικοί και ειλικρινείς όσο φαίνονται.

  1. Τους στόχους σου.

Το ίδιο ισχύει και για τους πιο επιθυμητούς στόχους σου. Έχεις νιώσει ποτέ πως όσο περισσότερα αποκαλύπτεις για έναν στόχο σου, χάνεις το κίνητρο για να τον φτάσεις; Εγώ σίγουρα.

Βασικά, μάθε πώς να συγκεντρώνεσαι στον εαυτό σου και σε αυτά που θέλεις να πετύχεις. Και τότε, όταν πραγματοποιήσεις αυτό που θες, αποφάσισε σε ποιον θες να το πεις. Αλλά, ό, τι και αν επιλέξεις να κάνεις, κράτα τα πιο προσωπικά σου θέματα για τον εαυτό σου.

Διαβάστε επίσης

To Top