Τρόπος ζωής

6 διαφορές μεταξύ ψεύτικων και αυθεντικών ανθρώπων

Ψεύτικοι vs Αυθεντικοί Άνθρωποι

Ορισμένες φορές στη ζωή μας αναρωτιόμαστε σχετικά με τις πράξεις κάποιων ανθρώπων, αν είναι αυθεντικές ή ψεύτικες.

Για παράδειγμα, συναντάμε κάποιον που φαίνεται να είναι πολύ καλό άτομο, οπότε αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε αν είναι πραγματικά καλό ή έχει απώτερο κίνητρο και προσποιείται.

Εδώ είναι ορισμένα πράγματα που μπορείτε να λάβετε υπόψην και μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τις διαφορές ανάμεσα στους ψεύτικους και αυθεντικούς ανθρώπους.

1. Δράση vs Λέξεις

Οι αυθεντικοί άνθρωποι πάντα εννοούν αυτό που λένε και αυτό μπορεί να φανεί στις πράξεις τους. Όταν κάνουν μια υπόσχεση, φροντίζουν να παραμείνουν αληθινοί στο λόγο τους και να κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν, όπως και να έχει η κατάσταση. Οι ψεύτικοι άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, όλο υπόσχονται και δεν κάνουν τίποτα. Χρησιμοποιούν τα λόγια τους για να χειραγωγούν τους ανθρώπους, αλλά ποτέ να μην τα κάνουν πράξη. Και όταν δεν τηρούν την υπόσχεσή τους, βρίσκουν κάποια δικαιολογία.

2. Δύσκολο να Εντυπωσιάσουν vs Εύκολο να Εντυπωσιάσουν

Οι γνήσιοι άνθρωποι είναι σκληροί κριτές και είναι λίγο δύσκολο να εντυπωσιάσουν. Έχουν συγκεκριμένες απόψεις και πεποιθήσεις για ορισμένα θέματα και κάνουν αυτά τα πράγματα γνωστά. Δε φοβούνται να είναι ο εαυτός τους. Οι ψεύτικοι άνθρωποι είναι εύκολο να εντυπωσιάσουν. Θα υπερβάλλουν για το πόσο ωραίο είναι το οτιδήποτε, επειδή θέλουν να έχουν πλεονεκτήματα μέσα από κάθε κατάσταση. Έτσι, είναι σαφές ότι δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τη “γλυκιά” τους γλώσσα.

3. Μετριοφροσύνη vs Κομπασμός

Οι ψεύτικοι άνθρωποι καυχιούνται συνεχώς για ό, τι κάνουν ή πετυχαίνουν, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό είναι το κατόρθωμά τους, ακριβώς επειδή θέλουν την προσοχή των άλλων. Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν αισθάνονται την ανάγκη να μιλάνε για οτιδήποτε κάνουν, έστω κι αν είναι κάτι μεγάλο και σημαντικό, επειδή είναι πολύ ασφαλή άτομα, δηλαδή δεν επιζητούν την επιβεβαίωση και την αναγνώριση από τους άλλους.

4. Υπεροψία vs Ισότητα

Στους ψεύτικους ανθρώπους αρέσει να βλέπουν τους άλλους αφ’ υψηλού και να εκτιμούν μόνο αυτούς που μπορούν να τους βοηθήσουν με κάποιον τρόπο. υπάρχει πάντα ένα δευτερεύον κίνητρο. Διαφορετικά, τους αντιμετωπίζουν όλους σαν να είναι κάτω από αυτούς. Από την άλλη, οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν κανέναν σαν να είναι καλύτεροι από αυτούς επειδή έχουν σεβασμό για όλους. Ξέρουν ότι στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι άνθρωποι, δεν έχουν σύνδρομο ανωτερότητας.

5. Στα Ίσια vs Πίσω από την Πλάτη

Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες ιδιότητες των αυθεντικών ανθρώπων είναι ότι είναι ίδιοι μπροστά σας και πίσω από την πλάτη σας. Αν δεν τους αρέσει κάτι σε εσάς, θα σας το πουν οι ίδιοι, δεν θα το μάθετε από άλλους. Οι ψεύτικοι άνθρωποι μπορεί να ενεργούν ως οι καλύτεροι φίλοι σας μπροστά σας, αλλά να λένε φοβερά πράγματα για εσάς πίσω από την πλάτη σας.

6. Ανιδιοτελή Βοήθεια vs Εγωιστικά Κίνητρα

Οι ψεύτικοι άνθρωποι θα σας βοηθήσουν μόνο αν μπορείτε να τους δώσετε κάτι σε αντάλλαγμα. Ποτέ δεν θα βγουν από τον δρόμο τους ώστε να κάνουν σε έναν φίλο μια χάρη αν ξέρουν ότι δεν θα πάρουν τίποτα σε αντάλλαγμα, με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτή η ιδιότητα είναι εντελώς το αντίθετο των αυθεντικών ανθρώπων, διότι αν κάποιος κοντινό τους πρόσωπο ζητήσει τη βοήθειά τους, θα προσφέρουν τη βοήθειά τους χωρίς να περιμένουν κάτι ως αντάλλαγμα.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά από το visualmeditation.co και χρησιμοποιήθηκε εδώ κατόπιν άδειας.

Διαβάστε επίσης

Comments
To Top