Αύρα - Ενέργειες

7 τρόποι για να θεραπεύσετε το Τσάκρα του Τρίτου Ματιού

Το Τσάκρα του Τρίτου Ματιού στα Σανσκριτικά λέγεται «Ajna» που σημαίνει «εντολή» επειδή βρίσκεται στην υψηλότερη θέση στο σώμα και λειτουργεί ως το κέντρο εντολών μας, ως ένα εργαλείο για ανώτερη αντίληψη. Για να ανοίξουμε σωστά το Ajna μας πρέπει να υπερβούμε την δυαδικότητα, την όραση δηλαδή των ματιών μας με την οποία βλέπουμε κάθε μέρα.

Το Τρίτο Μάτι μας δείχνει μια βαθύτερη διορατικότητα για την ζωή και τον κόσμο μας, δίνοντας μας μια πιο σφαιρική και πλούσια άποψη για τον εαυτό μας και την σχέση μας με την Πηγή. Με ένα ενεργοποιημένο και καθαρό Τρίτο Μάτι μπορούμε να διατηρήσουμε αποτελεσματικά την κατάλληλη αντικειμενικότητα σε σχέση με όλα όσα βρίσκονται έξω από τον εαυτό μας.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να ζήσουμε μια ζωή με κοσμική αρμονία επειδή μας βοηθά να κατανοήσουμε βαθύτερα την θέση μας στο σύμπαν. Μας βοηθά επίσης να δούμε πέρα από την επιφάνεια, την αληθινή πραγματικότητα πέρα από τον χώρο και τον χρόνο.

Δεν υπάρχουμε μόνο σε αυτό το φυσικό πεδίο. Έχουμε σάρκα αλλά έχουμε και πνεύμα και ένα υγιές και ανοιγμένο Τρίτο Μάτι είναι το κλειδί για την πρόσβαση σε άλλες διαστάσεις του εαυτού μας και σε πολλά άλλα!

Μέσα από το Τρίτο Μάτι μπορούμε να αντιληφθούμε και να συσχετίσουμε το άλλο μισό της ύπαρξης μας στο αιώνιο, αόρατο πεδίο της Πηγής, από το οποίο πηγάζει όλη η ζωή και στο οποίο επιστρέφει όλη η ζωή.

Το Τσάκρα του Τρίτου Ματιού είναι ο κύριος αγωγός μέσω του οποίου επικοινωνούμε με το Πνεύμα. Βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια, λειτουργεί σε συνδυασμό με την επίφυση και είναι το πιο ισχυρό, έμφυτο εργαλείο μας για να περιπλανηθούμε πέρα από το φυσικό πεδίο ύπαρξης.

Μας επιτρέπει να βλέπουμε και να αλληλεπιδράμε με το αστρικό πεδίο, και χρησιμεύει ως ένα είδος κεραίας για να λαμβάνουμε όνειρα και οράματα.

Ένα υγιές και ανοιχτό Τσάκρα του Τρίτου Ματιού μας βοηθά να παίρνουμε πιο σοφά αποφάσεις για την ζωή, να διατηρούμε την αντικειμενική (κοσμική) αντίληψη και να λαμβάνουμε μηνύματα από την Πηγή που καθοδηγούν την πνευματική μας εξέλιξη.

Σωματικές επιπτώσεις του Τσάκρα του Τρίτου Ματιού

Η ενέργεια του Τσάκρα αυτού είναι το ενεργειακό σημείο στην σωματική μας ύπαρξη που ρυθμίζει τα όνειρα και την φαντασία μας. Επίσης, επειδή βρίσκεται δίπλα στην επίφυση σχετίζεται με την παραγωγή μελατονίνης. Ακόμα, συνδέεται με τα μοτίβα του ύπνου μας και την ικανότητα μας να ελέγχουμε το άγχος μας.

Κύριες επιπτώσεις της υπερδραστηριότητας του Τσάκρα του Τρίτου Ματιού:

 • Αϋπνία
 • Άγχος
 • Έλλειψη φαντασίας
 • Κρίσεις
 • Γλαύκωμα
 • Καταρράκτης

Κύριες επιπτώσεις της υπολειτουργικότητας του Τσάκρα του Τρίτου Ματιού

 • Ημικρανία
 • Ζαλάδα
 • Προβλήματα στην μύτη
 • Αίσθηση αποσύνδεσης από την εσωτερική σας όραση
 • Δεν μπορείτε να δείτε την μεγαλύτερη εικόνα
 • Προβλήματα στο αριστερό μάτι
 • Δεν μπορείτε να θυμηθείτε τα όνειρα σας

Τρόποι για να θεραπεύσετε το Τσάκρα του Τρίτου Ματιού

Κλείστε τα μάτια σας.

Κλείστε τα μάτια σας και κοιτάξτε ψηλά. Θα δείτε το μυαλό σας να φεύγει από το σώμα και να μετατοπίζεται στο αιθερικό πεδίο. Είναι μια συμβουλή που χρησιμοποιείται από πολλούς δασκάλους για την είσοδο σε κατάσταση διαλογισμού.

Είναι ένας πολύ απλός και όμως αποτελεσματικός τρόπος για να ενεργοποιήσετε την ενέργεια του Τσάκρα και να έχετε πρόσβαση στις ικανότητες που όλοι έχουμε μέσα μας.

Διαλογισμός οραματισμού.

Χρησιμοποιούμε χρώματα που σχετίζονται και ενεργοποιούν το Τσάκρα του Τρίτου Ματιού σε αυτόν τον διαλογισμό. Το ίντιγκο, το μωβ και το λευκό είναι τα χρώματα που σχετίζονται με αυτό το Τσάκρα.

Ίντιγκο- το αυρικό χρώμα του Τρίτου Ματιού

Μωβ – το χρώμα του Αμέθυστου, βασικού κρυστάλλου για τον καθαρισμό και την ενεργοποίηση του Τσάκρα.

Λευκό – είναι καλό για τον διαλογισμό σε συνδυασμό με αντικείμενα όπως ρούχα, κεριά λουλούδια καθώς και με κρυστάλλους όπως φεγγαρόπετρα και χαλαζία. Το λευκό είναι το χρώμα της αγνής ενέργειας της ζωής που έρχεται κατευθείαν από την πηγή, και ένα ανοιχτό τσάκρα μας επιτρέπει να δούμε αυτό το φως.

Ηχητικά κύματα Θήτα (binaural beats).

Οι ήχοι binaural beats είναι σχεδιασμένοι για να αλληλεπιδρούν με το μυαλό σας, ακόμα και με τον ίδιο τον εγκέφαλο για να πετύχετε μια βαθύτερη κατάσταση διαλογισμού με σκοπό την διέγερση των διάφορων ενεργειακών μας κέντρων στο σώμα.

Ένας τέτοιος ήχος συστήνεται στα 936 ή 10000 Hz καθώς αυτές οι συχνότητες τείνουν να διεγείρουν την επίφυση και επίσης κάνουν την πρόσβαση στην ενέργεια του Τρίτου Ματιού πιο εύκολη. Είναι καλύτερο να τους ακούτε με ακουστικά καθώς η συχνότητα έχει μέγιστο αποτέλεσμα όταν κατευθύνεται απευθείας στα αυτιά σας.

Μπορείτε να τους ακούτε ενώ διαλογίζεστε ή πριν πάτε για ύπνο. Να θυμάστε ωστόσο ότι αυτή η άμεση διέγερση μπορεί να είναι αρκετά έντονη ώστε να προκαλέσει πολύ ζωντανά όνειρα ακόμα και εξωσωματικές εμπειρίες.

Ένα τραγούδι που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε:


Μάντρα

Το καλύτερο είναι το Μάντρα Bija Aum (Aαααοοομ) ή εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε το THOHH (που προφέρεται ως Το).

Ξεκινήστε παίρνοντας έξι βαθιές ανάσες από την μύτη και εκπνεύστε αργά απελευθερώνοντας την ένταση από το σώμα μέχρι να χαλαρώσετε εντελώς. Τότε επαναλάβετε το μάντρα σας αργά προσπαθώντας να βρείτε τον σωστό τόνο. Θα καταλάβετε ότι τον βρήκατε γιατί θα το νιώσετε στην περιοχή του τσάκρα.

Θα είναι το Τρίτο Μάτι που θα απαντά. Μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης να ακούτε ταυτόχρονα έναν από τους παραπάνω ήχους. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε τον σωστό τόνο γρηγορότερα καθώς θα συγχρονίζετε την φωνή σας με τον τόνο της συχνότητας.

Βοτανοθεραπεία

Τα παρακάτω είναι τα τρία σπάνια βότανα που είναι γνωστό ότι ενεργοποιούν και ανοίγουν το Τρίτο Μάτι:

Το δέντρο της διάνοιας (Celastrus Seed)- Προωθεί την ανώτερη κατανόηση για το άτομο, αυξάνει την δραστηριότητα των ονείρων και θεωρείται ότι ενισχύει την ικανότητα της επίφυσης να παράγει Διμεθυλοτρυπταμίνη. Πιείτε το ως τσάι.

Ιερός Βασιλικός (Holy Basil)- Αυτό το αρχαίο φυτό της Ινδίας λατρευόταν σαν θεότητα. Σήμερα, του αποδίδεται η ικανότητα να ανακουφίζει το άγχος και το χρησιμοποιούσαν από παλιά για την διέγερση του Τρίτου Ματιού και άλλων Τσάκρα. Συνήθως καταναλώνεται σε μορφή τσαγιού.

Αιγυπτιακό μπλε νούφαρο (Blue Lotus)- Αυξάνει την πνευματική επίγνωση του Τσάκρα του Τρίτου Ματιού. Καταναλώστε το σε τσάι.

Εφαρμόστε κάποιες πόζες της γιόγκα σχεδιασμένες για την διέγερση του Τσάκρα του Τρίτου Ματιού.

Παρακάτω βρίσκονται κάποιες συχνές πόζες:

 • Πόζα του παιδιού
 • Ardha Uttanasana- Με ενωμένα τα πόδια σκύψτε προς τα εμπρός
 • Χαιρετισμός στον ήλιο- με τα μάτια κλειστά
 • Virabhadrasana III – Πολεμιστής 3
 • Στάση του λωτού

Θεραπεία Ρέικι.

Ίσως βρείτε την θεραπεία Ρέικι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την συνολική σας ευεξία και ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας θα μπορέσει όχι μόνο να προσαρμόσει την συνεδρία σε ένα συγκεκριμένο τσάκρα αλλά επίσης να αναγνωρίσει διάφορα μπλοκαρίσματα και το εάν το τσάκρα είναι υπερδραστήριο ή υπολειτουργικό.

Η θεραπεία του Τσάκρα μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό. Εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και χρόνια. Ο καθένας έχει την δική του πορεία, δεν υπάρχει μόνο ένα συγκεκριμένο μονοπάτι.

Ακούστε την εσωτερική σας ύπαρξη και μην αγχώνεστε όταν νιώθετε ότι το ταξίδι σας είναι μακρύ. Δοκιμάστε διαφορετικά πράγματα που λειτουργούν καλύτερα για εσάς ως μέρος της περιπέτειας. Όταν βρείτε κάτι που σας βολεύει θα το αναπτύξετε και ίσως ανακαλύψετε εντελώς διαφορετικές διαστάσεις του εαυτού σας.

Όταν δουλεύετε με τα Τσάκρα, δουλεύετε με την ψυχή σας. Μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές αλλά αξίζει την προσπάθεια για να φτάσετε σε ένα ανώτερο επίπεδο προσωπικής ανάπτυξης.

Μετάφραση – επιμέλεια: L.C – awakengr.com

Πηγές:
Quantumstones:Herbs For The Activation of The 6th Chakra
Timothy Pope On the Chakras & The Endocrine System
Exercises to Open the Third Eye
Aaron Doughty On How Instantly Open Your Third Eye
Reiki for Third Eye Activation by Divine White Light
fractalenlightenment.com
Εικόνα: Third Eye Chakra by Mark Preston

Διαβάστε επίσης

To Top