Τρόπος να ζεις

6 απίθανα πράγματα για να κάνετε κάθε μέρα

Να παίρνετε με το μαλακό τα συνηθισμένα και πεζά

Η ζωή μπορεί να είναι υπέροχη όταν είστε ονειροπόλοι. Η ζωή μπορεί να είναι ακόμα πιο όμορφη όταν είστε ονειροπόλοι και δραστήριοι.

Τίποτα δεν μας βάζει τρικλοποδιά όσο η βαρεμάρα ή η μονοτονία. Όπως λέει το ρητό «Δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρετό από τη βαρεμάρα». Αλλά ευτυχώς για εμάς, ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο με αχαρτογράφητες, ανεξερεύνητες και άγνωστες περιοχές. Τόσο υλικά όσο και μεταφυσικά. Τι αιτία για γιορτή!

Έτοιμοι για εκτεταμένο συλλογισμό;

Έχετε πιθανώς συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα ότι είστε οι μόνοι που δημιουργείτε την εμπειρία της ζωής σας με αυτά που νιώθετε και κάνετε ΑΥΤΗ τη στιγμή. Το παρελθόν σας δεν σας καθορίζει αλλά το παρόν σας σχηματίζει το μέλλον σας. Αν η ζωή σας δεν σας συναρπάζει, είστε εκείνοι που έχετε ξεχάσει να κάνετε μια ένεση ενθουσιασμού.

Επομένως, γιατί να μην ξεκινήσουμε την μέρα, όπως ο Lewis Carroll τόσο σωστά πρότεινε, με το να σκεφτόμαστε 6 απίθανα πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να καταστρέψουμε τα παλιά και να καλωσορίσουμε τα καινούργια; Επιτρέψτε μου να προτείνω μερικές ιδέες:

1. Ξεκινήστε με μικρά πράγματα

Φανταστείτε κάτι που θέλετε που πιθανώς είστε ικανοί να πετύχετε σήμερα. Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από το να κάνετε εκείνη τη δουλειά που σας εκνευρίζει μέχρι να εξερευνήσετε ένα καινούργιο μονοπάτι ενώ πηγαίνετε τον σκύλο για βόλτα. Γιατί θα σας βοηθήσει αυτό; Επειδή το να αντιμετωπίζετε τις δουλειές του νοικοκυριού/κήπου που αναβάλλετε, θα σας δώσει μια έντονη ικανοποίηση όταν τελικά τις κάνετε. Σας προκαλεί να κάνετε περισσότερα αύριο. Το να δοκιμάζετε καινούργια πράγματα όπως να πηγαίνετε ένα περίπατο εκεί που δεν τολμούσατε να πάτε πριν, σπάει την ρουτίνα, και ενώ η ρουτίνα μπορεί να είναι κάτι καλό σε μερικούς τομείς της ζωής σας, μπορεί επίσης να σκοτώσει την περιπέτεια.

2. Κάντε φιλόδοξα σχέδια και να έχετε μεγάλες βλέψεις

Είναι κάτι που πάντα θέλατε να κάνετε αλλά δεν ασχοληθήκατε μαζί του; Μήπως πιστεύετε ότι είστε αρκετά μεγάλοι ώστε να παίξετε πιάνο; Ή υπέρβαροι για να κάνετε σκι στο νερό; Ή ίσως νομίζετε πώς είστε φτωχοί για να ταξιδέψετε; Σκεφτείτε ξανά! Είναι αυτά τα «Μπορώ να το κάνω» όνειρα που ανάβουν μια φωτιά στον πισινό σας και φέρνουν πίσω το εντυπωσιακό ζην! Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος, επομένως ξεκινήστε με το να βρείτε μια εικόνα της επιθυμίας σας και καρφώστε την στον πίνακα ονείρων σας (ξέρετε, εκείνο το πράγμα που έχετε κάπου στο σπίτι σας ώστε να σας θυμίζει τι θέλετε να πραγματοποιήσετε. Δεν έχετε ακόμα; Μην χάνετε χρόνο!) και αρχίστε να αναλαμβάνετε δράση και ταυτόχρονα να κοιτάτε για συγχρονισμούς.

3. Οραματιστείτε

Όπως είπα παραπάνω ξεκινήστε με τον πίνακα οραματισμού σας και δείτε το απίθανο να συμβαίνει! Δεν υπάρχει τίποτα σαν να περπατάτε στο γραφείο σας (ή όποιον άλλο χώρο θέλετε) και να βλέπετε όλες εκείνες τις όμορφες εικόνες των πραγμάτων που σας κρατάνε ευθυγραμμισμένους. Νομίζουμε ότι ξέρουμε τι θέλουμε αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν τόσες πολλές σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μας, που έχουμε την τάση να «αντικαθιστούμε» τα όνειρά μας με καθημερινά μας ζητήματα. Έπειτα ξεχνάμε τα πράγματα (μικρά ή μεγάλα) που σημαίνουν κάτι σε εμάς. Μην αφήνετε τα όνειρά σας να δραπετεύσουν. Κάθε φορά που σκέφτεστε κάτι που θα θέλατε να βιώσετε, καρφιτσώστε το (στον πίνακα). Πήγα σε ένα εκπληκτικό σπα την άλλη μέρα και πήρα ένα από τα φυλλάδιά τους. Γιατί; Επειδή ακόμα και αν δεν ήμουν στην πόλη για να κάνω ένα μασάζ εκείνη τη μέρα, είναι κάτι που θα ήθελα να βιώσω. Επομένως το χω καρφιτσώσει τώρα στον πίνακα οραματισμού μου για να το βλέπω. Αν δεν το έκανα, τότε στο τέλος θα ξέχναγα ότι θέλω μια μαγευτική δίωρη περιποίηση και θα χα βγάλει το σπα από το μυαλό μου. Τώρα αυτό δε θα γίνει επειδή το βλέπω κάθε μέρα και χαμογελάω όταν σκέφτομαι ότι θα πάω εκεί για την ιδιαίτερη περιποίησή μου.

4. Ένα ελαφρύ χτύπημα στην πλάτη (επιβράβευση)

Σταματήστε κάθε μέρα για να σκεφτείτε τα υπέροχα πράγματα που έχετε καταφέρει μέχρι τώρα στη ζωή σας. Πολύ σπάνια σταματάμε για να εμπεδώσουμε τα πράγματα. Θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι μεγαλώσατε ένα υπέροχο παιδί (πιθανώς σας φάνηκε ακατόρθωτο όταν το κοιτάξατε για πρώτη φορά στα μάτια ως νεογέννητο) ή επιτέλους ξεπεράσατε ένα φόβο και μπήκατε στο αεροπλάνο μια μέρα και πήγατε στο εξωτερικό για πρώτη φορά (το οποίο μπορεί να πυροδότησε πολλά άλλα ταξίδια). Μερικά πράγματα μπορεί να φαίνονται σαν μια παλιά ιστορία σε κάποιους και απίστευτος άθλος για κάποιους άλλους. Μην υποτιμάτε αυτά που έχετε κατορθώσει. Ακόμα και τα μικρά πράγματα διαμορφώνουν τη ζωή μας. Δώστε συγχαρητήρια στον εαυτό σας και συνεχίστε να κάνετε περισσότερα απίθανα πράγματα!

5. Κάψτε το κουτί!

Έχετε ακούσει για την σκέψη έξω από το κουτί, αλλά το να κάψετε το κουτί είναι πιο δυνατό. Στην πραγματικότητα, το κουτί ποτέ δεν υπήρχε σε πρώτη φάση. Ανοίξτε το μυαλό σας σε ατελείωτες πιθανότητες όλων των πραγματικοτήτων σε όλες τις κατευθύνσεις του χώρου και του χρόνου. Δοκιμάστε το συνειδητό ονείρεμα και γυρίστε το Σύμπαν. Αφήστε την αχαλίνωτη φαντασία σας να τρέξει. Το Σύμπαν απλώνεται και δημιουργεί το πιο όμορφο έργο τέχνης με όλα τα νεφελώματα, τα ηλιακά συστήματα, τους περιστρεφόμενους γαλαξίες και τις συγκρούσεις αστέρων νετρονίων. Διευρύνετε το μυαλό σας ώστε να τα δεχτείτε όλα και έπειτα εφαρμόστε τα στη ζωή σας. Πώς μπορείτε να γίνετε δημιουργικά ευρείς; Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα θεϊκά σας ταλέντα για να πασαλείψετε την εμπειρία αυτής της ζωής με εκρηκτικά χρώματα, αφρισμένη ενέργεια και λαμπρή επιμονή; Είστε πυροτεχνήματα!

6. Ξεκουραστείτε

Το να κάνετε ασταμάτητα απίθανα πράγματα όλη την ώρα, απαιτεί μια καλή ισορροπία εκ μέρους σας ξεκούρασης και ανάρρωσης. Αλλά μην σταματάτε την φαντασία σας από το να σκέφτεται απίθανους τρόπους να χαλαρώσετε. Μπορείτε να σκαρφιστείτε μια ρουτίνα τρελής χαλάρωσης στο μπάνιο που θα περιλαμβάνει υποβρύχια, λαστιχένιες πάπιες και έλαιο λεβάντας ή μπορείτε να πάρετε λίγο χρόνο για να κλείσετε αυτά τα κουρασμένα μικρά μάτια και να έχετε μια βραδιά γεμάτη με επινοήσεις νέων τρόπων για να γίνετε ένας υπερκαινοφανής αστέρας (supernova).

Και θυμηθείτε: Εσείς είστε αυτοί που μπορούν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά.

Μετάφραση: awakengr.com via consciouslifenews.com

Διαβάστε επίσης

To Top