Εναλλακτικά άρθρα

6 δυνάμεις της φύσης που θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο ονειρεύεστε

Τα όνειρα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση του μυαλού μόλις κλείσουμε τα μάτια και χαθούμε στον κόσμο των ονείρων. Ωστόσο, ξέρατε ότι υπάρχουν 6 δυνάμεις της φύσης που μπορούν να επηρεάσουν δραστικά τον τρόπο με τον οποίο ονειρεύεστε;

1. Η αίσθηση της όσφρησης και των ήχων

Όταν υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος μυρωδιών ή ήχου που συμβαίνουν σε εμάς όσο κοιμόμαστε, ο εγκέφαλός μας μετατρέπει αυτή την αίσθηση στα όνειρα που έχουμε.

1

Για παράδειγμα, θα αναφερθούμε σε μια έρευνα που έγινε σχετικά με ανθρώπους που κοιμόντουσαν ακούγοντας μουσική και σε άλλους που κοιμόντουσαν χωρίς.

Εκείνοι που άκουγαν μουσική ισχυρίστηκαν ότι την άκουγαν και στα όνειρά τους, σε σύγκριση με εκείνους που δεν άκουγαν μουσική την ώρα που κοιμήθηκαν. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τις μυρωδιές.

2. Τυρί για τα όνειρά σας!

Σωστά, ακόμα και το τυρί μπορεί να επηρεάσει τα όνειρά σας!

Ένα συγκεκριμένο είδος αμινοξέος που ονομάζεται τρυπτοφάνη μπορεί ουσιαστικά να εξομαλύνει τον ύπνο σας και ακόμα βοηθάει στην μείωση των επιπέδων του στρες.

Σε μια έρευνα που έγινε το 2005 από την Βρετανική Επιτροπή Τυριού, αποδείχτηκε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν τσένταρ πριν κοιμηθούν είχαν όνειρα με διασημότητες και εκείνοι που έτρωγαν μπλε τυρί τύπου ροκφόρ, είχαν αρκετά περίεργα όνειρα.

3. Το να βλέπετε οτιδήποτε ασπρόμαυρο κάνει και τα όνειρά σας ασπρόμαυρα!

2

Είναι αλήθεια! Τα κινούμενα σχέδια που βλέπατε μικροί έχουν μια πολύ ουσιαστική επίδραση στον τρόπο που φαντάζεστε το χρώμα στα όνειρά σας.

Η Eva Murzyn, φοιτήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Dundee, το 2008 έδειξε ότι το 20% των ανθρώπων ηλικίας από 55 και άνω, είχαν όνειρα στα οποία έλειπε το χρώμα.

Έπειτα, άλλες έρευνες που απασχόλησαν τους ανθρώπους τη δεκαετία του 60 έδειξαν ότι το 83% των ανθρώπων άρχισε να έχει έγχρωμα όνειρα.

4. Το μαγνητικό πεδίο της γης

6

Υπάρχει μια ξεχωριστή πιθανότητα ότι το μαγνητικό πεδίο της γης μπορεί να έχει μια σημαντική επίδραση στα όνειρά μας.

Ο ψυχολόγος Darren Lipnicki κατέγραψε τα όνειρά του για οχτώ χρόνια και κατάφερε να συμπεράνει από τα αποτελέσματα που είχε ότι σε χαμηλότερη γεωμαγνητική δραστηριότητα βίωσε παράξενα όνειρα και όταν η γεωμαγνητική δραστηριότητα ήταν μεγάλη τα όνειρά του ήταν πιο λογικά ή φυσιολογικά.

5. Οι εφιάλτες είναι μεταδοτικοί

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που διεξήχθη σε 2700 ολόιδια δίδυμα αδέρφια και 4200 δίδυμα αδέλφια που δεν έμοιαζαν και τόσο, κατάφερε να συγκεντρώσει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Οι επιστήμονες κατάφεραν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι τα δίδυμα αδέρφια που έμοιαζαν πολύ ήταν δυο φορές πιο πιθανό να έχουν ένα χαρακτηριστικό που τα έκανε να έχουν συχνούς εφιάλτες ως ετεροζυγώτες δίδυμοι. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας από αυτούς έχει εφιάλτη ο άλλος το νιώθει με την ίδια ένταση.

6. Κοιμηθείτε πάνω στην κοιλιά σας και δείτε τι συμβαίνει

7

Με αυτό εννοώ ότι αν κοιμηθείτε πάνω στην κοιλιά σας, είναι πολύ πιθανό να έχετε ερωτικά όνειρα.

Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται πάνω στην κοιλιά τους, συχνά νιώθουν ένα λαχάνιασμα.

Έτσι, στα όνειρά τους πιστεύουν ότι ίσως κάνουν έντονο σεξ.

Αν όλα πάνε καλά, αυτό θα σας βοηθήσει στις περιπέτειές σας στον ύπνο και τα όνειρα!

Μετάφραση: awakengr.com via thespiritscience.net

Διαβάστε επίσης

Comments
To Top