Εναλλακτικά άρθρα

6 συμβόλαια της ψυχής για το κάρμα και πως μπορείτε να τα λύσετε


Της Lauren

«Το όνειρο μας κάνει να ονειρευτούμε και δεν υπάρχει τέλος στην ψευδαίσθηση. Η ζωή είναι σαν ένα τρένο με διαθέσεις, σαν μια σειρά από χάντρες και καθώς τις περνάμε, αποδεικνύεται ότι είναι πολύχρωμοι φακοί που δίνουν στον κόσμο την δική τους απόχρωση». ~ Ralph Waldo Emerson

Αν τα πάντα σε αυτό το επίπεδό της δυαδικότητας είναι μια ψευδαίσθηση, μια ιστορία, τότε μπορούμε να αποκτήσουμε πολλή σοφία από μια παραβολή, από μια αλληγορία και από άλλες μορφές αφηγήσεων. Προσωπικά, οι αφηγήσεις που αναδύονται από τις βαθύτερες ανακαλέσεις της υπνοθεραπείας δεν είναι μόνο γοητευτικές αλλά επίσης αποκαλύπτουν τους δεσμούς του κάρμα και πως μπορούμε να ελευθερωθούμε από αυτούς.

Να θυμάστε ότι το κάρμα και τα συμβόλαια της ψυχής είναι μια επιλογή, και μπορούμε να αποφασίσουμε να λήξουμε τον κύκλο της Σαμσάρα χωρίς την ανάγκη να ανταποδώσουμε τίποτα.

Αλλά μπορούμε σίγουρα να μάθουμε κάτι με το να παρατηρήσουμε τα καρμικά μας μοτίβα, να απελευθερωθούμε από αυτά και να προχωρήσουμε πέρα από την δυαδικότητα διαλύοντας κάθε διαχωρισμό μεταξύ μας.

Εδώ βρίσκονται έξι παραδείγματα συμβολαίων ψυχής και πως μπορούν να λυθούν:

1. Οι Ναζί και ο άγγελος

Ένα κορίτσι γύρω στα 10 χρόνων ξυπνά βασανισμένη από κάποιους ανθρώπους. Είναι ξαπλωμένη σε ένα τραπέζι και ξέρει ότι έχουν βάλει μια ατσάλινη μπάρα στο κεφάλι της.

Καταλαβαίνει ότι βρίσκεται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης και πως χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό για να την βασανίσουν ώστε να τους πει πληροφορίες για τις αντίπαλες δυνάμεις. Εκείνη έχει ψυχικές ικανότητες και θέλουν όχι μόνο να τις χρησιμοποιήσουν αλλά να κατανοήσουν πως λειτουργούν παρακολουθώντας τον εγκέφαλο του κοριτσιού και να κάνουν πειράματα πάνω της.

Υπάρχει συγκεκριμένα ένας άντρας που προσπαθεί να αποκτήσεις αυτές τις πληροφορίες. Είναι Ναζί και καθώς αυτή πεθαίνει ενώ δεν τους έχει δώσει πληροφορίες, βλέπει το πρόσωπο του γεμάτο με θυμό. Αφού ξεκουράζεται λίγο καιρό στο αγγελικό πεδίο, αποκαλύπτεται ότι σε αυτή την ζωή αυτός την έχει ακολουθήσει και είναι ο βίαιος και θυμωμένος πατέρας της.

Δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει το φως που ήξερε πως κατοικεί μέσα της και γι αυτό ήταν πάντα θυμωμένος μαζί της. Με το να το συνειδητοποιήσουν αυτό, θα μπορέσουν να σπάσουν το συμβόλαιο της ψυχής τους και να συνεχίσουν.

2. Η νταντά και η ενδομητρίωση

Μια καλλιτέχνης για όλη της την ζωή κατοικούσε κάπου στο Άμστερνταμ. Είναι μια νταντά που πηγαίνει στο υπόγειο του σπιτιού για να βάλει πλυντήριο χρησιμοποιώντας μεγάλα βαρέλια νερού και μια σκάφη.

Υπάρχει ένα μικρό αγόρι 2 χρόνων που παίζει με το νερό και προσπαθεί να βοηθήσει. Αγαπά πολύ αυτό το αγόρι και τώρα, πολύ πιο μεγάλη πλέον βρίσκεται στο νεκροκρέβατο της.

Καθώς πεθαίνει λυπάται παρά πολύ που πρέπει να τον αφήσει αλλά ο ανώτερος εαυτός της της λέει πως της δόθηκε αυτή την ζωή για να της υπενθυμίσει πως δεν χρειάζεται να έχει βιολογική σύνδεση με ένα παιδί για να βιώσει την μητρική αγάπη.

Της το υπενθυμίζει αυτό λόγω της ενδομητρίωσης που είχε σε αυτή τη ζωή, που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Επίσης της λέει πως μπορεί να εκπροσωπήσει και να βοηθήσει τις γυναίκες με ενδομητρίωση.

3. Η αρπαγή του παιδιού και η οντότητα

Μια γυναίκα βρίσκεται πάλι πίσω στη ζωή ενός καουμπόη που αγνοεί την οικογένεια του αλλά ολοκληρώνει την δουλειά του με υπερηφάνεια και τιμή. Καθώς ο καουμπόη πεθαίνει ένα εξάνθημα εμφανίζεται στον λαιμό της γυναίκας καθώς μιλά στον ανώτερο εαυτό της και μετακινείται ανάμεσα στις ζωές της.

Τότε περιγράφει την ζωή μιας γυναίκας που έχει χάσει το μωρό της και καθώς ταξιδεύει με ένα πλοίο αποκτά εμμονή με το μωρό μιας άλλης οικογένειας. Μπαίνει κρυφά στο δωμάτιο της μητέρας και κλέβει το μωρό, αλλά τελικά την σταματά ο σερίφης.

Πρέπει να αντιμετωπίσει την ενοχή και την ντροπή, ωστόσο αποδεικνύεται ότι η ψυχή θυμάται πως εκείνη είχε προσκολληθεί στην γυναίκα που μια βρίσκεται σε αυτή τη ζωή και μια στην ζωή του καουμπόη (με αποτέλεσμα το εξάνθημα) και κρυβόταν μέσα της.

Εκμεταλλεύτηκε αυτή τη γυναίκα γνωρίζοντας ότι θα έψαχνε για μωρά. Ο ανώτερος εαυτός οδηγεί την απαγωγέα να επανενωθεί με το αληθινό παιδί της στο φως και η οντότητα φεύγει.

4. Ενδοοικογενειακή βία και επιθυμία για παιδιά

Αν και το κάρμα είναι κάτι με το οποίο έχουμε δεσμευτεί και χρειάζεται να το βιώσουμε από την αντίληψη του άλλου, μερικές φορές αυτή η αντίληψη επαναλαμβάνεται σε πολλές ζωές. Όταν η ψυχή δεν μπορεί να λύσει το κάρμα αυτό θα συνεχίζει να συμβαίνει.

Μια νέα και όμορφη γυναίκα αναγκάζεται να παντρευτεί έναν πλούσιο άντρα ακόμα και αν είναι ήδη ερωτευμένη με κάποιον άλλον. Ο νέος σύζυγος καταλαβαίνοντας πως δεν τον αγαπά την βιάζει και την χτυπά και την έχει υπό έλεγχο για 15 χρόνια.

Πάντα προσπαθεί να την αφήσει έγκυο αλλά εκείνη αντιστέκεται ακόμα και αν θέλει παιδιά. Όταν εκείνος τελικά πεθαίνει αυτή είναι ελεύθερη αλλά είναι αποξενωμένη, εντελώς δυστυχισμένη και απλώς περιμένει το υπόλοιπο της ζωής της. Ο ανώτερος εαυτός της της λέει πως δεν κάνει καλά επειδή το κάρμα συνεχίζει να επαναλαμβάνεται.

Ο σύζυγος εκείνης της ζωής έγινε ο σύντροφος της στην τωρινή και τελικά απέκτησε τα παιδιά που τόσο ήθελε μαζί της στην προηγούμενη ζωή, οπότε ουσιαστικά νίκησε. Ακόμα και αν έχουν χωρίσει τώρα σε αυτή τη ζωή εκείνη εξακολουθεί να πρέπει να υπερασπίζεται τον εαυτό της.

5. Η δουλέμπορος και η Αιγύπτια πριγκίπισσα

Μια Δυτική Ινδή γυναίκα υπήρχε σε δύο ζωές. Στην μία είναι δουλέμπορος σε ένα πλοίο που μαζεύει σκλάβους από την Νότια Αμερική για πώληση. Περιγράφει με αηδία πως στοιβάζονται σε κιβώτια κάτω από το κατάστρωμα και πως πρέπει να πετάξει τα νεκρά σώματα από το πλοίο όταν αρρωσταίνουν και πεθαίνουν.

Τότε επιστρέφει πίσω στον χρόνο όταν ήταν Αιγύπτια πριγκίπισσα που περπατούσε στον Νείλο και ένιωθε αποστροφή για τον εαυτό της, γιατί ακόμη και αν είχε τα πάντα, οι πυραμίδες μπροστά της είχαν φτιαχτεί από σκλάβους.

Η ψυχή έμενε σε αυτή την πληροφορία επανειλημμένα και ήταν πολύ δύσκολο να λάβει νέες πληροφορίες. Δεν ήταν έτοιμη να συγχωρήσει τον εαυτό της και γι αυτό υποσχέθηκε ότι θα πρέπει να το ξαναπεράσει.

6. Ο όχλος και η πικρία

Ένας άντρας κατηγορήθηκε για μαγεία ή για μαύρη μαγεία σε έναν τόπο που μοιάζει με έρημο και εκείνος και η κόρη του δολοφονήθηκαν βίαια από τον όχλο με λιθοβολισμό. Ο άντρας περιγράφει πως μπορούσε να δει όλα τα πρόσωπα του όχλου και είναι αναγκασμένος να τους ξαναδεί στις επόμενες ζωές όπου υποσυνείδητα προσπαθούν να τον καταστρέψουν.

Η ψυχή περιγράφει πως παρόλο που ακόμα και αν περιμένει στον τόπο ανάπαυσης εδώ και εκατοντάδες χρόνια, εξακολουθεί να νιώθει σαν θύμα και δεν μπορεί να συγχωρήσει αυτό το γεγονός.

Περιγράφει επίσης την αδυναμία και τον φόβο του να μην μπορεί να προστατέψει το παιδί του. Το κάρμα της ψυχής του μπορεί να λυθεί με το να μάθει να εμπιστεύεται και να μην παίρνει τις επιθέσεις των άλλων πολύ προσωπικά αλλά να τους δείχνει συμπόνια και να τους ενώνει με το παράδειγμα του.

Αναγνωρίζετε τον εαυτό σας σε κάποια από αυτές τις ιστορίες; Μερικές φορές μπορεί να σας βοηθήσει το να κάνετε τα προβλήματα σας μια ιστορία και να την πείτε με τον εαυτό σας να βρίσκεται σε τρίτο πρόσωπο ώστε να αποκτήσετε νέα οπτική, να αποσπασθείτε και τελικά να το λύσετε μέσα από τα μάτια ενός γονέα που φροντίζει το παιδί του.

Οι προηγούμενες ζωές δεν υπάρχουν για να προσκολληθούμε σε αυτές, αλλά για να βοηθήσουν την ψυχή με το πιο εμφανές πρόβλημα που αντιμετωπίζει σε αυτή την ζωή. Με αυτόν τον τρόπο, η αφήγηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό εργαλείο, το οποίο μας βοηθά να επιστρέψουμε στο φως και να υπερβούμε αυτό το επίπεδο δυαδικότητας για πάντα.

Μετάφραση, επιμέλεια: L.C.
Image artist: Kuba Ambrose

Διαβάστε επίσης


To Top