Τρόπος να ζεις

7 χρυσοί ‘’κανόνες’’ της αγάπης


Η αγάπη είναι αυτή που δίνει νόημα στη ζωή μας. Διατηρησέ την μέσα σου, σαν να είσαι ένα μικρό παιδί κι ας.. μεγαλώνεις! Θυμήσου όμως την λεπτή γραμμή που ξεπερνά την αγάπη και συναντά τον εγωισμό.

Γράφει η Ελένη Κακλαμάνου

7 χρυσοί ‘’κανόνες’’ της αγάπης:

Άκουσε χωρίς να κρίνεις, δώσε την γνώμη σου χωρίς περιττά λόγια και συμβουλές.

Επέτρεψε στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου να πάρει χρόνο και να υπολογίσει ότι ακούει κι ότι νιώθει πρώτα απ όλα απ την εσωτερική του φωνή.

Εμπιστεύσου αλλά μην απαιτείς. 

Προσοχή! Είναι λεπτή η γραμμή, άφησε χώρο για να απελευθερωθούν αυτά που υπάρχουν στο έσω, είναι σημαντικό ο καθένας να διατηρεί την μονάδα του για μια υγιή σχέση. Όταν απαιτείς, προσπαθείς να ακυρώσεις. Τελικά όμως υποβαθμίζεις τον εαυτό σου και δίνεις την εντύπωση στο υποσυνείδητο σου πως είσαι συναισθηματικά ανώριμος.

Δώσε την βοήθεια σου απλόχερα και δέξου την πίσω. 

Μην αποφασίζεις εσύ όμως για ότι δεν σε αφορά. Βοήθεια σημαίνει πως στέκομαι δίπλα σου με διακριτικότητα και αν λοξοδρομήσεις σου υπενθυμίζω τον στόχο σου. Με την σειρά μου δέχομαι κι εγώ την βοήθεια σου, έχω εσωτερικό χώρο και για άλλους ανθρώπους, δεν είμαι εγωκεντρικός.

Αγκάλιασε. Είναι πολύ σημαντική κίνηση. 

Πρόσεξε όμως πόσο σφιχτά το κάνεις.. υπάρχει κίνδυνος για πνιγμό. Τα χέρια αυτά να είναι ασφάλεια, σιγουριά, αγάπη, όχι φυλακή. Η αγάπη είναι πάνω απ όλα ελευθερία.

Προστάτευσε! Με την αλήθεια, μην χρησιμοποιείς το ψέμα. 

Είναι φαύλος κύκλος που διαταράσσει την ισορροπία σου , την διάθεση σου, την ηθική σου. Σκοπός είναι να αισθάνεσαι την καθαρότητα του να είσαι ειλικρινής. Κερδίζεις χρόνο ξέροντας και εξηγώντας που βρίσκεσαι αλλά και για το τι πραγματικά ζητάς στον άνθρωπο σου. Προστάτευσέ τον με αυτόν τον τρόπο.

Πλησίασε, όμως μην εισβάλλεις. 

Η μαγεία βρίσκεται στο να αποφασίζουν και οι δύο, όχι μόνο ένας, σε αυτόν τον μαγικό ιδιωτικό χώρο υπάρχουν κάποια όρια, υπάρχουν μικρές γωνίες που επιλέγει κανείς να τις κρατήσει για τον εαυτό του, κι αυτό είναι απόλυτα υγιές. Προσκάλεσε τους ανθρώπους σου με πολύ αγάπη στο έσω σου! Κράτα όμως αυτές τις γωνιές που επιθυμείς για εσένα αναλλοίωτες, πέρνα χρόνο με αυτές.

Αναγνώρισε τα μειονεκτήματα.

Πολύ σημαντικό βήμα είναι η αναγνώριση των μειονεκτημάτων μας αλλά και του ανθρώπου δίπλα μας. Μπορείς όποτε θέλεις και νιώθεις έτοιμος να βελτιώσεις τα δικά σου ίσως και να τα εξαλείψεις , αυτό όμως  μην προσπαθήσεις να το κάνεις στον άνθρωπο σου. Γιατί δεν είναι εσύ, δεν σου ανήκει, αγάπησε τον με αυτά που εσύ θεωρείς ελαττώματα. Σκοπός είναι, όσο περνάει ο καιρός μέσα από αυτή τη σχέση να βγουν στην επιφάνεια οι καλύτεροι δυνατοί εαυτοί (σας). Για να γίνει αυτό ‘’απαιτείται’’ κλίμα θετικότητας αγάπης και σεβασμού!

Διαβάστε επίσης


To Top