Αυτοβελτίωση

6 σημάδια ότι είναι ώρα να πάτε την ζωή σας στο επόμενο επίπεδο

Είστε το μόνο άτομο που παρακωλύει τον εαυτό του από την επίτευξη των ονείρων του και αν προσέξετε αυτά τα σημάδια, είναι ώρα να πάτε την ζωή σας στο επόμενο επίπεδο. Το πεπρωμένο σας είναι εκεί έξω αν έχετε το κουράγιο να το αρπάξετε.

Θα απαιτηθεί γενναιότητα από εσάς σε αυτό το ταξίδι της αυτοεκπλήρωσης, και όταν πετύχετε, θα ξέρετε για τι πραγματικά είστε ικανοί.

1. Δεν έχετε έμπνευση από το τρέχον περιβάλλον σας

Η συνεχής μάθηση είναι μέρος της ζωής μας ως άνθρωποι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και είναι γεγονός ότι μας δίνει χαρά και μας παρακινεί να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε. Αν δεν έχετε εμπνευστεί από κάποια νέα σοφία τώρα τελευταία, πηγαίντε να την βρείτε.

Διαβάστε ένα καινούργιο βιβλίο, κάντε ένα μάθημα, δοκιμάστε ένα καινούργιο μέρος για να αγοράσετε τα λαχανικά σας, μιλήστε σε κάποιον που συνήθως αποφεύγετε. Αν δεν έχετε επεκταθεί τώρα τελευταία, αυτή είναι καλή περίοδος να προκαλέσετε τον εαυτό σας με μια νέα εμπειρία.

Μάθετε για τον εαυτό σας κάνοντας μια προσωπική εξερεύνηση. Προκαλέστε το ίδιο σας το σκεπτικό κάθε φορά που λέτε στον εαυτό σας «Δεν μπορώ γιατί______». Στα αλήθεια δεν είστε ικανοί ή βάζετε όρια στον εαυτό σας κατά κάποιο τρόπο; Είναι ο φόβος το μόνο πράγμα που σας κρατάει από το να κάνετε αυτό που θέλετε;

2. Νιώθετε σαν να αξίζετε περισσότερα

Η απόλυτη ποσότητα του ταλέντου σας θα μπορούσε να εκπληρώσει τις ανάγκες για προσωπικό μιας μικρής πρωτοπόρας επιχείρησης και ακόμα περισσότερο. Η γνώση που πρέπει να μοιραστείτε με τον κόσμο είναι τεράστια. Αισθάνεστε ότι θα έπρεπε να είστε σαμάνοι.

Όταν νιώθετε μια αποσύνδεση μεταξύ του τι έχετε τώρα και του τι αισθάνεστε πως είστε ικανοί να δώσετε στον κόσμο, είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να προκαλέσετε περισσότερο τον εαυτό σας. Δεν μιλάμε για υλικά αποκτήματα, μιλάμε για την έλλειψη της ευκαιρίας να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το σύνολο των δυνατοτήτων σας.

Αυτή είναι μια πολύ καλή στιγμή να αναρωτηθείτε:

Τι θα έκανα αν τα λεφτά και ο χρόνος δεν ήταν σκοπός;

Τώρα αναρωτηθείτε γιατί δεν έχετε δουλέψει προς αυτός τον στόχο ακόμα, και αποφασίστε να κάνετε ένα βήμα προς τα μπροστά και να κατορθώσετε το όνειρό σας προκαλώντας τον εαυτό σας.

3. Νιώθετε την ανάγκη να ωριμάσετε μέσω της εμπειρίας

Όταν οι άνθρωποι που ξέρετε μιλούν για ταξίδια, έχετε πιο πολλά μέρη που θέλετε να πάτε από αυτά που έχετε πάει. Όταν οι άνθρωποι μιλούν για κουλτούρες και γλώσσες που έχουν βιώσει, ξέρετε μόνο αυτή στην οποία γεννηθήκατε.

Χρειάζεται να επεκτείνετε τον χαρτοφύλακά σας των εμπειριών ζωής, προκαλώντας περισσότερο τον εαυτό σας. Σκεφτείτε τη ζωή σας ως μια επένδυση. Επενδύστε τον χρόνο σας, τα λεφτά σας και την ενέργειά σας σε δραστηριότητες που σας δίνουν το μεγαλύτερο αντάλλαγμα. Αν αυτό δεν θρέψει την ψυχή σας με κάποιον τρόπο ή σας βοηθήσει να ωριμάσετε σε αυτό που προοριζόσασταν να γίνετε, τότε βρείτε τι είναι αυτό που το κάνει.

4. Δεν καταλαβαίνετε τους αγχωμένους ανθρώπους

Όταν δοκιμάζετε τον εαυτό σας, τον αναγκάζετε να βγει από την ζώνη της άνεσης. Αυτό δημιουργεί κάποιο άγχος για τη νέα κατάσταση. Αν δεν είστε σίγουροι ότι καταλαβαίνετε το συναίσθημα του άγχους, είναι ώρα να προκαλέσετε τον εαυτό σας περισσότερο.

Ο φόβος της αποτυχίας όταν αναλαμβάνουμε μια νέα πρόκληση είναι φυσιολογικός. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι να αποφεύγετε τις καινούργιες προκλήσεις από το φόβο μήπως αποτύχετε.

5. Σας αρέσει το γεγονός ότι η ζωή σας είναι εύκολη

Δυστυχώς, όταν η ζωή σας είναι εύκολη, είναι σημάδι ότι έχετε πέσει σε μια ρουτίνα και ότι χρειάζεται να προκαλέσετε τον εαυτό σας περισσότερο. Σίγουρα, με την ευκολία είναι δύσκολο να διαφωνήσει κάποιος, αλλά δεν έχει να κάνει με αυτό η ουσία της ζωής.

Η ζωή και το να ζει κάποιος, περιέχουν και τα δύο χαρές και πόνους, δυσκολίες και περιόδους άνεσης και χαλάρωσης. Αν ζείτε εύκολα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μια πρόκληση θα κάνει την εμφάνισή της σε εσάς σύντομα, επειδή κανένας δεν ζει με ευκολία όλη την ώρα.

Από το να γίνονται πράγματα στη ζωή σας όταν δεν είστε προετοιμασμένοι, καλύτερα να ετοιμαστείτε. Πράξτε έτσι ώστε να αποκτήσετε καλή σωματική και πνευματική κατάσταση. Να είστε έτοιμοι να αναλάβετε τις προκλήσεις που η ζωή θα σας φέρει. Προετοιμαστείτε για μια πνευματική επίθεση και αποφασίστε να μείνετε δυνατοί στην πίστη σας για τις ικανότητές σας.

Προκαλέστε τον εαυτό σας ώστε να είναι αρκετά δυνατός σωματικά ώστε να επιβιώσει μιας σημαντικής ασθένειας. Ακόμα και αν είστε υγιείς τώρα, πιέστε τον εαυτό σας να γίνει όσο πιο δυνατός γίνεται, έτσι ώστε αν το σώμα σας έχει κάποιο κώλυμα να μπορείτε να το χειριστείτε εύκολα.

6. Υπνοβατείτε στη δουλειά σας

Προφανώς η καριέρα σας δεν σας προκαλεί αν νιώθετε είτε σαν εκπαιδευμένη μαϊμού  που μπορεί να τα καταφέρει ή σαν να μπορούσατε να κοιμηθείτε οπουδήποτε και όλα να πηγαίνουν καλά.

Ερευνητές στο Journal of Small Business Management που ερευνούσαν τους λόγους που οι γυναίκες φεύγουν από εργαζόμενες, διαπίστωσαν ότι τα πιο σημαντικά πρωτοπόρα κίνητρα των γυναικών ήταν η επιθυμία για πρόκληση και αυτοδιάθεση και η επιθυμία για ισορροπία μεταξύ των ευθυνών οικογένειας και δουλειάς. Οι γυναίκες θέλουν να είναι ικανές να ελέγχουν το δρόμο της καριέρας τους, να έχουν ευελιξία για την οικογένεια και θέλουν μία δουλειά που να τις προκαλεί και να τις βοηθάει να φτιάξουν ένα βιογραφικό γεμάτο με δεξιότητες.

Μετάφραση: awakengr.com via powerofpositivity.com
Photo Artist- Kate Smuraga

Διαβάστε επίσης

To Top