Πνεύμα

6 βήματα για να επαναφορτίσετε την πνευματική σας ενέργεια με τα χέρια

Μέσα στον καθένα μας βρίσκεται η δύναμη για να θεραπευτούμε.

Όταν χτυπάμε, το σώμα μας διορθώνει την πληγή. Όταν κλαίμε, η καρδιά και το μυαλό μας αρχίζουν να ηρεμούν και να μας παρηγορούν. Όλοι έχουμε αυτή την έμφυτη θεραπευτική ικανότητα μέσα μας, απλώς πρέπει να θυμόμαστε ότι βρίσκεται εκεί.

Το σώμα μας είναι ένα απίστευτο έργο τέχνης. Ακόμα και όταν κάθεστε και διαβάζετε αυτό το άρθρο, εκατοντάδες χιλιάδες διαδικασίες συμβαίνουν μέσα στο σώμα σας για να διατηρήσουν την λειτουργία και την ευημερία του.

Μια έξυπνη μηχανή όπως αυτή, χρειάζεται τροφή, φροντίδα και προστασία. Γι αυτό το λόγο πρωταρχική σημασία έχει η καλή διατροφή, η άθληση, ο καθαρός αέρας, η ενυδάτωση και ο καλός ύπνος. Αλλά, έχουμε και αυτή την άλλη πλευρά που δε μπορεί να αγνοηθεί, μια πνευματική πλευρά που πρέπει επίσης να τρέφεται και να φροντίζεται.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να τρώτε τα πιο υγιεινά φαγητά του κόσμου και να αθλείστε κάθε μέρα, αλλά αν δεν έχετε προσδιορίσει τον πνευματικό σας εαυτό, ποτέ δεν θα είστε πραγματικά υγιείς.

Η πνευματική σας ενέργεια πηγάζει από το σώμα σας και σας δίνει αυτή τη λαμπερή λάμψη ή την αύρα. Μπορεί να έχετε δει αυτή την λάμψη ή την αύρα στον εαυτό σας ή στους άλλους. Μπορεί να την έχετε αισθανθεί ακόμη και να ακτινοβολεί από το πρόσωπο σας προς τα έξω στον κόσμο.

Η πνευματική σας ενέργεια πρέπει να φροντίζεται, να τρέφεται και να προστατεύεται όσο το φυσικό σας σώμα, αλλά πολύ συχνά παραμελείται ή αγνοείται. Πολύ συχνά αποτυγχάνουμε να συντονίσουμε τον πνευματικό μας εαυτό και να τιμήσουμε πραγματικά αυτή την ενεργητική πλευρά μας.

Αυτή η ενεργητική πλευρά μας κυβερνά τη διαίσθηση μας και είναι η εσωτερική μας πυξίδα. Μας βοηθά να νιώθουμε συνδεδεμένοι με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό μας και μας καθοδηγεί σε όλες τις αποφάσεις της ζωής.

Αν αισθάνεστε εξαντλημένοι παρά τον ύπνο, αν αγωνίζεστε να βρείτε τη χαρά ακόμα και αν όλα στη ζωή σας πάνε καλά, θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή πρέπει να αποκαταστήσετε και να αναπληρώσετε αυτή την πνευματική ενέργεια.

Άλλα σημάδια πως χρειάζεται να αποκαταστήσετε την πνευματική σας ενέργεια περιλαμβάνουν:

  • Νιώθετε εκτός τόπου ή ότι δεν ανήκετε κάπου
  • Δεν έχετε ενθουσιασμό, παρόλο που πετυχαίνετε τους στόχους σας
  • Αισθάνεστε πως δεν έχετε κάποιον σκοπό
  • Θέλετε να αισθανθείτε, να δείτε και να κατανοήσετε τη ζωή σε ένα βαθύτερο επίπεδο
  • Νιώθετε συνεχώς αγχωμένοι ή στρεσαρισμένοι

Ένας ισχυρός τρόπος για να αποκαταστήσετε αυτή την πνευματική ενέργεια είναι να στείλετε στον εαυτό σας θεραπεία. Οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει αυτό, και εδώ βρίσκεται το πώς λειτουργεί:

1ο βήμα:

Βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου δεν μπορούν να σας διακόψουν. Ξαπλώστε ή καθίστε ευθεία σε μια καρέκλα. Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε 5 βαθιές αναπνοές. Βεβαιωθείτε ότι αναπνέετε βαθιά μέχρι την κοιλιά και όχι μόνο μέχρι το στήθος σας.

2ο βήμα:

Κρατήστε τα χέρια σας μαζί σε θέση προσευχής και πιέστε απαλά τα δάκτυλα και τις παλάμες σας μαζί. Φέρτε τα χέρια σας έτσι ώστε να αγγίζουν το κέντρο του μετώπου σας ή του τρίτου ματιού και στη συνέχεια φέρτε τα έτσι ώστε να αγγίζουν το κέντρο της καρδιάς σας. Το μέτωπο και η περιοχή του στήθους σας περιέχουν δύο ισχυρά τσάκρα (τρίτο μάτι και τσάκρα της καρδιάς) και αυτή η κίνηση θα βοηθήσει στην ενεργοποίηση τους.

3ο βήμα:

Τώρα, ξεκινήστε απαλά να τρίβετε τα χέρια σας μέχρι να δημιουργήσετε θερμότητα. Τοποθετήστε το δεξί σας χέρι στο κέντρο της καρδιάς και το αριστερό πάνω στον αφαλό. Και πάλι, αυτά είναι ισχυρά τσάκρα που θα επαναφορτιστούν από τα χέρια σας.

4ο βήμα:

Κρατώντας τα μάτια σας κλειστά, οραματιστείτε το θεραπευτικό λευκό φως να στέλνεται από τα χέρια σας στο σώμα σας. Δείτε το θρεπτικό φως που ρέει στο σώμα σας θεραπεύει, να αποκαθιστά και να επαναφορτίζει όλα τα ενεργειακά σας κέντρα. Οραματιστείτε το φως να πηγαίνει στις άκρες των ποδιών και στην κορυφή του κεφαλιού σας. Μπορείτε ακόμη να οραματιστείτε το λευκό φως που ακτινοβολεί από το σώμα σας και σχηματίζει μια προστατευτική λάμψη γύρω σας.

5ο βήμα:

Όταν αισθανθείτε πως έχετε λάβει αρκετή ενέργεια λευκού φωτός, ανοίξτε τα μάτια σας και κουνήστε τα χέρια σας. Σηκωθείτε και κουνήστε ελαφρώς το σώμα σας ή τεντωθείτε λίγο μόνο για να κινηθεί το αίμα σας.

6ο βήμα:

Πείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και φροντίστε να μείνετε ενυδατωμένοι για το υπόλοιπο της ημέρας.

Αυτός είναι ένας πολύ γρήγορος και εύκολος τρόπος για να στείλετε θεραπευτική ενέργεια στο σώμα σας και θα σας βοηθήσει να επαναφορτίσετε αμέσως την πνευματική σας ενέργεια. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάντε το καθημερινά για μια εβδομάδα για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Μετάφραση: awakengr.com via themindsjournal

Διαβάστε επίσης

To Top