Τροφή για σκέψη

6 σκληρές αλήθειες που πρέπει να μάθετε για να αναπτυχθείτε

Σε μερικές περιπτώσεις, είναι πέρα για πέρα αληθινό ότι οι παλαιότεροι πολιτισμοί κατανοούσαν τον κόσμο καλύτερα από εμάς. Αν και λανθασμένα πίστευαν πως η γη ήταν επίπεδη, ήξεραν πολλά για το τι σημαίνει να ζεις. Αρχαίοι πολιτισμοί και θρησκείες όπως ο Βουδισμός και ο Ινδουισμός δίδαξαν στους ανθρώπους τις σκληρές αλήθειες της ζωής και το πώς μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να αναπτυχθούν.

Κάπου στην πορεία βέβαια, φαίνεται να ξεχάσαμε αυτά που μας έμαθαν. Γι αυτό πρόκειται να σας υπενθυμίσω αυτές τις 6 σκληρές αλήθειες που χρειάζεται να ακούσετε αν θέλετε να αναπτυχθείτε.

  1. Πρέπει να δείτε την πραγματικότητα όπως είναι

Δεν υπάρχει λόγος να διαμορφώνετε τις δικές σας ιδέες για τον κόσμο και να μην ξέρετε τι πραγματικά συμβαίνει. Αν και είναι σημαντικό να έχετε τις απόψεις σας, είναι ακόμα πιο σημαντικό να είστε ρεαλιστές. Με το να βλέπετε τον κόσμο όπως είναι χωρίς φίλτρα, δημιουργείτε την βάση της ευτυχίας για την ζωή σας. Από εκεί, μπορείτε να χτίσετε ό, τι θέλετε να δημιουργήσετε σε αυτή τη ζωή.

  1. Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη

Ένας από τους κύριους νόμους του σύμπαντος είναι πως τίποτα δεν παραμένει ακίνητο. Οι πλανήτες κινούνται, τα αστέρια πεθαίνουν και ο χρόνος κυλά χωρίς να σταματά ποτέ. Στην καθημερινότητα μας πράγματα αλλάζουν. Χάνουμε φίλους, αλλάζουμε δουλειά ή μας τυχαίνει κάτι που ποτέ δεν περιμέναμε. Αν δεν μπορείτε να το αποδεχτείτε αυτό, πρόκειται να νιώσετε καταπιεσμένοι και να απογοητευτείτε πολύ γρήγορα.

  1. Η ανησυχία δεν κάνει τίποτα

Το να ανησυχείτε είναι απλώς μια κατάσταση του μυαλού. Υπάρχει στο μυαλό σας και δεν κάνει απολύτως τίποτα για να αλλάξει ή να επηρεάσει την πραγματικότητα. Όταν επιτρέπετε στον εαυτό σας να αγχώνεται για το παρελθόν ή το μέλλον τον αναγκάζεται να βιώσει αυτή την φρικτή κατάσταση διπλά. Οπότε, είναι ουσιώδες να μάθετε πώς να ζείτε στο παρόν και να εστιάσετε σε αυτό που συμβαίνει τώρα.

  1. Ο διαλογισμός είναι το κλειδί για να είστε χαρούμενοι

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο διαλογισμός απλώς δεν τους ταιριάζει. Ωστόσο, αυτό είναι φυσιολογικό επειδή έχουν μια πολύ συγκεκριμένη και λανθασμένη ιδέα για το τι είναι στην πραγματικότητα αυτή η αρχαία πρακτική. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαλογιστείτε. Αν και μπορεί να μην το καταλαβαίνετε τώρα, αν το δοκιμάσετε θα ανακαλύψετε σύντομα τι μπορεί να σας προσφέρει. Θα σας φέρει γαλήνη και ηρεμία ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

  1. Ο θυμός πάντα σας βλάπτει

Κάποια συναισθήματα φέρνουν αρμονία και ηρεμία. Άλλα, όπως ο θυμός φέρνουν καταστροφή και χάος. Η οργή δεν προκαλεί τίποτα θετικό σε κανέναν. Αντιθέτως, δημιουργεί άγχος και στρες. Μαζί με αυτά, αν ενδώσετε στον θυμό για πολύ καιρό, τελικά θα εξαντληθείτε συναισθηματικά. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ καλύτερο να αφήσετε τον θυμό και το μίσος.

  1. Η εφήμερη ευτυχία θα σας προκαλέσει ταλαιπωρίες

Ως άνθρωποι, λαχταράμε ό, τι νομίζουμε πως θα μας φέρει την ευτυχία. Ο πιο γρήγορος τρόπος να πάρουμε μια στιγμή ευχαρίστησης, είναι με εξωτερικά μέσα- με το να αγοράσουμε κάτι ή με το να αναζητήσουμε την επιβεβαίωση από τους άλλους. Αν και αυτά μπορεί είναι ωραία, το συναίσθημα της χαράς ξεθωριάζει γρήγορα και μένετε να θέλετε κάτι μεγαλύτερο και καλύτερο. Ο δρόμος για την αληθινή ευτυχία σημαίνει να κάνετε πράγματα που θα σας ωφελήσουν μακροπρόθεσμα.

Ο χρόνος μας στην γη είναι περιορισμένος. Γι αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τον χρόνο μας εδώ σοφά. Χρειάζεται να τον χρησιμοποιήσουμε για να μάθουμε, να αναπτυχθούμε και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την ζωή μας. Ο μόνος αληθινός τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι με το να κατανοήσουμε τις αλήθειες της ζωής, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρές φαίνονται.

Στον καθένα πρέπει να υπενθυμίζονται αυτές οι 6 σκληρές αλήθειες ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και να δημιουργήσει την καλύτερη ζωή που μπορεί.

Μαγεία Τ.

Διαβάστε επίσης

To Top