Σχέσεις

5 σημαντικές διαφορές μεταξύ των ώριμων και των ανώριμων σχέσεων

Οι ανώριμες σχέσεις κατέχουν μια σημαντική θέση στη ζωή όλων. Από τα ρομάντζα του νεανικού έρωτα που έχουμε στην εφηβεία μας, ξεκινάμε να μαθαίνουμε για τις σχέσεις. Όμως δεν πρέπει να μένουμε εκεί. Δεν μπορείτε στα 20 σας ή στα 30 σας να έχετε τις ίδιες σχέσεις που είχατε στα 15 σας. Αν το κάνετε, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν εξελίσσεστε. Και η ζωή έχει να κάνει με την εξέλιξη. Ο καθένας αξίζει μια ώριμη σχέση και κανένα χρονικό σημείο σαν το παρόν δεν είναι καταλληλότερο για να αξιολογήσετε την σχέση που έχετε με τον σύντροφό σας ώστε να μάθετε αν η σχέση αυτή είναι ώριμη.

Δεν λέω ότι πρέπει να ενεργείτε σαν ώριμοι και ενήλικες 24 ώρες το 24ωρο . Μπορείτε ακόμα να κάνετε τρενάκι στο λούνα παρκ και να κυνηγάτε ο ένας τον άλλον με νεροπίστολα. Και ασφαλώς να νιώθετε «άπαιχτα» όταν η παραλία φωνάζει το όνομά σας. Λέγοντας ώριμη σχέση εννοώ ώριμη όσον αφορά τον τρόπο που χειρίζεστε την επικοινωνία και τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα θέματα που προκύπτουν από την σχέση σας ως ζευγάρι.

Παρακάτω, περιγράφω συνοπτικά τις πέντε σημαντικές διαφορές που εγώ πιστεύω πως υπάρχουν μεταξύ των ώριμων και των ανώριμων σχέσεων:

Δε θέλετε να αλλάξετε τον σύντροφό σας

Σε μια ώριμη σχέση, το να αλλάξετε τον σύντροφό σας, είναι κάτι που δε θα θέλατε ποτέ να συμβεί σε εσάς. Είναι εντάξει να του ζητάτε να μην πετάει τις βρώμικες κάλτσες του στην γωνία και να μην χρησιμοποιεί το ξυράφι σας. Αλλά το να θέλετε να τον αλλάξετε ή να τον διορθώσετε, δεν πρέπει να είναι ο στόχος σας. Ίσως να μην είναι τέλειος, αλλά δε θα πρεπε να είναι.

Δεν τίθεται ποτέ ζήτημα ζήλειας

Σε μια ώριμη σχέση, ο άντρας μπορεί να έχει γυναίκες φίλες και η γυναίκα άντρες φίλους, χωρίς η σχέση να καταλήγει σε τσιρίδες. Ο κάθε σύντροφος είναι ασφαλής στην αφοσίωση του άλλου και δεν έχει αβάσιμη ανησυχία για απιστία ή ανεντιμότητα.

Δεν χρειάζεται να είστε σε συνεχή επαφή

Κομμάτι μιας ώριμης σχέσης είναι η συνειδητοποίηση ότι το κάθε άτομο έχει τη δική του ζωή, ξεχωριστά από τον άλλον. Θα ήταν ωραίο για εσάς αν ο σύντροφός σας έβλεπε ποδόσφαιρο με τους φίλους του όσο εσείς κάνατε σπα με τις φίλες σας. Το να είστε μαζί όλη την ώρα ή να στέλνετε συνεχώς μηνύματα ο ένας στον άλλον, απλά δεν είναι δυνατό και αυτό είναι εντάξει.

Το να δείχνετε την αγάπη σας είναι πιο σημαντικό από να την εκφράζετε με λόγια

Στα πρώτα στάδια της σχέσης είναι σημαντικό να εκφράζετε πώς νιώθετε ο ένας για τον άλλον. Αλλά σταδιακά, είναι πιο σημαντικό να δείχνετε στο σύντροφό σας πώς αισθάνεστε. Το να δείχνετε στον σύντροφό σας ότι τον αγαπάτε με τις καθημερινές σας πράξεις εν αντιθέσει με τα λόγια, αναμφίβολα υποδεικνύει μία περισσότερο ώριμη σχέση.

Είστε διανοητικά και σωματικά συντονισμένοι

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν να πρόκειται για το σεξ, αλλά εγώ δεν λέω γι’ αυτό. Έχει να κάνει πιο πολύ με το να γνωρίζει κάποιος έναν άνθρωπο τόσο καλά και να έχει αναπτύξει μαζί του τέτοια σχέση, που η παραμικρή του κίνηση να μπορεί να προβλεφθεί ή να μπορεί να συμπληρώσει ο ένας τον άλλον στο τέλος της πρότασής του. Έχει να κάνει με το ότι ο άλλος έχει γίνει προέκτασή σας με έναν υγιή τρόπο.

Μετάφραση: awakengr.com via dailyvibes.org

Διαβάστε επίσης

To Top