Αυτοβελτίωση

7 συμβουλές της Βουδιστικής Σοφίας που θα αλλάξουν την ζωή σας

7 συμβουλές της Βουδιστικής Σοφίας που θα αλλάξουν την ζωή σας

Ζήστε τη ζωή σας με συμπόνια

Το να είστε συμπονετικοί δεν έχει να κάνει μόνο με το να βοηθάτε τον κόσμο ή να νιώθετε ότι έχετε ικανοποιήσει μια ανάγκη σας. Είναι απλά κάτι σωστό που κάνετε. Αυτό είναι σωστό να είστε. Είναι αυτό που ψάχνει να καταλάβει τι σας περικυκλώνει. Και κάνοντας αυτό, θα αλλάξει η ζωή σας.

Κάντε καινούργιες σχέσεις με άλλους ανθρώπους

Και μην παραμελείτε τις καινούργιες σχέσεις. Οι Βουδιστές έχουν κοινότητες μοναχών που ονομάζονται Sanghas. Είναι απλά μια κοινότητα από μοναχές, μοναχούς και απλούς ανθρώπους που εξασκούν την ειρήνη μαζί. Συνδέονται μεταξύ τους με έναν κοινό στόχο. Μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτή την αρχή. Δεν χρειάζεται να είστε σούπερ ειρηνοποιοί για να προάγετε την ειρήνη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να θέλετε την ειρήνη.

Αφυπνιστείτε

Και δεν εννοώ με τον ξιπασμένο τρόπο της νέας εποχής. Όχι με τον «είσαι πρόβατο και είμαι ένας σπουδαίος κόπανος» τρόπο. Αυτό που θέλω να πω είναι με τον δικό μου προσωπικό τρόπο. Με τον τρόπο που το έχω βιώσει. Έχω περάσει πολύ από τη ζωή μου ανήκοντας σε μια φυλή αρουραίων του οποίου πιστεύω πως κανείς δε θα πρεπε να είναι μέρος. Στις μέρες μας, μοχθώ να ζήσω πλήρως την ζωή, να βρω χαρά σε κάθε στιγμή, να ξεπεράσω εμπόδια και να είμαι πλήρως προσηλωμένος στη στιγμή. Αυτή ήταν η αφύπνισή μου. Η δικιά σας μπορεί να είναι διαφορετική αλλά μην εμποδίζετε τον εαυτό σας να το βιώσει.

Αν αλλάξετε τον εαυτό σας, θα αλλάξετε τον κόσμο γύρω σας

Πρέπει να γίνετε η αλλαγή. Είναι η ρήση που όλοι έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές. Αλλά την έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές γιατί είναι η αλήθεια! Πρέπει να γίνουμε η αλλαγή. Πρέπει να ξεκινήσουμε από εμάς. Δεν είστε εσείς εναντίον όλων των άλλων. Δεν είναι κανείς εναντίον κανενός σε αυτή την περίπτωση. Ανήκετε κάπου. Ανήκετε κάπου! Δεν είναι φανταστικό; Μην φοβάστε να αλλάξετε ώστε να ανήκετε ακόμα καλύτερα κάπου. Μην φοβάστε να γίνετε κομμάτι του κόσμου.

Αγκαλιάστε τον θάνατο

Αυτό είναι κάτι με το οποίο έχω παλέψει και ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι το κάνουν επίσης. Είναι απολύτως ένα ταμπού στις περισσότερες κοινωνίες βάσει του οποίου οι περισσότεροι κάνουν σαν να μην υπάρχει ο θάνατος και όταν αναφέρονται σε αυτόν, το κάνουν με μαλακές φωνές και σε χαμηλούς τόνους.

Στον Βουδισμό, οι μαθητές συχνά «διαλογίζονται στη στάση του πτώματος». Είναι έτσι όπως ακούγεται. Βασικά διαλογίζεστε με την εικόνα ενός πτώματος που αποσυντίθεται φυσικά με αργό τρόπο, και περιστασιακά εξαφανίζεται ολοκληρωτικά. Ακούγεται έντονο, σωστά;

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να διαλογίζεστε με την εικόνα του πτώματός σας, αλλά να είστε ανοικτοί σχετικά με τον θάνατο. Μιλήστε ελεύθερα γι αυτό. Βγάλτε καλύτερα συμπεράσματα σχετικά με αυτόν.

Δώστε

Και δεν εννοώ απαραίτητα δώρα ή χρηματικές δωρεές. Δώστε επίσης και κομμάτια από τον εαυτό σας. Προσφέρετε. Δώστε όταν βλέπετε ότι ένα κομμάτι του εαυτού σας πρέπει να δοθεί. Να μια ιστορία:

Αγόρασα γατοτροφή σήμερα. Όσο στεκόμουν, η γυναίκα με ρώτησε αν ήμουν πρόθυμος να προσθέσω 60 σεντς στον λογαριασμό μου για να αγοράσω μία κονσέρβα γατοτροφής για το μη κερδοσκοπικό καταφύγιο ζώων, μία κομητεία πιο πέρα. Είπε ότι είχαν ανάγκη πολύ για φαγητό γιατί τους είχαν παραδοθεί πολλές γάτες. Είχα 20 δολάρια στην τσέπη μου από κάτι που είχα πουλήσει νωρίτερα στο Craigslist, έτσι το καθιέρωσα. Χρειαζόμουν τα 20 ευρώ; Όχι. Αλλά μερικές γάτες τα χρειάζονταν προφανώς.

Αυτό ακριβώς εννοώ. Αφήστε τον εαυτό σας ανοιχτό στο να δώσει όταν βλέπετε ότι υπάρχει ανάγκη.

Απαλλαχτείτε από την αίσθηση της προσκόλλησης.

Αυτό εδώ είναι το πιο σημαντικό στο βιβλίο μου. Στον πολιτισμό μας, είμαστε συχνά κολλημένοι σε πράγματα, λες και θα πεθαίναμε χωρίς αυτά. Λες και αυτά είναι που μας δίνουν αυτή την χαρά της ζωής. Στον Βουδισμό είναι κοινή τακτική η αποχή από την προσκόλληση. Οι Βουδιστές αποφεύγουν την προσκόλληση σε πράγματα, στην τέχνη, στον άλλον, ακόμα και στο ίδιο τους το σώμα.

Σκεφτείτε αυτά που έχετε. Σκεφτείτε αυτούς που έχετε . Κατανοήστε ότι αυτά δεν είναι με κανένα τρόπο μόνιμα.

Μετάφραση: awakengr.com via higherperspectives.com

Διαβάστε επίσης

To Top