Ψυχολογία

7 σημάδια ότι είστε περισσότερο συναισθηματικά ευφυείς από τους υπόλοιπους

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στους περισσότερους επιτυχημένους ανθρώπους καθώς τους βοηθάει να χτίσουν διαπροσωπικές και κοινωνικές σχέσεις. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι επιτυχημένο τείνουν να έχουν μεγάλη συναισθηματική νοημοσύνη. Αλλά τι πραγματικά σημαίνει συναισθηματική νοημοσύνη; Η ψυχολογία λέει ότι είναι η ικανότητα να αναγνωρίσουμε και να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας καθώς και τα συναισθήματα των άλλων. Το EQ, όπως λέγεται, σε σχέση με το IQ, είναι κάτι σαν την αντίθεση του πανεπιστημίου της ζωής με το κανονικό πανεπιστήμιο και έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την ικανότητα κάποιου να τα καταφέρνει στη ζωή αποτελεσματικά.

Ο ψυχολόγος και συγγραφέας του «Focus: The Hidden Driver of Excellence», είπε στη Huffington Post: «Αυτός που έχει συναισθηματική νοημοσύνη είναι σίγουρος, καλός στο να δουλεύει με τους στόχους του, προσαρμοστικός και ευέλικτος. Αναρρώνει γρήγορα από το στρες και είναι ανθεκτικός. Η ζωή κυλάει πολύ πιο ήπια όταν έχετε καλή συναισθηματική νοημοσύνη».

Λοιπόν, είστε περισσότερο συναισθηματικά ευφυείς από τους περισσότερους; Αυτά τα σημάδια είναι μια καλή ένδειξη ότι είστε:

Είστε ευγνώμονες για αυτά που έχετε ήδη

Το να είστε ευγνώμονες για αυτά που ήδη έχετε, σας δίνει την ευκαιρία να κυνηγάτε καλύτερους στόχους. Επίσης σας βοηθάει να είστε περισσότερο ωφέλιμοι στο περιβάλλον γύρω σας.

Συνειδητοποιείτε ότι κανένας δεν είναι τέλειος

Ξέρετε ότι ούτε εσείς, ούτε κανείς άλλος σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι τέλειος. Είμαστε όλοι άνθρωποι κι έχουμε όλοι ελαττώματα και τρόπους που μπορούμε να τα βελτιώσουμε. Απλά με το να το ξέρουμε αυτό και να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με αυτό μπορούμε να βοηθηθούμε στο να βελτιωθούμε καλύτερα και στο να μην έχουμε υπερβολικές προσδοκίες.

Έχετε μια ακόρεστη περιέργεια

Ψάχνετε πάντα για απαντήσεις και περισσότερη γνώση. Η ακόρεστη περιέργειά σας, σας οδηγεί να ψάχνετε για βελτιώσεις μέσα στον εαυτό σας και στα πάντα γύρω σας. Αυτό επίσης κάνει τους άλλους να ελκύονται περισσότερο στην θετική σας ενέργεια, καθώς βγάζετε περισσότερο πάθος για τη ζωή, και βλέπουν περισσότερες πιθανότητες με εσάς παρά αδύνατες καταστάσεις.

Έχετε αυτεπίγνωση

Γνωρίζετε τις δυνάμεις σας καθώς και τις αδυναμίες σας. Αυτή η γνώση σας επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε πλήρως οτιδήποτε θα σας βοηθήσει να ενισχυθεί η επιτυχία σας.

Έχετε υψηλή ενσυναίσθηση

Οι υψηλά συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι επίσης τείνουν να έχουν υψηλή ενσυναίσθηση. Είστε ικανοί να συναισθανθείτε τους άλλους, κάτι το οποίο σας βοηθάει να βρίσκετε τα θετικά σε κάθε αρνητική κατάσταση και να ψάχνετε για μια λύση στις διαμάχες.

Προσαρμόζεστε καλά στην αλλαγή

Δεν θεωρείτε τον εαυτό σας θύμα της αλλαγής. Αντίθετα μπορείτε να προσαρμοστείτε εύκολα σε αυτήν. Κατανοείτε ότι η αλλαγή είναι μια βεβαιότητα στη ζωή και την καλωσορίζετε γνωρίζοντας ότι η αλλαγή φέρνει περισσότερες ευκαιρίες.

Φροντίζετε τον εαυτό σας τόσο σωματικά όσο και διανοητικά

Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να έχετε καλή υγεία, τόσο σωματικά όσο και διανοητικά, για να απολαύσετε την καλύτερη δυνατή επιτυχία στη ζωή, συνεπώς φροντίζετε το μυαλό σας και το σώμα σας με το να τρώτε σωστά, να ασκείστε, να ξεκουράζεστε καλά και να διατηρείτε υγιείς σχέσεις.

Μετάφραση: awakengr.com via earthables.com

Διαβάστε επίσης

To Top