Εναλλακτικά άρθρα

8 λιγότερο γνωστοί νόμοι του κάρμα που θα αλλάξουν εντελώς τη ζωή σας

Μάγεια Τ.

Λίγο καιρό πριν, η πεντάχρονη ανιψιά μου με ρώτησε τι σημαίνει «κάρμα». Προσπάθησα να της το εξηγήσω λέγοντας της πως η ζωή είναι σαν ένα κουτί. Όταν οι άνθρωποι κάνουν καλά πράγματα, καλά πράγματα πηγαίνουν στο κουτί. Ωστόσο, όταν κάνουν κακά πράγματα, κακά πράγματα πηγαίνουν στο κουτί. Το «κουτί» είναι επίσης τα ουδέτερα πράγματα που κάνουμε στη ζωή. Το Κάρμα είναι η δύναμη της ζωής που παίρνει τα πράγματα από το κουτί. Όσο περισσότερα καλά έχεις βάλει στο κουτί σε όλη σου τη ζωή, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες το κάρμα να σου δώσει καλά πράγματα.

Αυτή η μεταφορά είναι πιθανώς ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξηγήσουμε το κάρμα σε ένα παιδί. Ωστόσο, το κάρμα είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό και είναι μια άμεση απάντηση στις ενέργειες και στις επιλογές μας. Υπάρχουν επίσης 8 νόμοι του κάρμα που δεν είναι τόσο γνωστοί. Αν μάθετε αυτούς τους κανόνες και τους εφαρμόσετε στη ζωή σας, πιθανώς θα βιώσετε μερικές σημαντικές ευκαιρίες.

  1. Ο νόμος της ταπεινότητας

Ο νόμος της ταπεινότητας λέει πως δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτό που δεν αποδέχεστε. Εάν συνεχίσετε να βλέπετε την αντίθεση ως εχθρό, δε θα κάνετε καμία πρόοδο στη ζωή σας. Πείτε στον εαυτό σας την αλήθεια ώστε να μπορέσετε να ζήσετε την καλύτερη ζωή σας.

  1. Ο νόμος της δημιουργίας

Ο νόμος της δημιουργίας σας υπενθυμίζει πως πρέπει πραγματικά να συμμετέχετε στη ζωή. Τα πράγματα δεν πρόκειται «απλώς να συμβούν» για σας. Αυτά που σας περιβάλλουν σε τακτική βάση σας δίνουν μια εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή σας. Αρχίστε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με πράγματα που πραγματικά θέλετε στη ζωή σας για να επιτύχετε.

  1. Ο νόμος της ανάπτυξης

Αν θέλετε το πνεύμα σας να αναπτυχθεί, πρέπει να είστε πρόθυμοι να αλλάξετε. Αυτός είναι ο νόμος της ανάπτυξης. Πρέπει να είστε εσείς αυτός που θα αλλάξει- όχι οι φίλοι, η οικογένεια ή οι καταστάσεις. Αν μπορείτε να αλλάξετε την καρδιά σας έχετε τη δύναμη να αλλάξετε τον κόσμο γύρω σας.

  1. Ο νόμος της ευθύνης

Πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για τα πράγματα που πάνε λάθος στη ζωή σας. Το περιβάλλον σας είναι μια αντανάκλαση σας. Αν δεν σας αρέσει αυτό που συμβαίνει γύρω σας, εξαρτάται από εσάς να το αλλάξετε.

  1. Ο νόμος της σύνδεσης

Ο νόμος της σύνδεσης σας υπενθυμίζει ότι όλα τα πράγματα που σας ανησυχούν συνδέονται με ένα τρόπο, ακόμα και αν δεν φαίνεται. Τα πάντα στο σύμπαν είναι αλληλένδετα. Ακόμη και το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας είναι συνδεδεμένα, γι αυτό να το θυμάστε αυτό όταν παίρνετε αποφάσεις.

  1. Ο νόμος του δοσίματος

Ο νόμος του δοσίματος μας υπενθυμίζει πως ότι δίνετε στη ζωή θα λάβετε. Αν είστε εγωιστές με τον χρόνο, την αγάπη, το ταλέντο και τους πόρους σας, δε θα πάρετε πολλά πίσω σε αντάλλαγμα. Αν θέλετε ο κόσμος να είναι ένα ανοιχτό, ελεύθερο και αγαπητό μέρος, εξαρτάται από εσάς να τον κάνετε έτσι.

  1. Ο νόμος της συγκέντρωσης

Δεν μπορείτε να είστε πλήρως συγκεντρωμένοι σε δύο πράγματα ταυτόχρονα. Αυτός είναι ο νόμος της συγκέντρωσης. Η επιστήμη ακόμη αποδεικνύει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί μόνο να σκεφτεί ενάμισι πράγματα ταυτόχρονα. Αυτή η ικανότητα μας επιτρέπει να συμμετέχουμε σε συνομιλίες με άλλους. Ένα μέρος του εγκεφάλου εστιάζει στο πρόσωπο που μιλά και το άλλο σκέφτεται αυτό που έχετε ακούσει, ώστε να μπορείτε να διατυπώσετε μια απάντηση. Γι αυτό είναι τόσο σημαντικό να σκέφτεστε πριν μιλήσετε.

  1. Ο νόμος της παρουσίας

Είναι σημαντικό να κοιτάτε το παρελθόν σας για να μαθαίνετε από τα λάθη σας. Ωστόσο, ο νόμος της παρουσίας δηλώνει πως επίσης πρέπει να αφιερώνετε χρόνο για να απολαύσετε αυτά που συμβαίνουν στη ζωή σας τώρα. Μην ανησυχείτε τόσο πολύ για το μέλλον, γιατί η ανησυχία θα σας εμποδίσει από το να λάβετε όλα όσα έχει να σας προσφέρει η ζωή σήμερα.

Αυτοί οι σημαντικοί κανόνες μπορούν να σας δώσουν μια καλύτερη κατανόηση για το κάρμα. Θα βρείτε επίσης ένα καινούργιο νόημα σε κάθε μέρος της ζωής σας και θα μάθετε να είστε πιο ανοιχτοί όταν πρόκειται να αξιοποιήσετε όσο καλύτερα γίνεται κάθε εμπειρία.

Διαβάστε επίσης

To Top