Γενικού ενδιαφέροντος

6 επιστημονικά δεδομένα για τα μωρά που γεννιούνται τον Απρίλιο


Ο χειμώνας πέρασε, η άνοιξη κάνει (επιτέλους) δειλά-δειλά την παρθενική εμφάνισή της και το Πάσχα σαν να πλησιάζει σιγά-σιγά. Ναι, ο Απρίλιος έχει φτάσει και μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως είμαστε στην τελική ευθεία για την πιο χαρούμενη και ηλιόλουστη εποχή του χρόνου! Εσύ, όμως, μάλλον είσαι στην τελική ευθεία της εγκυμοσύνης σου, που σημαίνει πως δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά πραγματικά θα αποκτήσεις ένα ανοιξιάτικο μωρό! Τι λέει η επιστήμη, λοιπόν, για τα μωρά του Απριλίου; Έχουν κοινά χαρακτηριστικά και ποια είναι αυτά;

Οι απαντήσεις παρακάτω…

Τα μωρά του Απριλίου:

Είναι πιο πιθανό να κοιμούνται πιο αργά

Έρευνα στην έκδοση Sleep ανακάλυψε πως οι άνθρωποι που γεννιούνται κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού πέφτουν γενικότερα πιο αργά για ύπνο σε σχέση με εκείνους που έχουν γεννηθεί τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Επομένως, έχε στο μυαλό πως το μικρό σου θα εξελιχθεί σε μεγάλο… ξενύχτη!

Είναι πιθανότερο να γίνουν πιο αισιόδοξοι άνθρωποι

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουγγαρίας, που διενεργήθηκε με δείγμα τους ίδιους τους σπουδαστές που φοιτούν εκεί, έδειξε πως τα μωρά που γεννιούνται τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο είναι πιο πιθανό να έχουν υπερθυμική διάθεση αργότερα στην ζωή τους. Ένα άτομο με υπερθυμική διάθεση είναι αισιόδοξο και με θετική σκέψη. Αυτό σημαίνει πως αν το απριλιάτικο μωρό σου έχει γεννηθεί σε περιοχή με ξηρά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες, όπως η Ουγγαρία, θα γίνει ένα αισιόδοξο πλάσμα!

Αποκτούν ηγετικές ικανότητες νωρίτερα στη ζωή τους

Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου Sauder School of Business, τα μωρά του Απριλίου και του Μαρτίου τείνουν να αναδεικνύονται σε εταιρικούς ηγέτες όταν μεγαλώνουν, σε σύγκριση με εκείνα που γεννιούνται το καλοκαίρι. Μάλιστα, κατέληξαν πως αυτό οφείλεται στον τρόπο που διαμορφώνεται το σχολικό περιβάλλον, με τα μωρά του Απριλίου να αποτελούν συνήθως τα μεγαλύτερα παιδιά της τάξης και για αυτό τον λόγο να ξεχωρίζουν για τις ηγετικές ικανότητές τους από μικρή ηλικία!

Έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν άσθμα

Έρευνα που διενεργήθηκε σε μωρά της Νέας Υόρκης ανακάλυψε πως τα παιδιά με γενέθλια την άνοιξη διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων. Το μειωμένο ρίσκο για εμφάνιση άσθματος θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός πως την άνοιξη τα ακάρεα είναι άφθονα στον αέρα και εφόσον το μωρό εκτίθεται σε αυτά κατά τους δύο πρώτους μήνες της ζωής τους, τότε δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημά του.

Παρουσιάζουν μικρότερες πιθανότητες ανάπτυξης διαταραχή ελλειμματικής προσοχής

Η ίδια έρευνα στη Νέα Υόρκη ανακάλυψε πως η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής παρουσιάζεται πιο συχνά στα μωρά που γεννιούνται προς το τέλος του χρόνου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως στα σχολικά χρόνια, τα παιδιά αυτά είναι τα μικρότερα στην τάξη τους και θεωρούνται λιγότερο συγκεντρωμένα και ήσυχα σε σχέση με εκείνα που έχουν γεννηθεί την άνοιξη.

Πρέπει να αρχίσουν να φορούν αντηλιακή προστασία νωρίς

Εάν η ημερομηνία τοκετού τοποθετείται κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο, τότε το μωρό θα υποστεί έκθεση στον ήλιο νωρίτερα. Έρευνες έχουν δείξει πως τα μωρά της άνοιξης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος μετά την ενηλικίωσή τους, πιθανώς επειδή εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο κατά τους πρώτους μήνες ζωής τους. Φρόντισε, λοιπόν, να προστατεύεις το δέρμα του μικρού σου με αντηλιακό γαλάκτωμα!

Πηγή: tlife.gr

Διαβάστε επίσης


To Top