Αυτοβελτίωση

7 μέθοδοι για να συντονιστείτε με τη Διαίσθησή σας

Image by Hannah Dansie

Διαίσθηση· όλοι μιλούν γι’ αυτή αλλά δεν γνωρίζουν όλοι πότε έχουν διαισθητική επιφοίτηση. Είτε το ονομάσουμε «ακούω το ένστικτό μου» ή «αξιοποιώ την διαίσθησή μου» ή «ακολουθώ το ένστικτό μου», η κατανόηση να προσέχεις την φυσική επίγνωση, είναι ζωτική ικανότητα για επιτυχία στην δουλειά και στην ζωή.

Στην πραγματικότητα, ακόμα και τα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων ή σημαντικοί άνθρωποι όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Στηβ Τζομπς, ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, η Όπρα Γουίνφρει και ο Γουόρεν Μπάφετ, αποδίδουν μέρος της επιτυχίας τους στις στιγμές «α-χα!». Ο Άλμπερτ Άινσταϊν είπε κάποτε ότι πρόκειται για το πολυτιμότερο προσόν μας και μια απο τις λιγότερο χρησιμοποιούμενες αισθήσεις μας.

Μπορεί να νομίζετε ότι δεν έχετε το δώρο της διαίσθησης αλλά αυτό δεν αληθεύει. Όλοι έχουμε πρόσβαση στην διαίσθηση. Είναι η φυσικότερη βιολογική μας λειτουργία. Ο καθένας από μας έχει την δική του «αίσθηση» αυτού που αξίζει τον κόπο και είναι σωστό για την ζωή μας και σίγουρα θα θέλατε να μάθετε πώς να αξιοποιήσετε την απέραντη δύναμη της διαίσθησής σα αλλά δεν γνωρίζετε πώς. Ιδού επτά μέθοδοι για να συντονιστείτε με το ένστικτό σας.

1. Ακούστε κάποια φυσική αντίδραση

Έχετε πεταλούδες στο στομάχι; Ανατριχιάσατε; Μήπως εμφανίζετε φυσιολογικές αντιδράσεις όπως αναγούλα, λαχάνιασμα, φτέρνισμα ή πονοκέφαλο;

Το σώμα σας είναι ένας ισχυρός αναμεταδότης διαίσθησης. Υπάρχει λόγος που ονομάζεται «ένστικτο». Αν αντιμετωπίζετε κακόκεφες σκέψεις, αίσθημα καχυποψίας, ανησυχία, αμφιβολία ή αναρωτιόσαστε για κάποια συγκεκριμένη κατάσταση, εξαρτάται από σας να τις ακολουθήσετς και να δείτε πού θα οδηγήσουν. Ακούγοντας τα ανεπαίσθητα σήματα του σώματός σας, είναι κρίσιμο κομμάτι στην εξάσκηση της ενστικτώδους αίσθησης.

2. Διαλογιστείτε

Κλείστε την πόρτα, απενεργοποιείστε το τηλέφωνο, σβύστε το κομπιούτερ και πάρτε λίγες βαθειές, αργές ανάσες για να χαλαρώσετε το σώμα σας. Ο διαλογισμός είναι μια από τις πιο δυνατές παρακτικές που οποιοσδήποτε άνθρωπος πάνω στον πλανήτη θα έπρεπε να εφαρμόζει. Ο πρώτος λόγος γιατί οι περισσότεροι από μας δεν μπορούμε να ακούσουμε την διαίσθησή μας, είναι επειδή το μυαλό μας μοιάζει με μεθυσμένη τρελλή μαϊμού.

Το καθάρισμα του μυαλού σας από επαναλαμβανόμενες σκέψεις και έγνοιες, είναι από τους καλύτερους τρόπους για να ακούσετε την εσωτερική σας φωνή. Όταν διαλογίζεστε, μείνετε ακίνητοι ενώ βυθίζεστε πλήρως στην ροή τού ίδιου τού μυαλού σας. Αφήστε τις σκέψεις σας να περιπλανηθούν και μείνεται ανοιχτοί σε ιδέες και λύσεις που σας έρχονται.

3. Ζητείστε καθοδήγηση από την εσωτερική σοφία σας

Είτε το αποκαλείτε Θεό, Σύμπαν ή Κοσμική Συνείδηση, καθένας μας έχει πρόσβαση σε μια απεριόριστη και άπειρη πηγή σοφίας. Άρα, όταν βρίσκετε τον εαυτό σας εγκλωβισμένο σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, απλώς ζητείστε καθοδήγηση. Θέσετε μια ερώτηση στον εαυτό σας και προσέξετε πραγματικά τα σημάδια και τις ενδείξεις που διαφαίνονται. Παραμείνετε ανοιχτόμυαλοι.

Ρωτείστε ενδόμυχα τον εαυτό σας κάτι όπως «Γιατί βρίσκομαι εδώ; Ποιό μήνυμα ήλθα να μοιραστώ με άλλους ανθρώπους; Είναι αυτό το μονοπάτι ζωής το σωστό για μένα;». Παραμείνετε ανοιχτοί σε αναλαμπές, αισθήσεις ή εντυπώσεις που λαμβάνετε.

4. Συνονιστείτε με τις ανώτερες δονήσεις

Κάθε μια σκέψη και λέξη που φθάνει στο μυαλό και έξω από το στόμα σας ένει έναν αντίκτυπο στο κόσμο γύρω και εντός σας. Κάθε σκέψη ή συναίσθημα έχει μια δόνηση που μπορεί να μετρηθεί. Μαθαίνοντας να αυξάνετε αυτές τις δονήσεις θα μπορέσετε να συνδεθείτε με την εσωτερική σοφία σας. Οι άνθρωποι που μιλούν σχετικά με τις δονήσεις τους και την διαίσθησή τους με άνεση, το βιώνουν συχνά.

5. Σταματείστε και βιώστε την στιγμή

Ο στόχος είναι να διαθέσετε μια στιγμή για να ησυχάσετε το μυαλό σας και να φέρετε τον εαυτό σας στην παρούσα στιγμή. Με το να κάθεστε στο γραφείο προσπαθώντας να καταλήξετε σε μια λύση κάποιου προβλήματος, δεν επιτρέπετε στο ένστικτό σας να λειτουργήσει, ενώ αν απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή, βγείτε από το γραφείο και κάνετε κάτι άσχετο με την υπόθεση, μπορεί να σας βοηθήσει να συντονίσετε τις δυνάμεις τής διαίσθησης.

Ο Steve Jobs ήταν γνωστός για τους μεγάλους περιπάτους που έκανε όταν είχε κολλησει με κάποιο πρόβλημα, ώστε να δοκιμάσει στιγμές πραγματικής διαύγειας. Αυτή η διαύγεια είναι σαν μια δροσερή αναπνοή καθαρής έμπνευσης. Άρα, ανεξάρτητα με τι ασχολείστε, κάνετε ένα διάλειμμα και χοροπηδήξτε, χορέψτε, πηγαίνετε για τρέξιμο ή για μια ωραία μεγάλη βόλτα.

6. Δώστε προσοχή στα όνειρά σας

Η διαίσθηση είναι η γλώσσα των ονείρων. Έρευνες δείχνουν ότι κατά την διάρκεια του χρόνου των ονείρων το μυαλό επιδίδεται σε δημιουργική λύση προβλημάτων, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε την σωστή επιλογή στην ξυπνητή ζωή σας. Πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ, αναλογιστείτε τα ερωτήματα και τα ζητήματα για τα οποία δεν μπορούσατε να βρείτε λύσεις στη διάρκεια της μέρας, όπως «Πώς μπορώ να διορθώσω αυτό το πρόβλημα;»

Σκεφτείτε και διερευνείστε δυνατότητες. Αυτό θα πυροδοτήσει την φαντασία σας και θα θέσει σε λειτουργία το υποσυνείδητο προκειμένου να σας παράσχει δημιουργικές λύσεις ενώ κοιμόσαστε. Αν είσαστε συντονισμένοι με τα όνειρά σας, μπορείτε να συλλέξετε πολλές πληροφορίες σχετικά με το πώς να ζείτε την ζωή σας. Το επόμενο πρωί, γράψτε αμέσως όποια όνειρα ή λαμπρές ιδέες θυμόσαστε, πριν σηκωθείτε απ’ το κρεβάτι. Στη συνέχεια, δείτε αν και πώς τα όνειρα απάντησαν στο ερώτημά σας.

7. Κρατάτε ένα ημερολόγιο διαίσθησης

Ο διαλογισμός, τα όνειρα και οι μεγάλοι περίπατοι μπορούν να προκαλέσουν πλήθος ιδεών, άρα είναι καλή ιδέα να καταγράφετε κάθε σκέψη ή «συναίσθηση» δοκιμάζετε. Γράψτε ερωτήσεις ή ανησυχίες, μετά πάρτε μια βαθειά αναπνοή και περιμένετε απάντηση από την εσωτερική σας σοφία. Αφήστε τον εαυτό σας να γράφει αυτόματα.

Την επόμενη φορά που θα έχετε δυσκολία να πάρετε μια απόφαση, πάρτε μολύβι και χαρτί και αφήστε τις λέξεις να βγουν από μέσα σας. Αναλογιστείτε την κατάσταση, εξερευνείστε τα συναισθήματα και εξετάστε την γενική εικόνα. Καταγράφοντας συστηματικά τις σκέψεις σας μπορεί να αποβεί ένας υπέροχος καταλύτης για την άρση των εμποδίων και για να επιτρέψετε στην φωνή την διαίσθησης να σας δείξει τον δρόμο.

Η διαίσθηση είναι ο εσωτερικός οδηγός σας. Αν δεν την ακούτε, δεν ζείτε με το πλήρες δυναμικό σας. Η διαίσθηση απελευθερώνει την δημιουργικότητα και την φαντασία σας, σας φέρνει σε επαφή με την υποσυνείδητη δύναμή σας και σας βοηθά να πάρετε καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες αποφάσεις. Αναπτύσσοντας την διαίσθησή σας είναι σαν να αποκτάτε μια νέα δεξιότητα. Όσο περισσότερο εξασκείστε, τόσο καλύτεροι θα γίνετε σ’ αυτή. Να είστε υπομονετικοί. Τα αποτελέσματα δεν έρχονται αμέσως. Όπως όταν εξασκείτε μύες, ξεκινείστε αργά και σταδιακά χτίστε τον «διαισθητικό μύ».

Απόδοση: womaneveryday
Πηγή: Pick the Brain

Διαβάστε επίσης

To Top