Τρόπος να ζεις

7 τρόποι για να προσελκύσεις αυτούς που λατρεύεις στη ζωή σου

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που νιώθετε καλά μαζί τους και σας εμπνέουν; Ίσως είναι η μητέρα, ο πατέρας, η αδελφή, ο αδελφός, ο παππούς, η γιαγιά, ένας κολλητός φίλος ή το πρόσωπο για το οποίο τρέφετε αισθήματα. Είναι το χιούμορ τους, η δύναμη του χαρακτήρα τους, η ευφυΐα, η ειλικρίνεια, η σοφία τους ή κάτι άλλο που σας τραβά το ενδιαφέρον σε αυτούς; Σίγουρα υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο που σας έχει επηρεάσει με τον τρόπο αυτό.

Σκεφτείτε τώρα τα στοιχεία της δικής σας προσωπικότητάς σας, που μπορούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον σε κάποιον άλλο. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε μα βαρετή ζωή και δύσκολα κάποιος θα βρει κάτι συμπαθητικό σε σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μας έχει κάτι διαφορετικό που τον ξεχωρίζει και τον κάνει αξιολάτρευτο. Μπορεί, ήδη, να προσελκύετε κάποιον χωρίς να το έχετε πάρει είδηση.

Ο θαυμασμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά συναισθήματα και δημιουργεί έντονα την αίσθηση της έλξης. Μπορούμε να διαμορφώσουμε έτσι την προσωπικότητά μας, ώστε να ξυπνήσουμε αισθήματα έλξης και θαυμασμού σε κάποιον άλλο για μας.

Μπορεί ήδη να έχετε ακούσει τις συμβουλές που θα παραθέσουμε πιο κάτω, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να τις πάρετε στα σοβαρά και να εξελίξετε τον τρόπο που προσεγγίζετε κάποιον, ώστε να τον προσελκύσετε να σας λατρέψει.

7 τρόποι για να προσελκύσετε κάποιον που συμπαθείτε:

«Η αληθινή αγάπη δεν εξωτερικεύεται σαν ισχυρό, φλογερό και ορμητικό πάθος. Αντιθέτως, είναι μια ήρεμη ενέργεια κρυμμένη βαθιά. Δεν δίνει τόσο μεγάλη σημασία στην εμφάνιση και έλκεται μόνο από την ποιότητα. Είναι σοφή, διακριτική και αφοσιωμένη στην αλήθεια και στην τιμιότητα»-.Ellen G. White

1. Να είσαι ο εαυτός σου

Τίποτα δεν ελκύει περισσότερο τους άλλους από το να νιώθουμε άνετα με τον εαυτό μας και να το βγάζουμε προς τα έξω. Το να προσεγγίζουμε κάποιον υποδυόμενοι κάποιον άλλον, θα καταλήξει σε αποτυχία, μιας και ο πραγματικός μας εαυτός θα βγει κάποια στιγμή και ο άλλος θα καταλάβει την απάτη. Με απλά λόγια, οι άλλοι αντιλαμβάνονται το πότε τους δείχνουμε σεβασμό και θαυμάζουν όσα μας κάνουν να ξεχωρίζουμε.

Όλοι αποτελούμε μια εκδοχή της αγνής αγάπης, και το να δημιουργούμε ένα κέλυφος γύρω μας, στο οποίο κρυβόμαστε, δεν καταλήγει πουθενά. Μην φοβάστε να δείχνετε ποιοι είστε, να είστε αυθόρμητοι και αυθεντικοί.

2. Να είσαι ειλικρινής

Ακόμη και η αποκάλυψη των πιο δυσάρεστων πτυχών της ζωής σας σε κάποιον άλλον, δείχνει πως είστε ειλικρινής, ότι του έχετε εμπιστοσύνη και αυτά τα δύο είναι στοιχεία που προσελκύουν κάποιον. Από την άλλη, ένα ανέντιμο πρόσωπο φέρεται εγωιστικά, χειριστικά  και βγάζει εγωκεντρική συμπεριφορά.

Κάποιοι μπορεί να διαφωνήσουν με τις ειλικρινείς απόψεις σας, μπορεί να μην δείξουν κατανόηση, μπορεί να σας κατακρίνουν και να σας αγνοήσουν. Δεν έχει σημασία το πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι στις ειλικρινείς σκέψεις σας, η αυθεντικότητά σας θα προσελκύσει τους σωστούς ανθρώπους, αυτούς που σας αγαπούν γι’ αυτό που είστε και πρεσβεύετε. Σε κάθε περίπτωση η ειλικρίνειά σας θα σας ανταμείψει.

3. Να έχεις αίσθηση του χιούμορ

Μια καλόγουστη αίσθηση του χιούμορ είναι ένα υπέροχο χάρισμα που προκαλεί έλξη και θαυμασμό στους άλλους. Για τις γυναίκες, υπάρχει μια βιολογική αιτία, για την οποία το χιούμορ είναι απαραίτητο στις σχέσεις τους.

Σε μια έρευνα, που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, στην οποία συμμετείχαν 22 παιδιά ηλικίας 6έως 13 χρονών, παρακολούθησαν μια σειρά από βίντεο, κάποια από τα οποία ήταν αστεία και κάποια όχι. Τα παιδιά ήταν συνδεδεμένα με έναν μαγνητικό τομογράφο για να μετρήσει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα κορίτσια εξέφρασαν πιο θετικά συναισθήματα και την αίσθηση της ανταμοιβής ως αντίδραση στο χιούμορ από ό, τι τα αγόρια.

4. Να προσφέρεις στους άλλους ανιδιοτελώς

Το να είσαι ανιδιοτελής σε έναν εγωκεντρικό κόσμο, δεν είναι κάτι εύκολο για τον καθένα. Οι άνθρωποι που προσφέρουν θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, και συχνά νοιώθουν την υπευθυνότητα του καλού που έχουν ανάγκη να κομίσουν. Τέτοιοι άνθρωποι κερδίζουν τον σεβασμό και το θαυμασμό των άλλων και γίνονται παράδειγμα προς μίμηση

5. Να είσαι ανοιχτόμυαλος

Καθώς εξελισσόμαστε συνεχώς ως είδος, εξελίσσεται μαζί μας και η σκέψη μας, που αμφισβητεί τις συμβατικές προδιαγραφές που μας υπαγορεύει η κοινωνία. Ζητήματα όπως η χρήση μαριχουάνας, η υπερθέρμανση του πλανήτη, οι ένοπλες συγκρούσεις και ούτω καθεξής, είναι όλα υπό αμφισβήτηση κάτω από την νέα οπτική της εξελικτικής σκέψης.

Ανεξάρτητα από την άποψή σας σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω ζητήματα, το να έχετε ένα ανοικτό μυαλό είναι απαραίτητο για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον κάποιου και σίγουρα θα λατρέψει τις φρέσκες σκέψεις και τη νέα οπτική που προτείνετε. Ξεφεύγοντας από τη συμβατική γραμμή σκέψης και προτείνοντας τη δική σας άποψη, αποδεικνύετε την ευφυΐα και την κριτική σας σκέψη, δύο χαρακτηριστικά που κάνουν τους ανθρώπους αξιοθαύμαστους.

6. Να βοηθάς τους άλλους όταν το έχουν ανάγκη

Έχεις γνωρίσει ποτέ κάποιον που έχει χρόνο μόνο για τον εαυτό του; Πώς σας κάνει να αισθάνεστε;

Το πιο πιθανό είναι να μην έλκεστε αρκετά από το εν λόγω άτομο. Το να προσφέρεις στους άλλους βοήθεια, είναι ένα χαρακτηριστικό που χρειάζεται αυτός ο κόσμος απεγνωσμένα σήμερα. Προβλήματα όπως η φτώχεια, η πείνα, και άλλα κοινωνικά θέματα, θα μπορούσαν να επιλυθούν πολύ γρήγορα, αν οι περισσότεροι από μας αποφάσιζαν να αφιερώσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους για τους άλλους, όταν μπορούν. Μόνο 2-3 ώρες από το χρόνο σας, θα μπορούσαν να κάνουν την κοινωνία μας πολύ διαφορετική.

Εάν δεν έχετε το χρόνο, απλά κάντε μια μικρή δωρεά, σε κάποιο ίδρυμα ή οργάνωση που βοηθά αναξιοπαθούντες. Υπάρχουν πολλές εθελοντικές οργανώσεις κοντά σας, που προσφέρουν βοήθεια και χρειάζονται οικονομική ενίσχυση.

7. Να είσαι μετριόφρον

Είναι όμορφο να είστε ταπεινοί κάθε φορά που συναναστρέφεστε με άτομα του περιβάλλοντός σας, οι οποίοι έχουν δυσκολίες στους τομείς που εσείς πετύχατε. Δυστυχώς, μερικές φορές, η επιτυχία κάνει τους ανθρώπους αλαζόνες με αποτέλεσμα αυτοί να εκφράζονται με αμετροέπεια Οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει το ρητό: “Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τα λόγια».

Το σπάνιο χαρακτηριστικό κάποιου, να είναι ταπεινός, τον κάνει περισσότερο θελκτικό και αυθεντικό από το να ήταν παράτολμος και αυταρχικός. Εκείνοι που αθόρυβα και ανεπιτήδευτα κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για μας, κερδίζουν τον θαυμασμό όλων.

Η ταπεινοφροσύνη είναι μια ελκυστική αξία γιατί σπανίζει στις μέρες μας. Θα υπάρχουν πάντα αυτοί που εξιδανικεύουν τις αμετροεπείς και εριστικές ιδιότητες των επιτυχημένων ανθρώπων, ωστόσο, εμείς θα κρατήσουμε τον θαυμασμό και το σεβασμό μας για όσους αθόρυβα και ανεπιτήδευτα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Πηγή: share24.gr

Διαβάστε επίσης

To Top